BEAVATKOZÁSOK

Fogkő eltávolítás- homokfúvásos

Homokfúvásos fogkő eltávolítás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Fogkő eltávolítás- homokfúvásos 1.kep
A mindennapi szájápolást tökéletesen kivitelezni nem is olyan egyszerű feladat! A fogak felszínén fogkő rakódhat le. Minden fogászati kezelés első lépése az esetlegesen fennálló fogkő eltávolítása, az általa fenntartott ínygyulladás megszüntetése, mert megfelelő tömés vagy fogpótlás csak egészséges íny mellett készíthető.

A rendszeres fogmosás ellenére is gyakran tapasztalhatjuk a sárgás, szürkés, esetleg fekete elszíneződését a fogaink alsó peremén. A fogkő tulajdonképpen a fogakon maradó lepedék, amely a nyálban oldott ásványi anyagokból képződik.
A fogkő nem csak esztétikailag zavaró tényező, de jelentős szerepe játszik a kellemetlen szájszag kialakulásában is. Sokan nem tudják, de a fogkő a vele érintkező ínyben gyulladást vált ki. A hosszútávon fennálló gyulladás a fogágy pusztulását, a csont leépülését okozza, amely a fogak meglazulásához vezet. Ezért a fogkő eltávolítása különösen ajánlott rendszeres időközönként ( kb. félévente ).

A legújabb száj-higiénés eljárások közé tartozik a homokfúvásos (air flow) fogkő eltávolítás. A polírozás során eltávolítható a fog felszínéről a különböző lerakódások és elszíneződések. A homokfúvás során nagy nyomású vízsugárral igen finom homokszemcséket (Ca-bikarbonát, Na-bikarbonát-oldatot) fújnak a fogfelszínre. Ezzel a technikával és anyaggal a nehezen megközelíthető behúzódásokat és barázdákat is ki lehet tisztítani.

Miután a fogfelszínekről eltávolítják az íny alatti és az íny feletti fogköveket, a felszíneket simára polírozzák gumikorong ill. különböző finomságú, speciális polírozó kefe és polírpaszta felhasználásával.

Homokfúvásos fogkő eltávolítás / Medicina Dentaria; dr. Pasqualetti : 20 000 Ft© 2010 szepsegbroker.hu | Fogkő eltávolítás- homokfúvásos
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. TiboldS6   Május 31, 2011
A feleségemmel minden évben felkeressük a fogorvosunkat, hogy megnézze a fogainkat és a lerakódott fogkövet eltávolítsa. A homokfúvásos eljárást amit a beavatkozások közt találtam, szívesen kipróbálnám, mert erről a módszerről még nem hallottam és én eléggé ijedős vagyok a fogorvosnál, még a fogkő eltávolításkor is kérek fájdalomcsillapító injekciót.
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink