SZAKCIKKEK

Szépségápolás japán módra

Mitől szép a japán nők bőre?

2013. augusztus 23. 08:27
Gulyás Gabriella Anna
A konjac szivacs hálószerű rostjai gyengéden masszírozzák és radírozzák a bőrt, eltávolítva a szennyeződéseket és a fölösleges zsírt.


Szépségápolás japán módra 1.kép

Ehető japán bőrápolási kellékekA gyönyörűen ápolt, makulátlan fehér, ránctalan bőr a japán nők számára szépségük legfontosabb ismérve. A legkisebb elszíneződést, bőrhibát azonnal korrigálják fehérítő, hámlasztó készítményekkel és leheletfinom sminkkel. A hagyományos japán szépségápoló termékek többsége akár ehető is, annyira természetes. Ilyen ehető alapanyagok például a rizs, a kamélia, az alga vagy egyes gyógynövények illetve a konjac. De mi is ez a leginkább a mi burgonyánkra hasonlító növény?
Szépségápolás japán módra 2.kép


A konjac fontos táplálékforrás és gyógyszerA konnyaku (Amorphophallus konjac) egy lágyszárú, évelő növény évezredek óta fontos táplálékforrás Kínában, Japánban és Dél-Kelet Ázsiában, valamint a tradicionális orvoslásban is nagy hasznát veszik, méregtelenítésre, vérnyomáscsökkentésre, hurutoldásra és köhögés csillapítóként alkalmazzák. Gél állagú változatát égési sérülések és egyes bőrbetegségek gyógyítására is használják.
A konnyaku egészségvédő hatása miatt a japán Egészségügyi Minisztérium előírja kötelező fogyasztását az általános és középiskolákban. Az ENSZ és a WHO besorolása szerint a konnyaku a világ első tíz legegészségesebb élelmiszere között szerepel.

A konjac szivacsot érzékeny bőrűek is használhatják.
A konjac szivacsot érzékeny bőrűek is használhatják.

Konnyaku a bőrápolásbanA Japánban több mint egy évszázada használt konjac szivacs a bőrtisztítás leggyengédebb módját nyújtja és erről már itthon is meggyőződhetünk.
A konjac (konnyaku) szivacsok az Amorphophallus konjac növény gyökeréből készült természetes konjac rostból állnak. Az Amorphophallus konjac Japán és Korea hegyein, 600 és 1400 méter magasságban terem, így távol a nagyvárosok káros szennyezőanyagaitól rendkívül tiszta és szennyezőanyag mentes. A konjac szivacs természetes forrása a fehérjéknek, szénhidrátoknak, vasnak, foszfornak, réznek, cinknek, A-, E-,D-, B1-,B2-,B6-,B12-, C-vitaminnak és folsavnak. A szivacsok hálószerű rostjai gyengéden masszírozzák és radírozzák a bőrt, eltávolítva a szennyeződéseket, a fölösleges zsírt és a baktériumokat. Mélyen kitisztítja a pórusokat, a véráramlás serkentésével pedig segíti az új sejtek növekedését. Használat után bőrünket különösen puhának érezhetjük. A konjac szivacs puha textúrájának köszönhetően érzékeny bőrűek is használhatják és a szemkörnyéki területeken is alkalmazható. A konjac szivacs használatakor csak kis mennyiségű bőrtisztító készítményre lesz szükségünk.

A különböző színű szivacsok más-más bőrtípusra ajánlottak, így például a fiatal, pattanásos bőrre az aktív faszenet és más ásványi anyagokat tartalmazót ajánlják, a bambusz faszén ugyanis természetes baktériumölő antioxidáns. A rózsaszín agyaggal átitatott konjac szivacs rendkívül gyengéd, kifejezetten a fáradt, dehidratált, érzékeny bőrre ajánlott. Testápolásra nagyobb, hullámos felületű szivacsok léteznek, bőrtípustól függően vörös, rózsaszín vagy zöld agyaggal.

Szépségápolás japán módra 4.kép

Hogyan használjuk a konjac szivacsot?- Mielőtt használni kezdjük, mindig öblítsük át.
- A nedves szivaccsal körkörös mozdulatokat végezve dörzsöljük át a bőrt.
- Legalább két percen át masszírozzuk vele arcunkat vagy a testünket.
- Használat után alaposan öblítsük át és csavarjuk ki a szivacsot.
- Akasszuk hűvös, jól szellőző helyre, hogy megszáradjon.
- Naponta kétszer biztonságosan használható.
- 1-3 havonta, ha a szivacs elhasználódik, cseréljük ki újra.

Forrás: www.konjacfoods.com, www.konjacspongecompany.com
© 2010 szepsegbroker.hu | Szépségápolás japán módra
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink