SZAKCIKKEK

A tökéletes mosoly titka

Az esztétikus megjelenés alapkritériuma a szép mosoly

2009. július 09. 12:29
Cikkünk szerzője Dr. Bodrogi Attila
Ma még akármennyire furán hangzik is, vannak kritériumai a szép mosolynak, és egyáltalán az esztétikus megjelenésnek.


A tökéletes mosoly titka 1.kép
Mindannyian tudjuk, a szépség mennyire szubjektív fogalom, ennek ellenére a kozmetikai fogászatra specializálódott szakembernek ismernie kell azokat szabályokat, melyek alkalmazásával valóban attraktív módon lehet helyreállítani páciense fogazatát. Ez általában több lépésből (kezelésből) álló folyamatot jelent. Először is a legfontosabb meghatározni, mi a probléma a kiindulási mosollyal.

Ehhez figyelembe vesszük a páciens véleményét, elvárásait, majd orvosi szempontból is analizáljuk a fogak elhelyezkedését, hosszukat, szélességüket, az ebből adódó arányokat és mindezek viszonyát az arc szimmetriájához és az ajakvonalakhoz. Ennek esszenciális eszköze az un. extraorális fotózás, amikor is a fogorvos több szögből, különböző nagyításokban rögzíti a fogak képét egy digitális fényképezőgéppel. Rendelőnkben a fent említett tervezés lépései az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia szigorú normái szerint történnek.

A mosoly helyreállításának egyik fontos (ha nem a legfontosabb) mozzanata a tervezés. Ekkor a fogorvos meghatározza és páciense számára is láthatóvá teszi a készítendő restauráció elképzelt megjelenését és ezt együtt ellenőrzik, tesztelik. Ennek eszköze az un. wax-up modell illetve a diagnosztikus provizórium. Ilyenkor ezeken még lehet korrekciókat végrehajtani és újra ellenőrizni, majd a végső preparációt és a labor munkát ennek alapján kivitelezni.

Ezzel a módszerrel, igaz lassabban, de sokkal kiszámíthatóbb módon jutunk el egy igazán esztétikus és a páciens egyéni karakteréhez illő mosolyhoz.
Dr. Bodrogi Attila több előadást is tartott a tökéletes mosoly megtervezéséről és kivitelezéséről. A mosoly titkairól számos publikációja is megjelent.
A tökéletes mosoly megvalósításáról a fotodokumentáció tanúskodik.

© 2010 szepsegbroker.hu | A tökéletes mosoly titka
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink