BEAVATKOZÁSOK

Hajfesték allergia vizsgálat

Hajfesték allergia-teszt


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Hajfesték allergia vizsgálat 1.kep
Ma már nem csupán az őszhajszálak elfedése miatt kezdünk hajfestéshez, hanem az aktuális divat is diktál egy bizonyos hajszínt. Ezért is egyre többen és gyakrabban festik a hajukat, amelynek pedig az a következménye, hogy egyre többen válnak érzékennyé a különböző szintetikus festékanyagok és oldószerek hatására.
A legtöbb hajfestékhez maró hatású oldószer szükséges (pirogal, vagy különböző kénvegyület), amely sokszor heves bőrallergiát váltanak ki.
A színező anyagok pedig önmagukban is irritálják a bőrt és aktív allergének (p-feniléndiamin, szintetikus anilinfestéket, fémfestékek, szintetikus szerves vegyületek, un. oxidációs festékek, vagy kénvegyületek, amelyek a hajszálak felszínén fémoxidokat, illetve szulfidokat hoznak létre).
A hajfesték okozta allergia hasonló tünetekkel jár, mint egyéb allergia, a hajfestékkel érintkező bőrfelületen piros, viszkető kiütések jelennek meg, vagy elfajulhat ekcémán át a szem gyulladásáig is. Hajfesték allergia ugyanúgy előfordulhat a vendégeknél, mint a fodrászoknál, csak a tünetek az előző esetben a hajas fejbőrön, homlokon és tarkón jelentkeznek, míg a fodrászoknál a kéz bőrén.
Az otthoni hajfestés előtt minden új festék felkenése előtt érdemes egy kisebb mennyiséget előkeverni és felkenni, majd ha attól nem tapasztal heves bőrreakciót, akkor nyugodtan felkenheti. Ha pedig égető, viszkető bőrpír jelenik meg bőrfelületén, akkor érdemes azt is kideríteni, hogy mi váltotta ki azt a reakciót.

Mivel nagyon sokféle összetételű hajfesték került forgalomba hazánkban is, ezért érdemes kiszűrni, hogy melyik vegyi anyagára allergiás, hogy utána olyat választhasson, amellyel tovább élvezheti a festett haj esztétikai élményét! Ehhez pedig tesztet kell végeztetnünk!

A hajfesték allergia teszt 10 féle hajfesték anyag bőrre gyakorolt hatását vizsgálja.© 2010 szepsegbroker.hu | Hajfesték allergia vizsgálat
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink