BEAVATKOZÁSOK

Akne lézeres kezelése

Pattanásos, aknés bőr fényterápiás kezelése a Dr. Derm-ben


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Akne kezelés előtt-után Multiclear segítségével
Akne kezelés előtt-után Multiclear segítségével
Akne (acne, pattanás) akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik a fokozott faggyútermelés vagy más környezeti hatás miatt és begyullad. A gyulladásos mitesszerek, azaz pattanások (papula) között vannak gennyes pattanások (pustulák), csomók (nodusok) és még ennél is kiterjedtebb gyulladásos mitesszerek, ún. hólyagok (cysták). Magát a gyulladást és gennyedést a bőrfelszínről a duzzadt mirigybe jutott baktériumok, esetleg sarjadzó gombák okozzák. Az egyszerű pattanások 3-10 napig látszanak, a csomók 2-3 hétig okoznak panaszokat, a hólyagok több hónapig is kitartanak
A pattanások (akne, acne) általában az arcon és a háton mutatkoznak, de bármely szőrtüszőkkel borított testtájon előfordulhatnak.
Az akne (acne) kialakulásának okairól részletesen itt olvashat<<<

A Dr. Derm speciális lézeres akne kezelése1. Enyhe és középsúlyos akne
esetén a kúraszerűen, 6-8-10 alkalommal végzett MultiClear fénykezelés hatékony megoldást nyújt.
A MultiClear rendszer gyógyító hatású ibolyakék fényét egy plazma fényforrás állítja elő, s egy optikai rendszer vezeti a 23 x 23 mm-es kezelőfejen keresztül közvetlenül a bőrfelületre. A MultiClear által kibocsátott speciális, nagy intenzitású, keskeny hullámhosszú kék fény (405-420nm) a pattanásokban szaporodó baktériumokat (P.acnes) képes elpusztítani, emellett szerepet játszik a kollagén regenerációjában, és a hegek kialakulásának megelőzésében. A MultiClear fényterápia hatékony, biztonságos, fájdalommentes módszer, mely csak az érintett területekre korlátozódik, miközben az ép bőr nem kap UV terhelést. Nem szükséges ún. pihenőidő, a páciens a kezelés után folytathatja napi teendőit.
A kék fény-kezelés gyógyszerek (antibiotikumok, hormonok) szedése nélkül is képes javítani az aknés bőr állapotát. Az akne terápiájában legalkalmasabb hullámhossz kiválasztását számítógépes vezérlés teszi könnyebbé. Ezt az egyedülálló, tudományosan igazolt, hatékony technológiát az amerikai, európai és Japán vezető bőrgyógyászai is elismerték, s ma már több mint 600 klinikán használják a MultiClear TM készüléket.

Az eddig végzett klinikai tanulmányok szerint a páciensek mintegy 80 %-nál bizonyult eredményesnek a MultiClear fényterápia.

2. Súlyos akne esetén
előbb gyógyszeres kezelést javasolnak. Az akne belsőleges terápiájára három, receptre kapható gyógyszercsoportot javasolnak a bőrgyógyászok: antibiotikumokat, hormonokat és/vagy a retinoidokat. A szájon át kúraszerűen szedhető készítményeket - a retinoid kezelést kivéve -, helyi szerekkel együtt is alkalmazhatják. Külsőleges kezelésre A-vitamin származékokat, retinoidokat, benzoylperoxidot, antibiotikumokat alkalmaznak.

Ezt követően a BBL készülékkel 4 alkalommal végzett 420 nm-es pulzáló fényű terápia segíthet az akne kezelésében. A BBL kék fénye az aknés bőr gyulladásáért felelős kórokozókat pusztítja el. A készülék különlegesen magas teljesítménye a duális lámpának és a széles pulzusidejének köszönhető, így kiemelkedik az összes IPL (pulzáló fényterápiás) készülék közül.

A BBL az első olyan pulzáló fényű készülék, mely valóban biztonságosan alkalmazható, hisz a kezelést a páciens egyedi bőrsajátosságainak, illetve az elérendő terápiás célnak megfelelően alakítja ki a kezelőorvos, és az eljárás során a kezelt bőrterület hőmérséklete folyamatos kontroll alatt tartható.
Ha még aktív gyulladás van a bőrön, úgy a BBL terápia festéklézer kezeléssel is kiegészíthető.

Időtartam:A kezelések száma függ a diagnózistól és a tünetek alakulásától. A kezelések alkalmanként csak 10-30 percet vesznek igénybe.
Mellékhatás, szövődmény:A MultiClear és a BBL fényterápiás kezelések a környező szövetek felesleges UV-fény terhelése, és károsítása nélkül zajlik. Enyhe, kellemetlen, csípő érzés, amely 1 mp alatt el is műlik. A kezelés után a bőrpír és fájdalom nem jelentkezik.
Ellenjavallat, kockázat:A forradalmian új MultiClear rendszer és a BBl lézerkezelés hatékony és biztonságos megoldást nyújtanak az akne kezelésére. MultiClear és BBL terápia sem alkalmazható fényérzékenységgel járó kórképek ( pl. SLE ), vagy fényérzékenységet okozó készítmények szedése, terhesség, bőrrák és égési sérülésekből eredendő sebhelyek esetén.
Gyógyulás:Az akne terápiás kúrája alatt az orvos utásait követve elsőként az esetleges gyógyszeres terápiát alkalmazzák, majd a fényterápiás kezeléseket. Az ajánlott Multiclear/ és, vagy BBL kezelési számot a sikeres és tartós eredmény céljából szükségszerű megkapni.
Eredmény:Látványos gyulladáscsökkenés, aknes göbök megszünése, egyenletesebb, simább és egészségesebb bőrfelület.
Érzéstelenítés:A leggyakrabban nem igényel, igen érzékeny bőrű páciensek számára van lehetőség ézréstelenítő krém használatára.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Akne lézeres kezelése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink