BEAVATKOZÁSOK

Szem alatti táskák, duzzanat megszüntetése alsó szemhéjplasztikával

Szem alatti zsírtasak eltüntetése- arcus marginalis release; szemzugrögzítés- canthopexia


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Szem alatti táskák, duzzanat megszüntetése alsó szemhéjplasztikával 1.kep

Táskás szemek fáradt, szomorú tekintetet okoznakA kor előrehaladtával az alsó szemhéj bőre megereszkedik, a szem körüli zsír kitüremkedik.
A szem alatti táskák kialakulása miatt az arc fáradtnak és szomorúnak tűnhet. A szem aláárkoltsága sajnos gyakran alkati sajátosság, ezért már fiatal korban is szembetűnő lehet. Az egyszerű, csak a bőrfelesleg eltávolítását célzó alsó szemhéj plasztika ezt az elváltozást gyakran rövidtávon sem, de hosszútávon biztosan nem tudja megszüntetni.

Szem alatti táskák oka az „arcus marginalis”
Szem alatti táskák oka az „arcus marginalis”

A szem alatti táska okaA probléma oka ugyan is a képen látható „arcus marginalis” nevű anatómiai képletben keresendő. A szem körüli zsírszövet előtüremkedik a „septum orbitale”mögött a szemgödörből, és a szem alatti táskákat képzi. Mindenki kipróbálhatja saját magán a jelenséget, ha az egyik szemét becsukja, és kissé megnyomja a szemgolyót. A szem alatti táska jelentős elődomborodását fogja látni a másik nyitott szemével.
Az „arcus marginalis” hártya megnyitása
Az „arcus marginalis” hártya megnyitása
A táskás szem megoldása ennek az „arcus marginalis” nevű hártyának a megnyitása. Ezzel a lépéssel a szem alatti rekeszekben lévő zsír sérvek részben eltávolításra, részben a szemgödör alsó csontpereme elé történő kiterítésre kerülhetnek. Ezzel a manőverrel tulajdonképpen a kiemelkedést alkotó zsírfelesleget az alatta lévő árokba fektetjük, amivel a terület kisimulását érjük el, ahogy a képeken látszik.
Ökörszem elkerüléséhez rögzítő öltés
Ökörszem elkerüléséhez rögzítő öltés


Torzulás és hegmentes alsó szemhéjplasztika titkaTorzulás mentes
Az alsó szemhéj plasztikai műtétjének lényeges része a külső szemzug rögzítése a szemgödör csontpereméhez. Ezzel a megoldással ugyanis elérhető, hogy az alsó szemhéjplasztika hege hosszú távon ne húzhassa le a külső szemzugot, ne engedje kifordulni az alsó szemhéjat, és ne jöhessen létre az úgynevezett „ökörszem” fenomén.

Hegmentes
Amennyiben a metszést nem az alsó pillasor alatti bőrredőben, hanem az alsó szemhéj belső oldalán, a kötőhártyán ejtjük, majd ezen keresztül kerül eltávolításra a zsírtasak, úgy ezt a megoldást transconjunctivális blepharoplastica-nak nevezzük. Az alsó szemhéjplasztika így nyomtalan maradhat a külvilág számára.
Szem alatti zsírtasak műtét előtt és után
Szem alatti zsírtasak műtét előtt és után

Léteznek egyéb alternatív módszerek az alsó szemhéj aláárkoltságának a megszüntetésére, ezek azonban csak az árok feltöltésével foglalkoznak, de a táska megszüntetését nem tudják elérni. Ebben rejlik alapvető hiányosságuk is.

A hyaluronsavas feltöltéssel az árok kitölthető, de az eredmény az anyag felszívódása következtében kb. egy év alatt megszűnik. Esetlegesen a felszívódás után a látvány a közben megnyúlt bőr miatt még markánsabb lehet, mint a feltöltés előtt volt.
A zsírfeltöltés is lehet alternatíva, azonban a nagyon vékony bőr miatt az esetlegesen kialakuló csomók, és az előre nem megítélhető zsírfelszívódás miatt az eredmény nem garantálható.
Ezek ugyan sokkal kisebb beavatkozások a kiterjesztett alsó szemhéjplasztikánál, eredményeik azonban hosszútávon, sajnos sokszor rövid távon is szerényebbek.


Időtartam:Előkészülettel együtt kb. 50-60 perc
Mellékhatás, szövődmény:Duzzanat, enyhe bevérzés
Gyógyulás:Egyéni, 2-4 hét
Érzéstelenítés:Helyi érzéstelenítés
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Szem alatti táskák, duzzanat megszüntetése alsó szemhéjplasztikával
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink