SZAKCIKKEK

A mellimplantátumok akadályozzák a mellrák korai felfedezését

A mellimplantátumok leárnyékolják az esetleges rosszindulatú melldaganatot

2013. május 02. 21:30
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center
A kanadai kutatók arra hívták fel a figyelmet, hogy a mellimplantátummal rendelkező mellrákos páciensek halálozási rizikója megnövekedhet. Azokban a nőkben, akiknek mellében rosszindulatú elváltozást észleltek és mellimplantátummal is rendelkeztek, kisebb a túlélés esélyük volt, függetlenül attól, hogy a rákos elfajulást nem az implantátumok okozták - állapították meg 12 vizsgálat metaanalízise során.


A mellimplantátumok akadályozzák a mellrák korai felfedezését 1.kép
A mellimplantátumokkal szembeni félelem a PIP botrány kapcsán robbant ki, amikor is a francia gyártóról kiderült, hogy nem az előíratnak megfelelő orvosi minőségű, hanem ipari szilikonnal töltötte meg a protéziseket. A klinikai vizsgálatok azonban kizárták a PIP implantátumok rákkeltő hatását.

Az újabb vizsgálatok ( a British Medical Journal online publikációjában, kanadai szerzők által: Eric Lavigne és professor Jacques Brisson a québec-i orvosi egyetem kutatási centrumának orvosai 12 tanulmány adatait dolgozták fel, amelyek 1993 óta jelentek meg az USA-ban, Kanadában és Európában) sem azt mondják, hogy az implantátumok rákot okoznak, csupán arra utaltak, hogy a mellbe ültetett protézisek leárnyékolják az esetleges rosszindulatú daganatot, ezáltal meggátolják a mellrák korai, gyógyítható szakaszában való felismerését. Az írók szerint az eddigi néhány kutatási eredmény nem tett engedményeket más lehetséges magyarázatra, de szorgalmazzák az újabb tanulmányok és a rendszeres szőrővizsgálatok elvégzését a pontosabb következtetések levonásáért.
A 12 tanulmány meta-analízisének eredménye: az implantátummal rendelkező nőknek 26%-kal nagyobb a kockázata, hogy későn diagnosztizálják náluk a mellrákot, mint azoknál, akiknél nincs implantátum.

Forrás: www.guardian.co.uk/society/2013/may/01© 2010 szepsegbroker.hu | A mellimplantátumok akadályozzák a mellrák korai felfedezését
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink