BEAVATKOZÁSOK

Visszér, Seprűvéna kezelés

Értágulatok, érdaganatok, seprűvénák eltávolítása

Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Pókhálószerűen elágazó finom hajszálerek kezelése Multiplex lézerrel
Pókhálószerűen elágazó finom hajszálerek kezelése Multiplex lézerrel
Az arcon, a dekoltázson, de leggyakrabban az alsó végtagon láthatóvá váló felületi erek sok millió embernek okoznak esztétikai problémát.
Okai lehetnek a napozás, a bőr öregedése, fogamzásgátló tabletta szedése, hormonterápia, terhesség, vagy egyszerűen örökletes tényezők. A pókhálószerűen elágazó finom hajszálerek, az ún. teleangiektázia, valamint a vastagabb, seprű vagy koszorú alakban elhelyezkedő tágult visszerek (seprűvéna) vörös, kékes, vagy lilás színűek lehetnek. Amennyiben folyamatosan láthatók a bőrön, úgy kórosnak tekintendők, hiszen a vér lelassul az erekben, így azok normál működést nem teljesítenek.

A visszerek és seprűvénák kezelése történhet hagyományos módon, szkleroterápia módszerével, valamint forradalmian új, lézeres technológiákkal: Nd:YAG, Multiplex.
Értágulat kezelése Multiplex lézer kezeléssel
Értágulat kezelése Multiplex lézer kezeléssel

1. Nd:YAG lézer a mélyen fekvő, vastagabb visszerek kezeléséreA hosszú pulzusú Nd:YAG lézerek (1064 nm) a legalkalmasabbak a mély, relatíve nagy kaliberű erek bőrön keresztül történő kezelésére. A fő előnyük a mély behatolás, és tekintettel a melaninban való mérsékelt elnyelődésükre, erősebben pigmentált, barna bőrű egyenek kezelésére is alkalmasak. Hatékony bőrhűtés mellett teljes biztonsággal alkalmazhatóak a visszér és a seprűvéna megszüntetésére. A kezelés során a koagulálódott vérér steril gyulladás kíséretében néhány hét alatt felszívódik. Napjainkban a bőrhűtéssel ellátott hosszú pulzusú Nd:YAG lézeres kezelést a szkleroterápiával egyenértékű kezelésként említik az alsó végtag vénáinak esetében, terápiás választási lehetőséget kínálva az orvosoknak, illetve azoknak a pacienseknek is, akiknek ellenérzésük van a szkleroterápiával szemben.
Hajszálér kezelés Nd:Yag lézerrel
Hajszálér kezelés Nd:Yag lézerrel

2. Multiplex technológiaA Cynosure Cynergy készülék két, különböző bőrtünet kezelésére alkalmas lézert tartalmaz. Az egyik lézer (pulzáló festéklézer) a kisebb, felszínesebb, arci erek kezelésére szolgál, míg a másik (Nd:YAG) elsősorban az alsó végtagon, mélyebben elhelyezkedő, vaskosabb erek kezelésénél alkalmazható.
Ahogy az elnevezés is mutatja, a két különböző hullámhosszúságú lézer fényét egyazon optikai rendszeren keresztül, egymást követően juttatják a kezelt felületre. Érdekes megfigyelés, hogy a két lézer egymás utáni alkalmazása során a hatás mélysége nagyobb, mint az önállóan használt Nd:YAG lézernél. A két lézer fénye tehát egymást erősíti, ezért beszélünk szinergikus hatásról.
A MultiPlex® lézer egyre szélesedő alkalmazási területe szinte a teljes kozmetikai bőrgyógyászatot felöleli, hiszen eredményesen kezelhetők vele finom értágulatok (teleangiektázia), hemangioma, érdaganat, tűzfolt, pókangioma, éranyajegy, seprűvéna (visszér), értágulatokkal tarkított fénykárosodott bőr, kiemelkedő, vörös (hipertórfiás) hegek, valamint fájdalmas, viszkető vaskos heges kötegek (keloidok). Emellett gyulladásos folyamatokra, melyekben szintén jellemző a kórosan tágult érhálózat, eredményesen alkalmazható, így az akne, a rozácea, vagy a psoriasis (pikkelysömör) esetében. A MultiPlex® lézerkezelés során kisebb energiasűrűségre van szükség a hatékony kezeléshez, minimális a szövetkarosodás veszélye, és kevesebb kezeléssel érhető el jobb eredmény.

Visszér, seprűvéna lézeres kezeléseinek pontos indikációi:• szkleroterápiát (hagyományos injekciós megoldás) elutasító páciensek
• szkleroterápiával nem kezelhető mikroteleangiektáziák (finom hajszáleresség), illetve a szkleroterápiának ellenálló, vagy a kezelés után újból megjelenő visszerek
• másodlagos seprűvénák, visszerek, melyek szkleroterápiás, vagy sebészi kezelések nyomán alakulnak ki
• a napfénykárosodásnak vagy fekélyképződésnek gyakran kitett területek, mint pl. a bokák és lábfej
• tűfóbia, vagy a sebészi beavatkozás elutasítása

A sikeres lézeres vénakezelés ismérvei:• a hemoglobinban jól elnyelődő, a kezelni kívánt ér teljes vastagságában a bőrbe hatoló, megfelelő hullámhosszúságú és energiájú fény
• az erek koagulációja a környező szövetek károsítása nélkül
• az erek átmerőjéhez illeszkedő fénynyaláb átmerő (szpotmeret)
• hatékony bőrhűtés


Időtartam:A seprűvénák, visszerek lézeres kezelése egyénre szabott, kúraszerű. A probléma kiterjedésétől függően egy kezelés 10-30 percig tart, és már 1-3 kezelés is meghozhatja a kívánt eredményt.
Mellékhatás, szövődmény:A MultiPlex és Nd:Yag lézeres visszér kezelés a bőrfelület megsértése, és a környező szövetek felesleges terhelése, és károsítása nélkül zajlik.
Ellenjavallat, kockázat:A forradalmian új lézeres kezelések során minimális a szövetkarosodás veszély, a hegképződés esélye kisebb, mint 1%.
Gyógyulás:Az alsó végtag kezelése után érdemes pihenni, néhány napig fásli viselése gyorsíthatja a gyógyulást.
Eredmény:A MultiPlex® és a Nd:Yag lézeres kezelési eljárások során már kevesebb alkalommal is jobb eredmény érhető el.
Érzéstelenítés:Lokális hűtés.
Ellátás:Ambulánsan

© 2010 szepsegbroker.hu | Visszér, Seprűvéna kezelés
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Esztétikai kezelések

Partnereink