BEAVATKOZÁSOK

Gyermek kézsebészet

Fejlődési rendellenesség, pl. gyermekkori rögzült hüvelykujj kéz, trauma miatti gyermek sebészeti beavatkozás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Gyermek kézsebészet 1.kep

Fejlődési rendellenességek, trauma nyoma a gyermek kézenA gyermek kézsebészeti ellátására akkor van szükség, ha a gyermek kézen/ kezein öröklött, terhességi ágens vagy baleseti trauma miatt torzulás, elváltozás keletkezik.

A kézsebészeti beavatkozás során elsődleges cél az elváltozás megszüntetése, illetve a torzulás mértékének csökkentése, a funkció és az esztétikai látvány javítása, helyreállítása.

Gyermekkori rögzült hüvelykujj (pollex flexus congenitus)Az egyik leggyakoribb fejlődési rendellenesség, amikor a hüvelykujj alapperci barázdájának magasságában lévő ínhüvely szájadékon a hajlító ín nem tud keresztül csúszni. Az ujj végperce általában hajlított, ritkán nyújtott helyzetben rögzül.

A gyermek kézsebészeti beavatkozás célja ebben az esetben a fájdalom és mozgáskorlátozottság megszűntetése.

Műtét előtti teendők: Általános és laboratóriumi vizsgálat, szükség esetén UH vizsgálat.

Időtartam:Elváltozás mértékétől függően eltérő.
A műtét ideális időpontja a gyermekkor. Általában egy éves korban kezdjük, de az elváltozástól függően ez lehet akár néhány hónapos kor is. A teljes rekonstrukciót igyekszünk az iskolába menetel előtt befejezni. A felnőttkori rekonstrukciók egyéni elbírálás alá esnek, eredményük általában a gyermekkorihoz mérten csekély.
Mellékhatás, szövődmény:Komolyabb szövődmény ritka, de sebgyógyulási zavarok, sebfertőz, ér-ideg-ínsérülés, növekedési zavar, részleges visszarendeződés előfordulhat.
Gyógyulás:Rögzült hüvelykujj műtét utáni teendők: Az ujj mozgása azonnal teljessé válik. Gyakran szükséges szülői segítség az ujj bemozgatásához. Varratszedés 2 hetes korban esedékes.
Érzéstelenítés:Fejlődési rendellenesség esetén (pl. rögzült hüvelykujj) a gyermek kora miatt általában altatásban történik. Az ínhüvely szájadékot bemetsszük, ezáltal a kaput szélesre tárjuk és a hajlító ín szabad csúszását biztosítjuk.
Ellátás:Az elváltozástól és a műtét típusától függ.


© 2010 szepsegbroker.hu | Gyermek kézsebészet
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink