SZAKCIKKEK

Barbi-baba drog

A Melanotan II szintetikus hormon hatóanyaga serkenti a bőr melanin pigment termelését.

2013. január 20. 11:34
Gulyás Gabriella Anna
Melanotan II injekció, gyors barnulás veszélyekkel.


Melanotan II-t csak injekció formájában lehet bevinni a szervezetbe.
Melanotan II-t csak injekció formájában lehet bevinni a szervezetbe.

A tökéletes barna bőrszín egy fecskendőben, de milyen áron?Az egyre növekvő népszerűségű öninjekciózós „Barbie-baba drog”, a Melanotan II ellenőrizetlenül kapható, amit nem néznek jó szemmel az angol orvosok, hisz veszélyes is lehet ez a készítmény.
A kezelés nem csak hosszantartó barnaságot, hanem karcsúságot és egyéb előnyöket is ígér. Melanotan II csökkenti az étvágyat, növeli a libidót, mindezeket pedig évszaktól függetlenül napbarnított bőrszín kíséri, írja Asha Tanna. Azonban ez a szintetikus hormon nem törzskönyvezett termék Európában, nem rendelkezik engedéllyel, így minősége, biztonságossága és hatékonysága klinikai vizsgálatokkal nem bizonyított. Ez azt jelenti, hogy illegális forgalmazni, de legális megvásárolni az interneten.

A kiskapunak köszönhetően az online patikák tiltott globális kereskedelme több országban is virágzik. Az Egyesült Királyság gyógyszereket szabályozó hatósága szerint a rendőrség képtelen felvenni velük a harcot, mivel a honlapok központjai a világ bármely pontján lehetnek.

A melanin képződés folyamata
A melanin képződés folyamata

A melanin képződés folyamataA bőr színét, vagyis melanin képződést és eloszlását elsődlegesen genetikai tényezők határozzák meg, amely hormonális (MSH) irányítás, illetve kontroll (ACTH) alatt áll. A bőrpigment képződése UV sugárzás hatására oxigén jelenlétében indul be a melanocitákban. A folyamatban kulcsszerepet játszik a tirozináz enzim és egy protein ( TRP-1/ tyrosinase-related protein). A kész pigmentek a melanociták nyúlványain keresztül a bőr felső rétegében elhelyezkedő keratinocitákba jutnak.
A pigmentált, tehát a barna bőr védelmet nyújt a káros UV sugarak ellen. Ha a bőr valamilyen ok miatt fényérzékennyé válik (pl. gyógyszer, kémiai anyagok, gyermekkori leégés, egyéni érzékenység, stb.), a bőrben fokozott szabadgyök képződés indul be. A melanin védelme nélkül az UV sugárzás akadálytalanul beindíthatja a gyulladásos folyamatot. A meggyengült védekező képességű bőrfelületen állandósul egy fokozott melanin termelődés , amely hiperpigmentációhoz (foltosodáshoz) vezet.
Barbi-baba drog 3.kép
A Melanotan II valójában az emberi szervezetben természetesen meglévő alfa-
MSH nevű hormon szintetikus változata. E hormon felelős a bőr barnulásának folyamatáért, nagyobb mennyiségű hormon hatására a bőr több melanin pigment termelésére képes. A bőrszín és a barnulásra való hajlam függ az összes melanin tartalomtól, és a bőr természetes pigmentációjától, így a szer csak arra képes, hogy a saját bőr tulajdonságait felerősítve alakítsa ki a „napsütötte” árnyalatot. A teljes eredmény eléréséhez 2-3 hét szükséges. Már néhány injekció, és a gyorsabb hatás érdekében napozás vagy szoláriumozás után a bőrszín megváltozik. A Melanotan II-t csak injekció formájában lehet bevinni a szervezetbe.

Hosszú távú klinikai vizsgálatok még nem születtek a Melanotan II-vel kapcsolatban , és a mellékhatások is ismeretlenek. Az orvosok szerint komoly veszélyeket rejthet magában, mert a melatonin egyébként is képes megváltoztatni az anyajegyek formáját és színét. A szer által kiváltott mellékhatások egyénenként eltérőek, akut allergiás reakciótól kezdve a szédülésen, émelygésen át az aknéig különböző tünetek jelentkezhetnek.
Tehát nem tudhatjuk, mi is rejlik valójában a Melanotan II fiolákban vagy, hogy milyen hatást vált ki egyéb gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazása.
Dr. Patrick Bowler, az Egyesült Királyság bőrgyógyásza így nyilatkozott a Channel 4 híradójának: A hiúság hatalmas erő, ami azt jelenti, hogy a cél érdekében még azok az emberek is képesek legyőzni a félelmeiket, akik egyébként irtóznak a tűtől. Az emberek, úgy látszik, bármit megtennének a szép testért. A nem-sebészeti eljárások ugrásszerű növekedésével a szépészeti beavatkozások piacán, azt eredményezte, hogy kevésbé vagyunk tartózkodóak, ha tű használatára kerül sor. A nők manapság kiugranak ebédidőben a Botox adagjukért és a fodrászoktól kezdve a fogorvosokig bárki szívesen beadja az injekciót.

A SzépségBróker kommentje:A Melanotan II injekció nem törzskönyvezett, nem engedélyezett Európában, így forgalmazása hazánkban sem engedélyezett. Megfelelő számú klinikai vizsgálatok hiányában, főként a mellékhatások tekintetében, óva intünk mindenkit a barnítószer használatától!© 2010 szepsegbroker.hu | Barbi-baba drog
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák


Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink