BEAVATKOZÁSOK

Benőtt köröm végleges, lézeres megoldása

Benőtt köröm, gyulladt körömágy


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A benőtt körömA benőtt köröm jellemzően a nagylábujjakon előforduló probléma. Kialakulásának oka, hogy genetikai okok miatt szélesebb köröm nő a nagylábujjakon, mint maga a körömágy, és valamilyen külső környezeti hatásnak köszönhetően - túl szűk cipő, túl mélyen kivágott körömszél - ez a széles köröm nyomni kezdi a környező szöveteket, a körömágyat, és emiatt gyulladás alakul ki. Előrehaladott állapotban a pirosság, a fájdalom és a duzzanat mellett váladékozás is előfordulhat. Minél tovább halogatjuk a benőtt köröm lézeres műtéti megoldását, annál nagyobb lesz a fájdalmunk. Ne próbálkozzunk otthoni megoldással, mert csak súlyosbíthatjuk a fertőzést, és végleges megoldást úgysem tudunk otthoni eszközökkel elérni.

A benőtt köröm végleges lézeres megoldásaA szakorvosi vizsgálatot követően, helyi érzéstelenítés mellett, Co2 lézerrel hossz irányban bevágják a benőtt körömszélt, elválasztva így a köröm egészséges részétől, majd egy csipesszel teljes egészében eltávolítják a benőtt oldalrészt. Ezt követően Co2 lézerrel kiirtják az eltávolított körömszél alatti körömágyból azt a mátrixsejt-állományt, melyből a köröm kinőtt. Ennek a sejtcsoportnak az elölésével elérik, hogy véglegesen keskenyebb formában fog nőni a köröm, így nem irritálja tovább a környező szöveteket.
A beavatkozás sikere kb. 95%.

Időtartam:A műtét időtartama az érzéstelenítő hatóidejével, és a kötözéssel együtt kb. 45 perc. Csak egy alkalommal kell a kezelést elvégezni.
Gyógyulás:A benőtt köröm lézeres eltávolítása utáni otthoni kötözésről és az utókezelés lépéseiről részletes tájékoztatást ad a szakorvos.
A műtétet követően esetleg utóvérzés, vagy gyulladás előfordulhat, ezekről minél hamarabb értesíteni kell a beavatkozást végző orvost, ugyanis ezek a szövődmények jól kezelhetők.
A teljes gyógyulási idő a benőtt köröm műtét előtti állapotától függően kb. 4-6 hét között van.
Érzéstelenítés:Lokális érzéstelenítés, lidocain injekció.
Ellátás:Ambulánsan.


© 2010 szepsegbroker.hu | Benőtt köröm végleges, lézeres megoldása
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. hardiorsi   Szeptember 12, 2017
2. hardiorsi   Szeptember 12, 2017
Tisztelt Dr. Kolat Zsuzsanna Főorvosnő!
Érdeklődni szeretnék, hogy a benőtt körmök lézeres eltávolítását mennyiért vállalják? Sajnos nem találtam meg az interneten. Kisfiam körmével küzdünk idestova 8 hónapja. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Hardiné
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink