SZAKCIKKEK

Hogyan válasszunk bőrgyógyászt?

Mire kell figyelnünk egy jó bőrgyógyász keresésekor?

2010. augusztus 17. 18:06
Szépség Bróker
Egy jól megválasztott bőrgyógyász gyakorlatilag az életünk szerves részévé válhat, és szinte az egész család életét végigkövetheti. Ezért is fontos, hogy megfelelő bizalmi kapcsolatot tudjunk kiépíteni a választott szakemberrel. Igen ám, de hogyan találjunk megfelelő bőrgyógyászt?


Sokan ragaszkodnak az állandósághoz, a jól bevált szakemberhez, így gyakori, hogy felnőttként is ahhoz a bőrgyógyászhoz fordul a páciens, aki fiatalkori bőrproblémáit már sikerrel kezelte. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a megváltozott problémakör, a távolság vagy egyéb okok miatt mégis felnőtt fejjel keresgélünk bőrgyógyászt.

Hogyan kezdjünk bőrgyógyászt keresni?Összetett kérdésről van szó, hiszen sokféle indok miatt kereshetünk bőrgyógyászt. Lehet szó fennálló bőrproblémáról, megelőzésről, vagy akár esztétikai kezelésről is. A képet tovább színezi az, hogy ma már a férfiak is egyre többet törődnek a külsejükkel, így ők is egyre gyakrabban járnak bőrgyógyászhoz.

Hogyan válasszunk bőrgyógyászt? 1.kép
Manapság döntően két információforrás jön szóba, ha orvost szeretnénk választani: a barátok-ismerősök-rokonok és az internet.
Nyilván mindenkinél elsődleges szempont kikérni a hozzátartozók, barátok véleményét, hiszen egy általunk ismert ember reakcióit, véleményét megfelelően tudjuk értékelni és hasznosítani is. Mindeközben biztosak lehetünk benne, hogy ha ők szívesen ajánlanak nekünk egy bőrgyógyászt, akkor azt valóban azért teszik, mert jó tapasztalatuk van vele kapcsolatban.
Nem úgy az internetes fórumok... Bár nagyon hasznos lehet mások véleményét elolvasni egy egy orvosról, mégsem lehetünk teljesen biztosak annak valóságtartalmában.

Szerencsére ennek ellenére az internet ma már nagyban megkönnyíti a tájékozódást. Ha ajánlanak nekünk egy bőrgyógyászt, mi sem egyszerűbb, mint azonnal rákeresni az interneten. Ma már eleve hátrányból indul az az orvos, aki nem szerepel a világhálón, ugyanis a páciens-orvos bizalmi kapcsolat kiépítése az interneten kezdődik. Biztonságérzetet nyújt, ha az adott bőrgyógyász szakmai önéletrajzát, referencia fényképeit (előtte-utána fotók a kezelésekről), általa összeállított betegtájékoztató-anyagokat és kezelési leírásokat meg tudunk nézni, és ennek alapján eldönthetjük, szimpatikus-e annyira, hogy felkeressük őt személyesen is. Mindezek mellett jogosan merül fel bennünk bizalmatlanság olyan bőrgyógyászokkal szemben, akik csak minimális információt (név, rendelés ideje, helye, max.1 vonalas telefonszám) közöl velünk internetes felületén. Természetesen egy ilyen orvos is lehet jó szakember, de a konzultáció előtt mindenképpen informálódjunk róla ismeretségi körünkben!

Nem baj, ha több orvost is kiválasztunk, és mindegyikük véleményét kikérjük!
Még egy fontos dolog: használjuk bátran az internetet, mielőtt elindulunk a bőrgyógyászhoz, és kutakodjunk! Olvassunk el mindent a problémánkról és annak megoldási lehetőségeiről, hogy naprakészek legyünk! Ahhoz, hogy a személyes konzultáción minden kezelési módról megfelelően tudjunk tájékozódni, ahhoz előbb ismernünk kell a lehetőségeket. Mindenképpen jó előre tudni, melyek az elavultabb, és melyek a legmodernebb kezelési eljárások, eszközök. Hiszen ezen ismeretek birtokában számos kellemetlen orvos-beteg helyzettől, műtéti szövődménytől és gyógyszeres mellékhatástól menthetjük meg magunkat.

BŐRGYÓGYÁSZ KERESŐ ITT!


Személyes konzultációHa összegyűjtöttünk kellő mennyiségű információt, és úgy érezzük, megtaláltuk a megfelelő bőrgyógyászt is, akkor jöhet a személyes konzultáció. Itt dől el minden.
A konzultáció során már az is fontos befolyásoló tényező, hogy milyen a rendelő hangulata, tisztasága. Ha van esetleg recepciós, hogyan fogad minket? Milyen tájékoztatást ad? Ezt követően pedig a legfontosabb, hogy milyen benyomást tesz ránk a bőrgyógyász. Itt külső-belső tényezők adódnak össze.

Az első, és legfontosabb, hogy a bőrgyógyász ápolt legyen!
A személyes konzultáció során mérjük fel, mennyire naprakész a problémánkkal és annak megoldási lehetőségeivel kapcsolatban. Érdeklődjünk, hányféle kezelési módot tud ajánlani, milyen műszeres és hatóanyag-hátteret tud nyújtani ezekhez a kezelésekhez? Milyen tapasztalatai és eredményei vannak az adott problémával kapcsolatban? Mindig kezdjünk el kételkedni, ha több probléma kapcsán is ugyanazt a kezelést illetve műszert javasolja megoldásként a bőrgyógyász, ugyanis az nem lehet, hogy eltérő problémák esetében is ugyanaz a leghatékonyabb megoldás.
A konzultáció során figyeljük meg, mennyire koncentrál ránk és a problémánkra a szakember.

Mielőtt megállapodnánk az orvossal, mindenképpen tisztázzuk, hogy ha a kezelést követően valamilyen nem kívánt mellékhatás, illetve komplikáció lépne fel, akkor hogyan tudjuk őt elérni!

Nagyobb esztétikai beavatkozás elvégeztetése előtt jó, ha beleegyező nyilatkozatot írunk alá, ez a későbbiekben kölcsönösen védi az orvost és a pácienst is.
Ha választottunk egy kezelést, mindenképpen tisztázzuk az árakat (konzultáció, beavatkozás, kontroll) az orvossal, hogy ne érjen minket utólag kellemetlen meglepetés.

Ha mindezeknek megfelel a választott bőrgyógyász, és kialakult a kölcsönös bizalom is, akkor nyugodt szívvel válasszuk az általa kínált kezelést.

BŐRGYÓGYÁSZ KERESŐ ITT!

© 2010 szepsegbroker.hu | Hogyan válasszunk bőrgyógyászt?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink