HÍREK

Milyen alakformáló eljárások hatékonyak a fogyókúra egyes szakaszaiban?

Alakformáló, diétás, kombinált kúrák a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinikán

2017. december 18. 18:15
Cikkünk szerzője Dr. Kriston Renáta,

Élvezze a karácsony finom ízeit lelkiismeret-furdalás nélkül! Januártól segítünk ismét formába lendülni: velünk olvadnak a centik és a kilók, karcsúsodik a derék!
Decemberben januári testkezelésre bejelentkező pácienseinket egy testsúly-csökkentést elősegítő FiguActiv méregtelenítő, étvágy-csökkentő teakeverékkel és a vacsorát helyettesítő, rostokban gazdag sós, vagy édes fehérjeturmix-szal ajándékozzuk meg


Milyen alakformáló eljárások hatékonyak a fogyókúra egyes szakaszaiban? 1.kép

Fogyókúra, alakformáló eljárások előtt teendő:


a megelőzés



Célszerű lenne minden életkorban az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás és a mozgás segítségével arra törekedni, hogy az elhízást megelőzzük. Ezzel nagyban hozzájárulunk egészségünk védelméhez is. Az elhízás megelőzése sokkal egyszerűbb, mint a kezelése.

Reális célok



Fontos, hogy a fogyókúránk, alakformálásunk során reális célokat tűzzünk ki és tudatosítsuk magunkban, hogy rövid idő alatt tartós fogyást nem tudunk elérni.
Szinte naponta újabb és újabb fogyókúra csodákról szerezhetünk tudomást, melyek az egyetlen és biztos módszert ígérik a legrövidebb időn belül felesleges kilóik leadására. Biológiai okok miatt egészséges fogyás esetén 10 kg testzsír lefogyásához 10 hétre van szükség. A gyors testsúly csökkenés mindig a szervezet vízháztartásbeli változásaira, és az izomszövet leépülésére vezethető vissza. A táplálkozási szokások lassú és hatásos megváltoztatása, a rendszeres mozgás bevezetése, valamint a hatékony alakformáló eljárások együttesen teszik lehetővé, hogy végre eléjük a régen áhított célt: a megálmodott alakot és az egészséges testsúlyt tartani tudjuk.

Elhízás okai



Bár az elhízás hátterében számos ok meghúzódhat, mégis leggyakrabban a helytelen életmód: a nem megfelelő táplálkozás, a mozgáshiány következménye. A testsúly növekedésnek indul, ha a kalória bevitel tartósan meghaladja a fizikai aktivitással leadott kalória mennyiséget. A szervezet a felesleges kalóriamennyiséget zsír formájában tárolja. A zsíros és a szénhidrátban gazdag ételek különösen magas kalóriatartalmúak. A mozgás nemcsak azért fontos, mert önmagában is kalóriát éget, hanem különös szerepe van abban, hogy a szervezet nyugalmi állapotában felhasznált energiamennyiséget, vagyis az alapanyagcserét nem engedi csökkenni.

Tartós fogyás és a tökéletes alak megvalósítása
a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinikán


Alakformálás orvosi kontrollal


- A rendszeres mozgást vezessük be mindennapjainkba. Természetes nehéz az elmacskásodott izomzatot azonnal munkára bírni, melynek a jelentős zsírtömeget is cipelnie kell. Ezért kezdetben az izomzat passzív mozgatását javasoljuk elektrostimulációs kezeléssel (Ultratone). Az izometriás összehúzódás során izmaink hozzászoknak a folyamatos terheléshez, beindul a méregtelenítés és fokozódik az alapanyagcsere. Majd térjünk át fokozatosan, vagy párhuzamosan olyan mozgásformákra, melyek jól adagolhatóak és nem igénylik, hogy a páciens saját súlyát tartsa, pl.: úszás, biciklizés, kocogás. Kövessük a fokozatosság elvét, de érjük el, hogy a napirendünkben 20 – 60 percet aktív mozgásra szentelünk.

Milyen alakformáló eljárások hatékonyak a fogyókúra egyes szakaszaiban? 2.kép
Az alakformálás és a súlycsökkentés tekintetében a páciensek számára az a fontos, hogy olyan megoldásokat találjunk problémáira, amelyek hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják, utókezelést nem igényelnek és a gyógyulási periódus nem tart tovább néhány napnál.

- Az egészséges diétát kiegészíthetjük már a kezdetektől Ultratone kezeléssel, amely hatékonyan támogatja a fogyókúrát a kezdeti szakaszától anyagcserét-fokozó, méregtelenítő és keringést élénkítő hatása révén.
A kezelés során az izmok eredésének és tapadásának megfelelően elhelyezett elektródákon keresztül ingerárammal izom-összehúzódásokat hozunk létre, mely hat az izmokon túl a zsírszövetre és a bőrre is: az izmok feszesebbé, tónusosabbá válnak és fel tudjuk őket készíteni a későbbi, természetes mozgás bevezetésére. Az izmok aktiválása révén fokozódik a zsírszövet mobilizálása, mely akár centikben mérhető körfogat-csökkenést is eredményezhet. Az Ultratone kezelés során bőrünk feszesebbé, tónusosabbá válik és a cellulit tünetei is mérséklődnek.
Az Ultratone kezeléseket személyre szabott programokkal végezzük. Hetente 2-3 alkalommal javasoljuk a 40 perces kezeléseket, melyet akár a fogyókúra egész idején alkalmazhatunk. Nemcsak a test, hanem az arc kezelésében is fantasztikus eredmények érhetők el a módszer alkalmazásával.

- A súlycsökkenés kapcsán az egyik legnagyobb gondot a bőr feszesség vesztése szokta jelenteni. A legproblémásabb területeken akár a fogyás kezdetétől is bevezethetjük a Venus Legacy kezelést, mely vákuum, radiofrekvenciás energia és pulzáló mágneses mező kombinált hatását alkalmazva újítja meg a kötőszövet feszességet, rugalmasságot és tartást adó rostjait a keringés- és anyagcsere élénkítésével párhuzamosan. A bőr feszessé, fiatalossá, üdén ragyogóvá válik és képes alkalmazkodni a zsírszövet térfogatcsökkenéséhez. A radiofrekvenciás energia alkalmazásával felgyorsítható a zsírbontás, mely centikben mérhető körfogat csökkenést eredményez és rövidebb időn belül látványossá teszi a diéta eredményét. Az eljárás a körfogat csökkentésen és a bőrfeszesítésen túl a cellulit mérséklésére is kifejezetten alkalmas.
A Venus Legacy kezelés fájdalommal nem jár, a kezelt területtől függően fél- másfél óra időtartamot vesz igénybe és kúraszerű alkalmazása javasolt 6-8 héten keresztül, heti 1 alkalommal. Nemcsak a test problémáinak orvoslására alkalmas eljárás, de az arcot is kezelhetjük vele, mely frissebb, üdébb, fiatalosabb megjelenést eredményez és kifejezetten jó a kontúrozó hatása.



Milyen alakformáló eljárások hatékonyak a fogyókúra egyes szakaszaiban? 3.kép
- Amennyiben a diéta során elértük ideális testsúlyunkat, de a problémás területeken (általában hason, csípőn, belső combon, tokán, háton) maradt még lokalizált zsírtöbblet, mely már diétával vagy természetes mozgással nem ledolgozható, bevezethetjük a CoolTech zsírfagyasztásos eljárását, mely -8 C hűti le a zsírszövetet és az adott területen a zsírsejtek szelektív elhalását és kiürülését eredményezi. Mivel az adott területen csökkent a zsírsejtek száma, így csökkeni fog a terület zsírmegkötő-kapacitása is, mely 6-8 hét alatt 5-10 centiméteres körfogat csökkenést eredményez. A kezelés egy területen 3 alkalommal ismételhető meg 6-8 hetes időközökkel.
Milyen alakformáló eljárások hatékonyak a fogyókúra egyes szakaszaiban? 4.kép

Alakformálás és Diéta Személyre szabottan



Az alakformáló eljárásokat a diéta kiegészítéseként alkalmazhatjuk önállóan, vagy akár kombinációban is egy személyre szabott kezelési terv keretében. Gyakorlatunknak megfelelően kezeléseinket mindig orvosi konzultáció előzi meg, melynek keretében a páciens megismeri a választott kezeléseket, annak hatásmechanizmusát, várható eredményét, lehetséges mellékhatását, a hatékonyságát befolyásoló tényezőket és választ kap minden felmerülő kérdésére. A konzultáció során derül fény arra is, hogy a páciens esetében nincs-e egészségügyi ellenjavallata a kezelésnek, illetve, hogy teljesíti-e azokat a kritériumokat, mellyel ideális alanya lesz a kezelésnek. A konzultáció során további életmódbeli és táplálkozási tanácsadás is történik. Amennyiben a konzultáció során felmerül, hogy a súlyfelesleg valamilyen betegség következményeként alakult ki, vagy gyanú támad, hogy az elhízás talaján alakult ki valamilyen egészséget veszélyeztető szövődmény elindítjuk a páciens kivizsgálását is.
Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy pácienseink számára olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek egyénre szabottak, hatékonyak, egészségüket nem károsítják, biztonságosak, mindennapi tevékenységüket nem befolyásolják és utókezelést nem igényelnek.

Az alakformálás alatt az arcot sem hagyom figyelmen kívül


Dr. Kriston Renáta; Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika


Sokak számára jelent problémát a súlycsökkenés során az arcot érintő feszesség-és térfogat-vesztés. Megelőzésként már a diéta kezdetétől alkalmazhatjuk az arcon is az Ultratone kezelés és a Venus Legacy kombinációját. Jelentős kötőszöveti lazaság és kontúrvesztés esetén a vékonyszálas kontúrterápiát alkalmazhatjuk, mely egyedülálló módon adja vissza a fiatalos arcra jellemző kontúrozottságot a saját vonások megőrzése mellett és egyidőben a bőr minőségét is jelentősen javítja tömörebbé, tónusosabbá, fiatalosan ragyogóvá téve az arcot. Szükség szerint a fogyás során az arcon az elvesztett térfogatot hyaluronsavas töltéssel pótolhatjuk a vékonyszálas kontúrkezelést követően.

BEVEZETŐ AKCIÓ ITT!
2018. január 31-ig




© 2010 szepsegbroker.hu | Milyen alakformáló eljárások hatékonyak a fogyókúra egyes szakaszaiban?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.





Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.


Kapcsolódó hírek, cikkek





Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink