BEAVATKOZÁSOK

Fotorejuvenáció (IPL; ELOS)

IPL (Intense Pulse Light) és ELOS (Elektric Optical Synergy) technikával


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 8 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Fotorejuvenáció (IPL; ELOS)  1.kep
Az emberi álmokat utolérte a technika. A kozmetológia olyan eljárást fejlesztett ki, amellyel úgy érhető el látványos javulás, szépülés, hogy nem kell kórházba menni, kés alá feküdni, nem kell a napi tevékenységet abbahagyni. A bőrfiatalodás fokozatos, ugyanakkor látványos.

A fotorejuvenáció

fokozatos, több lépésből álló, építő jellegű folyamat, mely szó szerint fénybesugárzással történő komplex (a bőr több rétegére kiterjedő) bőrfiatalítást jelent. A fény nagy energia sűrűségű, lézer technológiával előállított fény az arra fogékony (szőrtüsző, ér, pigmentfolt, stb) szövetekben elnyelődik és szétroncsolja a pigment (melanin) tartalmú sejteket, valamint aktiválja a kollagén és elasztin rostokat. Hatása a szelektív fototermolízis.

A hagyományos lézer állandó fényénél csak a fény elnyelődésére fogékony (melanin tartalmú) szövetben történik változás: a pontosan kijelölt biológiai célpont termikusan tönkretehető. Külön lézer fényt kell használni a szőrtelenítéshez, a ránctalanításhoz, és külön fényt a kis erek, pigmentfoltok stb. eltávolításához. A 90-es években forgalomba hozott

IPL (Intense Pulse Light)

készülékek nagy energia sűrűségű, lökésekben - villanásokban - leadott, nem koherens fényt bocsájtanak ki, amelynek egyik felhasználási területe a fotorejuvenáció. A széles spektrumú fénnyel (560-tól 1200 nm-ig) működő IPL az első és egyetlen olyan bőrfiatalító orvosi beavatkozás, mely a bőrfelületet komplexen kezeli. A további felhasználási lehetőségeiről a következő oldalon olvashat: IPL-kezelés

A technika folyamatos fejlődése lehetővé teszi magának a fotorejuvenációnak a fejlődését is. Az IPL technikát továbbgondolva alakították ki az

ELOS (Elektric Optical Synergy)

rendszert, melynél a fényenergia jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzással érik el. Az ELOS technológia világszabadalmat élvez.

Az ELOS (Fotofacial RF készülék) ma a legerősebb hatásfokú fotorejuvenáló eljárás, mely magában foglalja a felületes ráncok és tág pórusok elsimítását, a barna pigmentfoltok, erek, arcpír eltüntetését (villanófény és rádiófrekvencia, IPL+RF). E kezelésével egy időben végzik el a mélyebb ráncok simítását a Polaris WR készülékkel(dióda lézer és rádiófrekvencia, dióda+RF).

Kiknek ajánlható az ELOS kezelés?

A legjobb eredményt a napfény, a túlzott szolárium és környezeti sugárzás által károsodott bőrű, finoman ráncosodott, enyhén petyhüdt, tág pórusú, néhol erősen előtűnő fehér vagy barna foltokkal

A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik (látványosan a szem körüli szarkalábak), ezért e kor felett mindenkinek ajánlható, hisz a bőr szerkezetét újra építi.

Minden típusú szőrnövekedés eltávolítására (epiláció) ajánlható az ELOS kezelés.

ELOS orvosi javallatai: teleangiectasia (kicsiny értágulat), rosacea (tartós arcpír csomókkal, erythema (tartós arcpír), chloasma (szülés, fogamzásgátló, stb. utáni barna foltok), photoageing (napfénykárosodás miatti korai öregedés, pigmentáció), lentigo (barna lencsefoltok), hyperpigmentáció (festenyezettség)

Időtartam:A kezelt terület nagyságától függően változó (15-45 perc)
Mellékhatás, szövődmény:Minimális égő fájdalom, bőrpír, amely a kezelés után néhány órával megszűnik.
Ellenjavallat, kockázat:Nincs
Gyógyulás:Az első beavatkozás után egy nyugodt, kipihent arcbőrt ad a felületes, apró ráncok eltűnésével, mely ahhoz hasonlatos, mint aki hetente jár kozmetikába és a legfinomabb kozmetikumokkal kap teljes kezelést. A kezlés után azonban ajánlott bőr erős hidratálása. A barna lencsefoltok megfeketednek, egy héten belül nyomtalanul eltűnnek, néhol apró barna csíkok jelentkeznek. A második-harmadik kezelés után a kis erek is kezdenek eltűnni, a pigment foltok (chloasma) a kezdeti színi erősödés után halványulnak. A 4-6 kezelésből álló kúra végén, 3-4 hónap után a páciens arcbőre olyan bőrterületéhez lesz hasonlatos, mely nem kapott az élete folyamán környezeti sugárzást. Az elasztikus rostok újra termelődése kb. 4-6 hónap után teljesedik ki, s az arc látványosan simává válik. A kúra alatt nyugodtan használhat sminket, járhat kozmetikába, használhat hidratáló készítményeket.
Eredmény:Éveket fiatalodhat, úgy hogy a kezelés után közvetlenül a napi tevékenységét folytathatja. Az IPL és ELOS technika forradalmasítja a kozmelológiai fiatalítást, "visszaforgatja az idő kerekét". A változás fokozatosan következik be, környezete nem vesz észre radikális elváltozásokat. Az indikációban leírt (az ELOS orvosi javallatai -lásd fentebb) elváltozások 50-75%-ban tűnnek el.
Érzéstelenítés:Nem igényel
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Fotorejuvenáció (IPL; ELOS)
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. aranyos   Február 14, 2010
Hozzászólás moderálva.
2. liah   Június 15, 2011
Én fotorejuvenációs kezelésen vettem részt, tényleg hatásos a " gravitáció " ellen :)
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink