BEAVATKOZÁSOK

Pikkelysömör (psoriasis) kezelése UVB fényterápiával / Mátyásföld Klinika

Pikkelysömör kezelése, psoriasis kezelése


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Pikkelysömör  az alkaron
Pikkelysömör az alkaron
A pikkelysömör egy krónikus, kiújulásra hajlamos nem fertőző bőrbetegség, melynek kialakulásában genetikai hajlam, és környezeti hatások (dohányzás, elhízás, stressz) egyaránt szerepet játszanak. A pikkelysömör ma még nem gyógyítható, de folyamatos kezeléssel tünetmentesíthető.


A pikkelysömör kialakulásaAz immunrendszer elégtelen működése miatt a bőrsejtek a szokásos 28-30 napos megújulási ciklus helyett gyakrabban, 3-4 naponként regenerálódnak. Az így feleslegessé vált bőrsejtek pikkelyszerűen hámló, viszkető, fájdalmas, vérző és gyulladt kiütéseket hoznak létre. Az elváltozások leggyakrabban a testhajlatokban, a fejbőrön, a könyök tájékán, a térd körül vagy a körmök felületén jelennek meg. A pikkelyes bőr könnyedén leválhat, és a helyükön kicsi sebek jelenhetnek meg. Súlyosabb elváltozás esetén ízületi érintettség is előfordulhat.

A pikkelysömör kezelése / Mátyásföld KlinikaA Mátyásföld Klinikán Dr. Stehlich Gábor a következő kezelési lehetőségekkel várja a pikkelysömör betegséggel küzdő pácienseket:

A pikkelysömör tüneteire az esetek nagy százalékában a napfénynek jótékony hatása van. Különösen a Holt-tengeren válnak tünetmentessé ezek a betegek.
Az ottani napsugárzáshoz hasonló, szűk spektrumú UVB sugarakat kibocsátó fényterápiás berendezéseikkel a Mátyásföld Klinikán is hatékonyan tudják kezelni a már több éve pikkelysömör bőrbetegségben szenvedő pácienseket is.
A beteg első vizsgálata után a bőrgyógyász szakorvos meghatározza az UVB fényterápia kúra időtartamát és ütemezését. Ennek megfelelően heti 2 alkalommal elvégzett kb. 15-20 kezelés után válnak a betegek panaszmentessé. Ezt követően lehet ritkítani a kezelés sort, és beállítani egy fenntartó terápiát -.
A kúra megszakítása jelentősen csökkenti a pikkelysömör kezelés eredményességét!

A kezelés menete a Mátyásföld Klinikán / Dr. Stehlich Gábor

Bőrgyógyaszati betegségek/ pikkelysömör/ psoriasis UV kezelése from Mátyásföld Klinika on Vimeo.


Az UVB fényterápiás pikkelysömör kezelés a hatékonyság növelése érdekében kiegészíthető krémekkel, vagy szükség esetén gyógyszerekkel is.

A pikkelysömör (psoriasis) kezelése mellett az UVB fényterápia alkalmas az atópiás dermatitis (genetikai hajlamon alapuló ekcéma), a kontakt ekcéma és a vitiligo (festékhiányos bőrfolt) kezelésére is.

Időtartam:Heti 2 alkalommal elvégzett kb. 15-20 UVB fényterápiás kezelés már képes tünetmentesíteni a pikkelysömört.
Kezelésenként kb.15 mp - 5 percig terjedhet az időtartam.
Mellékhatás, szövődmény:A szűk hullámhosszú, 311 nm-es (narrow band) UVB fényterápia során mindvégig fontos a szakorvosi ellenőrzés, így elkerülhető, hogy a bőr fényérzékeny képleteiben (anyajegyek, foltok) a fényterápia miatt kóros elfajulás induljon meg, illetve az esetleges elváltozásokat a szakorvos hamar ki tudja szűrni.

A bőrgyógyász által előírt kezelés-mennyiséget és gyakoriságot betartva, védőszemüveg viselése mellett az UVB fényterápia gyermekek és felnőttek számára is egyaránt veszélytelen, káros mellékhatásai nincsenek. Egyéni érzékenységtől függően csupán átmeneti bőrpirosság jelentkezhet a kezelést követően.
Gyógyulás:Nagyon fontos, hogy az UVB fénykezelések előtt a páciens ne használjon dezodorokat, krémeket, parfümöt, mert ezek könnyen irritálhatják a bőrt.
Érzéstelenítés:Nem igényel
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Pikkelysömör (psoriasis) kezelése UVB fényterápiával / Mátyásföld Klinika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink