BEAVATKOZÁSOK

Férfi mellkisebbítés (gynecomastia)
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Számukra a mellkisebbítés jelenthet igazi megoldást
Számukra a mellkisebbítés jelenthet igazi megoldást
A női mellkisebbítés során teljesen más méretekkel állunk szemben, mint a férfi mellkisebbítésnél, ezért műtéti kivitelezésük eltérő.

Férfi mellnagyobbodás oka, kezelési lehetőségeiA férfi emlők különböző mértékű megnagyobbodását nevezzük gynecomastia-nak. Kiváltó oka vagy hormonzavar, vagy alkati adottság, amely leggyakrabban már a pubertáskorban jelentkezik. Ez az elváltozás semmilyen egészségügyi problémát nem jelent, csupán esztétikailag zavarja viselőjét, ami lelki, önértékelési problémákhoz, gátlásokhoz vezethetnek. Megoldásként egyes esetekben, elsősorban fiatalkorban belgyógyászati, hormonális kezeléssel is lehet eredményt elérni, míg másokon csak sebészi úton lehet segíteni. Sebészeti szempontból mirigyes, zsírszövetes illetve kevert jellegű elváltozásokat ismerünk. Ennek megállapítása után történhet a férfi mellkisebbítés műtéti technikájának meghatározása.
Férfi mellkisebbítés előtt-után
Férfi mellkisebbítés előtt-után


A férfi mellkisebbítés műtéti megoldásaA műtét során a bimbóudvar körül és alul ,félkörívesen, illetve szükség szerint a hónaljredőben kb. 4 cm hosszan ejtenek metszést. Azokban az esetekben, ahol a megnagyobbodáshoz jelentősebb lógás is társul, a bimbót teljesen körbemetsszik, a bimbót új helyzetébe emelik, illetve ezzel mell lógását is megszüntetik. Extrém esetben, amennyiben a mell felvarrásához nem elégséges a körkörös metszés a bimbó körül, ilyenkor szükség lehet a bimbótól lefelé haladva ejtett függőleges metszésre, valamint az áthajlási redőben ejtett harántmetszésre is. A felesleges szöveteket (zsírszövet, mirigyállomány) kimetszéssel távolítják el a férfi mellkisebbítés során. A zsírleszívást általában csak kiegészítésként alkalmaznak, mert ezen a területen igen erős kötőszövetes állomány nehezíti a műveletet. A mellkisebbítés során a bőr alatt és az izomzat felett preparálják ki az eltávolítandó szöveteket. A bimbóudvar alatti területet azonban épen hagyják a bimbó keringésének biztosítására. A mellkisebbítés befejező művelete, hogy szívócsöveket helyeznek be a felesleges váladék levezetésére, melyet 1-2 nap múlva eltávolítanak.

Mely esetekben ajánlott megoldás a mellkisebbítés?A férfi mellkisebbítés ajánlott mindazoknak, akiknek testalkatukhoz nem igazodó melleik alakultak ki, így a mell körüli mirigyállományuk nagyobb az átlagosnál és/ vagy lokális zsírfeleslegük van. A műtétet csak 18 éves kor felett végezhető el.

Időtartam:A mellkisebbítés műtéti ideje az alkalmazott technikától függően 1,5-2 óra
Mellékhatás, szövődmény:A műtéti területen kialakulhat kisebb bevérzés, véraláfutás. Mellkisebbítés után jelentős fájdalommal nem kell számolni, de a műtéti területen kisebb feszülés, izomláz jellegű érzés jelentkezhet, amely 1-2 hét alatt fokozatosan elmúlik.
Ellenjavallat, kockázat:Kis százalékban nagyobb mértékű vérömleny szaporodhat fel, vagy gyulladás jelentkezhet a mellkisebbítés után . Ezek a komplikációk, időben észlelve, szövődmény mentesen kezelhetőek.
Gyógyulás:A férfi mellkisebbítés után az eltávolított szövetek helyén üreg marad vissza, a vérömleny kialakulását megakadályozandó szoros nyomó-kötést helyeznek fel kb. egy hétre a mellkasra. A műtéti területen kialakuló kisebb bevérzések, véraláfutások kb. 2-3 hét alatt szívódnak fel. A gyógyulás folyamán a műtéti területen tömöttebb tapintat jelentkezik, amely a kötőszövetes átépülés jele, és fokozatosan oldódik fel 1-2 hónap alatt. A műtét után néhány napig érdemes a munkávégzéstől, nehéz tárgyak emelésétől, a karok kifejezett mozgatásától tartózkodni.
Eredmény:Azonnal látható a méretbeli csökkenés, amely élethosszig tart.
Érzéstelenítés:A műtétet általában altatásban végezik minden esetben.
Ellátás:1 nap kórházi megfigyelés szükséges a férfiak mellkisebbítése után.


© 2010 szepsegbroker.hu | Férfi mellkisebbítés (gynecomastia)
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink