SZAKCIKKEK

Mellnagyobbítás is elvégezhető a test saját őssejtjeiből?

Az implantátum nélküli mellnagyobbítás álma valóra válhat

2009. július 31. 15:53
www.liposkulptur.at; www.mellplasztika.hu
Még mindig általános az a nézet, hogy a mellnagyobbítás legkorszerűbb módja a szilikonimplantátum beültetése. Ez a megállapítás kezdi aktualitását veszíteni.


Mellnagyobbítás is elvégezhető a test saját őssejtjeiből?  1.kép
Az őssejtkutatás legújabb eredményeinek köszönhetően a nőknek már nem kell műanyagot beoperáltatniuk, ha nagyobb keblet szeretnének maguknak, a mellméret a test saját őssejtjeinek felhasználásával, zsírsejtfejlesztéssel is növelhető. DDr. Karl-Georg Heinrich a kozmetikai orvostudomány és a fiatalságmegőrzés specialistája az első Európában, aki bécsi központú klinikáján (Clinic DDr. Heinrich) alkalmazza ezt a módszert. 2008. április 28.

- Már sok nő meggyőződhetett arról, hogy az őssejtek segítségével történő mellnagyobbítás olyan eljárás, amelynél nincs szükség vágásra és beültetésre, és amely tartós megoldás - mondja DDr. Heinrich.

Számos klinikai tanulmány igazolta már, hogy az őssejtekből történő zsírfejlesztés ideális, tartós és ártalmatlan mellnagyobbítási módszer. Az eljárás során az első lépés, hogy külön erre a célra kifejlesztett mikrokanüllel zsírszövetet vesznek ki a testből, majd abban - kis mennyiségben - koncentrálják a páciens őssejtjeit, és az így létrejött anyagot befecskendezik a mellbe. A befecskendezés helyének begyógyulása után ott nem marad heg. Ezzel a módszerrel általában egy-két kosármérettel növelhető meg a mell. Az őssejt-koncentrátumot tartalmazó, befecskendezett zsírszövet mennyisége majdnem teljesen megmarad. DDr. Heinrich ezt a módszert nem csak mellnagyobbításra, hanem a test más részeinek formálására, valamint mélyedések megszüntetésére, bőrfiatalításra is alkalmazza. - Az őssejtekből történő zsírfejlesztés előtt nagyon különleges biológiai lehetőségek állnak, messze sokkal több, mint csupán a szépészeti orvostudományban. Az egyik ilyen terület a szervfiatalítás - jelentette ki DDr. Heinrich.

Mellnagyobbítás is elvégezhető a test saját őssejtjeiből?  2.kép

Hogyan történik a mellnagyobbítás sajátzsír feltöltéssel?Általában a hasi régióból vékony kanülös zsírszívással távolítják el zsírsejteket. Enzimatikus oldással, centrifugálással és mikro-szeparálással elválasztják a "zsír őssejtekben" gazdag saját zsírt a leszívott zsír más részétől, vagyi igyekeznek szétválasztani az ép, szaporodásra is képes zsírsejteket a túlérett, vagy sérült zsírsejtektől.
Ezt a tisztított zsírsejtpopulációt egy vékony, csak oldalnyílással rendelkező tűn keresztül juttatják vissza a mell mirigyállománya és a mell izomzata alá, közvetlenül a bőr alatti zsírszövet közé.
Tehát a zsírsejteket és a felnőttkori őssejteket nem a mell mirigyállománya közé ültetik vissza, így elkerülhető a mirigyállomány sérülése, gyulladása. Az átültetett zsír pedig jól megkülönböztethető válik a mirigyállománytól a képalkotó vizsgáló eljárásoknál, a mammográfiás és az MRI vizsgálatok során is.

A visszaültetett sejtek azonban nem eshetnek közvetlenül egymás mellé, mert ez esetben nem kapnak megfelelő oxigén és tápanyag ellátást a környezetükből. Az átültetett mennyiség ezért is limitált. Jelentős nagyobbításhoz több beavatkozás szükséges.

Ezáltal a modern plasztikai sebészet képes valóra váltani azoknak a nőknek az álmát, akik nagyobb, természetesnek ható dekoltázsra vágynak saját anyagból, idegen anyag felhasználása nélkül. Európában ( Karl-Georg Heinrich, Pietro Berrino), Amerikában (Khuori), Izraelben (Michael Schafflen) kínál pácienseinek őssejttel dúsított saját zsír segítségével mellnagyobbítást.

Mellnagyobbítás is elvégezhető a test saját őssejtjeiből?  3.kép
A sajátzsír átültetésével történő mellnagyobbításról Dr. Bajusz Huba írását ITT találják.
Komment:Magyarországon még nem végeznek felnőtt sajátzsír-őssejtekkel mellnagyobbító műtéteket. Azonban klinikai program alatt fut a sajátzsír átültetésével történő mellfeltöltés, amelybe szigorú plasztikai sebészeti vizsgálat után lehet bekerülni. A klinikai programra lehet jelentkezni: Dr. Bajusz Huba, Szent Gellért Orvoscentrum

Rendszeres plasztikai beavatkozásként alkalmazható saját zsír átültetések:
- ajakfeltöltés
- arc fiatalítása, járomív feltöltés
- fenékformálás
- szilikon implantatum gyűrődés "wrinkling" lefedése saját zsírral
- műtéttel eltávolított mell feltöltése (csak expander kezelés után)
- intim műtéteknél: nagyajak feltöltés, pénisz vastagítás

A fenti plasztikai beavatkozásokat plasztikai sebészünk, Dr. Bajusz Huba a szegedi Szent Gellért Orvoscentrumban végzi..


Mi az a 10 leggyakoribb hiba, amkit elkövethetsz mellplasztika előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Azonnal megküldöm, ha regisztrálsz és feliratkozol a Mellplasztika ABC-je hírlevélünkre!© 2010 szepsegbroker.hu | Mellnagyobbítás is elvégezhető a test saját őssejtjeiből?
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink