SZAKCIKKEK

Mégsem migrénellenes csodaszer a botox

2010. április 12. 22:38
Sara V. Koeck
Egy vezető plasztikai sebész szerint igaz, hogy a botox képes enyhíteni a migréntől szenvedők fájdalmát, de sajnos mégsem mindenkiét.


Mégsem migrénellenes csodaszer a botox 1.kép
Egy vezető plasztikai sebész szerint igaz, hogy a botox képes enyhíteni a migréntől szenvedők fájdalmát, de sajnos mégsem mindenkiét.

Egy korábbi beszámolóban csodálatosnak nevezte a fájdalomcsökkentő kezelés eredményét. Azonban Rajiv Grover, a Brit Plasztikai Sebészek Szövetségének elnöke, aki végzett botoxos fájdalomcsillapító kezelést, úgy gondolja, ez a módszer a 10 migréntől szenvedő páciens közül csupán egynek segít. A migrénes fájdalom kialakulását a következőképpen magyarázta: ”Az agyból induló idegek közvetítik a fájdalmat a homlok, és az arcbőr területére. A lefutó idegek a szemgödörbe érkeznek, majd ezután felfelé irányulnak, és a szemöldökök közti izmokon haladnak keresztül. Ezek az izmok felelősek az ún. „rosszalló tekintetért”. Ilyenkor az izmok összehúzódása összenyomja az idegeket, ezáltal keltenek fájdalomérzetet. Az izmok „lefagyasztása”, ellazítása megakadályozhatja ezt a folyamatot. Azonban a botox nem tudott segíteni mindenkinek, csak a páciensek 10%-ának.”

Lee Tomkins a Migrén Társaság igazgatója szerint „Számos kislétszámú vizsgálat megmutatta már, hogy léteznek hatásosnak tűnő migrén kezelési módok, azonban még további kutatások szükségesek.”
© 2010 szepsegbroker.hu | Mégsem migrénellenes csodaszer a botox
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink