BEAVATKOZÁSOK

Pigmentfoltok, szeplők, szőrszálak eltüntetése Alexandrit lézerrel
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Pigmentfoltok eltávolítása Alexandrit lézerrel
Pigmentfoltok eltávolítása Alexandrit lézerrel
Az Alexandrit lézer 755 nm-es hullámhosszúságú fénye a melaninban jól, a hemoglobinban kevéssé nyelődik el, így az erek megkímélése mellett kiválóan alkalmas szőrtelenítő kezelésekre, valamint pigmentfolt-eltávolításra is.

A lézerfizikából ismert tény, hogy a különböző anyagok, így a bőrben megtalálható melanin, hemoglobin, vagy a víz is, a különböző hullámhosszúságú fényeket különböző mértékben képesek elnyelni. Az Alexandrit lézer hullámhosszát a melanin nagymértékben, míg a hemoglobin csak kismértékben nyeli el. Így az Alexandrit lézerrel a hemoglobint és a hám víztartalmát kevéssé felmelegítő, pigmentfolt kezelésekre nyílik lehetőség. A melanin bőrből való eltávolításakor a lézerfény a bőrfelszínt nem sérti meg, nem hámlasztja le, mint a klasszikus CO2 lézer. Fénye elnyelődik a bőr festékanyagában, így felmelegíti, majd eliminálja azt. A pigmentfoltok különösen a rövid pulzusú Alexandrit lézerre reagálnak kedvezően.
Kóros szőrnevekedés teljes eltávolítása
Kóros szőrnevekedés teljes eltávolítása
Az Alexandrit lézer megjelenése és elterjedése forradalmasította a szőrtelenítő kezeléseket is. Az új technológiának köszönhetően kevesebb szövődménnyel jár a kezelés. Hatékonyságát és előnyeit klinikai vizsgálatok igazolják.

A legszélesebb körű vizsgálat Kutlubay nevéhez fűződik, aki 2359 páciens (264 férfi, 2095 nő) adatát dolgozta fel. A páciensek átlagosan 2 kezelést kaptak, és 6 hónappal a második kezelés után átlagosan 80,6%-kal csökkent a szőrszálak száma, míg a legjobb értéket hónalji szőrszálak számának csökkenésénél érték el (95%). A kezelések során mellékhatás csak elenyésző, 2,2%-ban fordult elő. Egy másik kutatás, mely az Alexandrit lézert és az IPLt hasonlította össze, arra az eredményre jutott, hogy az Alexandrit lézer esetében nagyobb mértékben csökkent a szőrszálak száma, és a páciensek is elégedettebbek voltak a kezeléssel.
Már egyetlen kezelés eredményes lehet, de általában kúraszerű program szükséges a megfelelő hatáshoz. A kezelés után a körülírt pigmentfoltok egy csípéshez hasonlóan megduzzadhatnak, de ez csak néhány órán át tart. Az ezt követő napokban – átmeneti sötétedés után – a pigmentfoltok, szeplők lehámlanak. A hámréteg víz- vagy melanin tartalmában elnyelődő fény nemkívánatos felmelegítő hatásának kiküszöbölésére, valamint a szőrtüszők felmelegedése okozta fájdalomérzet csökkentése érdekében bőrhűtést is alkalmaznak a lézerkezelés mellett.

Időtartam:A kezelő fej, és a kezelendő terület nagyságától függően kb.15-30 percbe telik egy Alexandrit lézerkezelés.
Mellékhatás, szövődmény:A szőrtelenítés ilyen módon végezve csak minimális diszkomfort érzést és helyi bőrmelegséget okozhat. A pigmentfoltok a kezelést követően néhány órán át duzzadtak lehetnek, majd pár napon belül átmeneti sötétedés után lehámlanak. Csak a nem megfelelő utókezelés ( fényvédelem!) esetén fordul elő a barna foltosodás a szőrtelenítés után. A pigmentfoltok eltávolítása nyomán se feledkezzünk meg az erős fényvédelemről!
Gyógyulás:A kezeléseket követően ne napozzon, szoláriumozzon! Minden esetben, fél órával mielőtt elhagyná otthonát, alkalmazza az SPF30-as faktorú fényvédőkrémet!
1-2 napig feltétlenül kerüljön mindent, ami irritálhatná bőrét, mint meleg víz, klóros vizű uszoda, krémek, borotválkozás utáni arcszesz, alkoholos kozmetikumok, stb!
Ne használjon fehérítő krémet, parfümöt 24 óráig!
Ne használjon önbarnító krémet legalább 2-3 hétig a kezelések után és között.

Csak a nem megfelelő utókezelés ( fényvédelem!) esetén fordul elő a barna foltosodás a szőrtelenítés után. A pigmentfoltok eltávolítása nyomán se feledkezzünk meg az erős fényvédelemről!
Eredmény:Az Alexandrit lézer alkalmas a pigmentfoltok eltüntetésére, és tartós szőrtelenítésre is. Hatására átlagosan 80,6%-kal csökken a szőrszálak száma.
Érzéstelenítés:Ez a típusú szőrtelenítés nem igényel érzéstelenítést.
Ellátás:Ambulánsan.


© 2010 szepsegbroker.hu | Pigmentfoltok, szeplők, szőrszálak eltüntetése Alexandrit lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink