SZAKCIKKEK

Diszkrét, kényelmes, gyors és pontos - AIDS/HIV szűrés nyálból gyorsteszttel

Néhány perc után a nyálból vagy ujjhegyből 99% pontossággal mutatj aki az esetleges HIV fertőzötséget

2013. november 25. 23:46
Cikkünk szerzője Dr. Szabó Judit Anna / Dr. AntiAging - Holistic Health & Beauty Center, PharmaStore Kft.
AIDS/HIV szűrés már vérvétel nélkül a nyálból kényelmesen, néhány perc alatt, diszkrét körülmények között is elvégezhető több egészségügyi centrumban


Diszkrét, kényelmes, gyors és pontos - AIDS/HIV szűrés nyálból gyorsteszttel 1.kép

Még mindig terjed a HIV fertőzés és nő az AIDS betegek száma26 évvel ezelőtt fedezték fel a HIV vírust, illetve a fertőzésből kialakuló AIDS betegséget.
Igaz, eddig hazánkban arányaiban kevés HIV fertőzöttet fedeztek fel (a HIV járvány gócpontja Oroszország, Ukrajna és a Távol-Kelet), de az utóbbi években egyre több HIV pozitív személyt regisztráltak az Epidemiológiai Intézetünkben. A gazdasági megszorítások miatt harmadával csökkent az ingyenes szűrések száma, ami gátat szab a veszélyeztetett csoport rendszeres szűrésének, illetve megszűnt a letelepedési engedély megszerzéséhez kötött HIV/AIDS szűrés is. A problémát csak tetőzi, hogy a gyógyszergyárak erőteljes aktivásának köszönhetően az AIDS-et már nem tekintik halálos betegségnek a laikusok, sem az orvosok, így a fiatalok nagyobb része már nem fél a fertőzéstől, épp ezért nem is védekeznek. A középkorúak az utolsó pillanatig titkolják a fertőzés lehetőségét orvosuk előtt, azok pedig stigmaként kezelve az AIDS betegséget, az árulkodó jelek ellenére sem merik elküldeni páciensüket HIV vizsgálatra.
A megfelelő vizsgálatok elvégzésének sokszor gátja az ingyenes szűrővizsgálatok limitje és azok elérhetősége, illetve az ezektől való indokolatlan félelem.

AKTUÁLIS tudnivalók az AIDS/HIV-vel kapcsolatosan:- Az AIDS még mindig gyógyíthatatlan betegség, védőoltás sincs ellene, de a korán felderített fertőzés súlyosbodását és az AIDS betegség kialakulását késleltetni lehet gyógyszerekkel, illetve nő a HIV fertőzött pácienseken elvégezhető eszközös beavatkozások, műtétek száma.
- A ki nem mutatott infekciók további fertőzőforrást jelentenek.
- A HIV fertőzöttek száma soha nem látott számban növekszik Magyarországon. Lásd alábbi táblázatot 2007-től (prolongált adat 2012 végére vonatkoztatva: 211 fő)!
- A HIV fertőzöttek száma többszöröse a statisztikai adatoknak!
- Magyarországon 10 végstádiumban lévő AIDS beteg közül 8 újonnan regisztrált!.
Diszkrét, kényelmes, gyors és pontos - AIDS/HIV szűrés nyálból gyorsteszttel 2.kép

HIV/AIDS szempontjából kik tartoznak a rizikócsoportba?Az új fertőzöttek valóban nagyobb arányban kerülnek ki a homo- és a biszexuálisok köréből, de ez még nem bizonyítja, hogy a heteroszexuálisok körében ne lennének HIV pozitívak, csak azt, hogy ők gyakrabban járnak szűrésre. A HIV fertőzésnek potenciálisan ki vannak téve azok a heteroszexuálisak is, akik a kondom használatát mellőzve élnek szexuális életet gyakran váltott partnereikkel, főleg azok, akik az anális közösülést folytatják, valamint a „pornószínészek” és azok szexuális partnerei (a stúdión kívüliek is).


Diszkrét, kényelmes, gyors és pontos - AIDS/HIV szűrés nyálból gyorsteszttel 3.kép
Egy 2012-es Országos Epidemológiai Központ adatai alapján a HIV fertőzés rizikócsoportja az alábbiak szerint alakul %-os megoszlás:
56% homoszexuálisok; 16% heteroszexuálisok; 5% egyéb (pl. transzfúziósok, tűs kábítószeresek); 23% ismeretlen

Az adatok egyértelműen azt bizonyítják, hogy nem csak a homoszexuálisoknak kell a HIV fertőződés ellen védekezniük és szűrésre járniuk, hanem a heteroszexuálisoknak is!

ÚJ diszkrét, kényelmes és gyors HIV szűrési módszerHa nincs ideje vagy türelme heteket várni az eredményre, és szorongva átlépni a szűrőcentrumok kapuját, akkor választhat egy sokkal diszkrétebb és kényelmesebb megoldást is! Kérjen bőrgyógyászától egy HIV gyorstesztet (OraQuick), amely a nyálból vagy az ujjbegy vérből vett mintából gyorsan,

20-30 perc után 99% pontossággal mutatja meg az eredményt.Miért jobb az OraQuick HIV/AIDS gyorsteszt a hagyományos szűrési módszernél?- Nem kell félnie a vérvételtől, a nyál-mintavétel teljesen fájdalmatlan
- Nem kell attól tartania, hogy valaki megláthatja, amikor belép a központi AIDS szűrő centrumba
- Nem kell végig izgulnia 2 hetet, míg az eredmény megérkezik.
- Csak egy egészségügyi szakemberrel, a választott szakorvosával találkozik a gyorsteszt elvégzése során- a vizsgálatot és eredményét az maximális diszkrécióval kezelheti

Az OraQuick HIV/AIDS gyorsteszt jelenleg a világ egyik leggyorsabb és legpontosabb HIV gyorstesztje, amelyet szakorvosi szolgáltatás során kérhet kezelőorvosától. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy az OraQuick HIV/AIDS gyorsteszt a szokásos szűrővizsgálatok hatékonyságának megfelelő szenzitivitással és specifitással mutatják ki a HIV fertőzést.

OraQuick HIV/AIDS gyorsteszt a következő szakorvosunknál érhető el:Dr. Tisza Tímea / bőr-és nemigyógyász szakorvos

FIGYELEM!Internetes oldalakon, sőt már szexboltokban is kínálnak önellenőrzésre szolgáló HIV-tesztet, amelyek – állítólag – egy csepp vérből kimutatják a fertőzést. Ezeket a termékeket azonban nem lehet jogszerűen közforgalomban értékesíteni. A jelenségre az Egészségügyi Engedélyezési Közigazgatási Hivatal (EEKH) is felfigyelt, s közölte: önellenőrzésre alkalmas HIV-tesztek közforgalmú értékesítése hazánkban a jogszabályok alapján nemcsak illegális, hanem egészségügyi szempontból is kockázatos.

© 2010 szepsegbroker.hu | Diszkrét, kényelmes, gyors és pontos - AIDS/HIV szűrés nyálból gyorsteszttel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink