BEAVATKOZÁSOK

Endoszkópos arcplasztika

"Face lifting", mini-arcplasztika, arcfelvarrás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A technikai fejlődés a műtéti megoldások számos területén forradalmi változást hozott az endoszkópok fejlődése folytán. Kicsiny nyiláson vezethetik be az endoszkópot a test belsejébe ahonnan miniatűr TV kamera közvetíti a képet kivülre az operáló orvos számára. Piciny műtéti metszés, kevesebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás, és pontosabb, nagyításban végzett operáció a módszer legfőbb jellemzői.

Nemcsak újdonságot, de igazi előrelépést jelent az endoszkópos "face lifting" az arcplasztika terén. Ezzel az eljárással picinyke sebvonalon miniatűr TV kamerát vezetnek a seb mélyére. Ezen keresztül nagy nagyításban látja a sebész az operált területet. Az arc mimikai izomzatát közvetlenül a csonthártyáról leválasztják és új, előnyösebb helyzetben rögzíthetik az egyes képletetket. Az izmok működésének megváltoztatása és durva megfeszítése nélkül változtathatnak a mimikai izmok pozícióján az endoszkópos arplasztika során. A homlok, a szemöldök, és az orca pontosan visszahelyezhető a gravitációs változás előtti pozícióba az oldal irányú túlzott megfeszítés nélkül.

A plasztika kiterjedtehet az egész arcra, vagy csak az arc egyes részeire (garvitációs ráncokra az állkapocs körül), ezt mini arcplasztikának is nevezik.

Időtartam:30-60 perc
Mellékhatás, szövődmény:Az endoszkópos arcplasztika bonyolult mûtét, amely gondos tervezést, felkészült és gyakorlott mûtéti technikát igényel. A beavatkozás területén enyhe utóvérzés, vérömleny kialakulhat, de azonnali, megfelelõ kezelés esetén a mûtét végeredményét nem befolyásolja.
Ellenjavallat, kockázat:Lényegesen kisebb rizikóval kell számolni az ilyen módon végzett arcplasztika során, mint a nem endoszkópos eljárás esetén. Igen ritkán fordulhat elő az arcideg ágainak részleges vagy teljes sérülése. Részleges sérülés esetén maradéktalan gyógyulás várható.
Gyógyulás:Kb. 2 hónap elteltével nyeri el a bőr végleges állapotát. A műtéti hegek kiválóan elrejthetők, érdemleges hegvonal nem marad vissza.
Eredmény:Az endoszkópos arplasztika sokkal hatásosabb, mint a hagyományos arcplasztika után. A hegvonal és a műtét utáni kényelmetlenség pedig töredéke a hagyományos műtéthez viszonyítva, kevésbé terheli meg a pácienst.
Érzéstelenítés:Helyi vagy általános érzéstelenítés szükséges.
Ellátás:Az arcplasztika után 1-2 napi közvetlen orvosi (intézeti) megfigyelés szükséges.


© 2010 szepsegbroker.hu | Endoszkópos arcplasztika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink