SZAKCIKKEK

A kar formálása

2010. március 22. 10:11
SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény!)
A vastag és/vagy formátlan kar már egy rövid ujjú pólóban is látszik. Ha nem akarunk még nyáron is hosszú ujjú felsőkben járni, épp ideje súlyzót ragadni. A formás kar a szép női test elengedhetetlen része. Azonban sok hölgy nem fordít elég gondot a kar kimunkálására. Pedig a vastag, vagy a fogyást követően megereszkedetté vált kar is hasonlóan szembetűnő, mint a nagy popsi vagy a domborodó has.


A kar formálása 1.kép
A vastag és/vagy formátlan kar már egy rövid ujjú pólóban is látszik. Ha nem akarunk még nyáron is hosszú ujjú felsőkben járni, épp ideje súlyzót ragadni, ugyanis karunk formálására ez a leghatásosabb módszer. A gyakorlatok otthon is könnyen végezhetőek, elegendő csupán 2 db 1 vagy2 kg-os súlyzó. Nincs szükség nehezebbekre, ugyanis nem vastag karok növesztése a cél, sokkal inkább feszes, esztétikus, szálkás izomzatú, nőies karok kidolgozása. Ha éppen nincs kéznél súlyzó, akkor se keseredjünk el, ugyanis remekül helyettesíthetjük azt akár ásványvizes palackkal is, amit a haladók tölthetnek akár homokkal, vagy kisebb kavicsokkal is! Minden edzés megkezdése előtt végezzünk bemelegítő gyakorlatokat, hogy elkerüljük az izomsérüléseket!

Felkarunk két fő részből áll. Az elülső részen húzódik a hajlító izom, a bicepsz, míg a felkar hátulsó oldalán fut le a feszítő izom a tricepsz.

Nézzünk néhány gyakorlatot, amivel könnyedén formázható a karunk.

A kar formálása 2.kép

Kar formálása, gyakorlat 1.Vegyünk mind a két kezünkbe egy-egy súlyzót, álljunk vállszélességű terpeszbe, húzzuk ki magunkat, és tartsuk nyújtva mindkét karunkat az oldalunk mellett úgy, hogy tenyerünk befelé nézzen a lábunk felé. Hajlítsuk be mindkét karunkat egyszerre, és emeljük vállunkhoz a súlyzókat. Ezt követően lassan engedjük vissza a súlyokat a kiinduló pontig. Ügyeljünk rá, hogy a felkarunk mindvégig szorosan a test mellett maradjon. Ismételjük a gyakorlatot 3x10-es szériában egymás után, pár perces szünetekkel. Kis változtatással is végrehajtható a gyakorlat úgy, hogy félúton kifordítjuk a csuklónkat, így a gyakorlat végére a tenyerünk felfelé néz. Befejezésként lassan eresszük vissza a súlyt, és félúton fordítsuk vissza a csuklónkat. Mindkét gyakorlat végezhető váltott karral is.
Tegyük le az egyik súlyzót. Álljunk hasonló terpeszbe. Amelyik kezünkben még van súlyzó, azt nyújtsuk fülünk mellett a magasba, másik karunkat pedig a fejünk mögött átvezetve támasszuk meg nyújtott a karunkat. Ezután a súlyzót karunk behajlításával engedjük le a fejünk mögé, majd nyújtsuk vissza a karunkat. Ismételjük ezt is 3x10-szer.A kar formálása 3.kép

Kar formálása, gyakorlat 2.A következő gyakorlathoz szükség lesz egy székre. Ülj le, és előre néző kézfejekkel támaszkodj meg az ülőfelületen magad mellett. Lábaid hajlított térddel, talppal a földön legyenek előtted. Karod kinyújtásával emeld meg a tested, majd a térdeid felé eltolva a testsúlyod emeld előre a tested a levegőbe. Hajlítsd be a karjaidat, és engedd le a szék és a lábaid közé a testsúlyod úgy, hogy a popsid ne érje el a földet! Ezt követően nyújtsd ki újra a karod, miközben megemeled a tested, de ne ülj vissza a székre! Csinálj 12-őt, majd pihenj egy kicsit. Háromszor ismételd a szériát!

A gyakorlatok hatékonyságát növelhetjük még kiegészítő bőrfeszesítő és alakformáló kezelésekkel is.


Doublo Hifu - felkar feszesítésére alkalmas megoldás
Doublo Hifu - felkar feszesítésére alkalmas megoldás

Kar formálására alkalmas alakformáló eljárások
1. UltraFocus HIFU- Testszobrászat - a legmodernebb nem műtéti alakformáló és bőrfeszesítő eljárás. Fájdalommentes és gyors zsírszövet-redukciót biztosít, nincs lábadozási idő, nincsenek hegek és a testformáló eredménye tartós.

2. DOUBLO HIFU -a kezelés során az ultrahangos kezelőfejéből kibocsátott hanghullámok a fókuszpontokban a bőr megfelelő rétegében apró thermo-pontokat hoznak létre, a környező szövetek megsértése nélkül. Ez több, rendkívül fontos felépítő folyamatot indít el a bőrben, melyeknek köszönhető a látványos bőrfeszesítő hatás már egy kezelés után is - a felkar megnyúlt bőrének feszesítésére is kiválóan alkalmazható.

3. LIPOLITE - a kontrollált lézer-lipolíziskezelőfeje egy igen vékony kanül, amelynek finom, flexibilisen pulzáló lézerfeje képes olyan helyeken is a zsírbontásra, ahol eddig ez nehézkes vagy kivitelezhetetlen volt: pl. arc, nyak, karok, térd, hát, vagy a köldök körül, a comb belső oldala, esetleg a fenék vékonyabb zsírrétege. A Lipolite nem csak zsírleszívásra alkalmas, hanem képes fokozni a környező kötőszövet kollagén és elasztin termelődését, ezáltal nem csak testet formál, hanem feszesíti, fiatalítja is a bőrt.

4. VelaShape
kisebb kezelőfeje segítségével alkalmas a nehezen hozzáférhető testfelületek, így a kar formálására is. Zsírégető hatását az infravörös fény és a rádiófrekvencia által generált terminális hőnek köszönheti, míg a vákuum és a kis görgők hozzájárulnak a bőr turgorának növeléséhez.

5. Az UltraTone
működési elve megfelel a természetes izom-összehúzódássokkal, amelyet az ideg-impulzusok irányítanak. Az Ultratone ehhez hasonlóan minimális elektromos stimulációt közvetít, amely a problémás kar területén is képes izomösszehúzódási és ellazítási ciklusokat kiváltani. Ennek hatására a felhalmozódott zsíros területeken beindulnak a leépítő és elszállító folyamatok, valamint újraformálja és tónusba hozza a petyhüdt felkart is.

6. A Hexapolar

kontrollált RF és LED fényenergiájának hatására fokozódik a kötőszövet kollagén és elasztin termelődése, illetve a még jelenlévő kollagén rostok feszesebbé válnak. Ezt az összetett hatását lehet kihasználni a felkar formálása során.

7. Felkarplasztika
szükséges abban az esetben, ha a testsúlynövekedés miatt valóban torzultan nagy a triceps körüli zsírredő, vagy egy nagyobb mértékű fogyás után jelentős bőrredő maradt vissza a felkar alsó részén (madárszárny).Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható és nem használható fel részben, vagy egészben egyik médiumban sem a tulajdonos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. Törvény a szerzői jogról!)

© 2010 szepsegbroker.hu | A kar formálása
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink