SZAKCIKKEK

Új módszer a sajátzsír átültetésben

Lipofilling kíméletesen

2013. augusztus 30. 10:59
Gulyás Gabriella Anna
Egy új orvostechnikai eszköz használatát engedélyezte az FDA a sajátzsír átültetés területén arcfiatalítás és volumenpótlás céljából.


Új módszer a sajátzsír átültetésben 1.kép

Hogyan működik a HydraSolve?Az utóbbi évek orvostechnikai eszközeinek fejlesztése során a víz mozgási energiája felhasználhatóvá vált a lágyrész sebészetben is. Napjaink egyik legjelentősebb műtéttechnikai újítása közé tartozik például az Aqualase (AqL) megjelenése a cataracta sebészetben, amely felmelegített, nagy energiájú folyadék lökések segítségével cseppfolyósítja a célzott műtéti területet. Ezt a technikát alkalmazták a HydraSolve eszköz gyártói is, így a régebbi lipofilling eljárásnál használt kezelőfejekhez képest az új eszközzel, jóval kíméletesebben, precízebben és biztonságosabban lehet eltávolítani a zsírszövetet a folyadék impulzusokkal célzott területről.

A zsírsejtek így nem sérülnek zsírleszívás soránA HydraSolve alacsony hőmérsékletű (kb. 43 fok) sóoldata alacsony nyomással cseppfolyósítja a célzott zsírszövetet. A cseppfolyósított szöveteknél már nincs szükség a kanül erőteljes szúró, nyíró mozgására a zsírsejtek kinyeréséhez, ahogy azt a korábbi sajátzsír átültetések során történt. A speciálisan kialakított HydraSolve kanül széle lekerekített, így megóvja a vérereket, az idegeket és a kapcsolódó szöveteket a roncsolástól. A kíméletes zsírleszívás által a műtéti terület is gyorsabban gyógyul fájdalom és bőregyenetlenség nélkül.
Az arc volumenpótlása, fiatalítása sajátzsír átültetéssel (Lipofilling) - photoshop
Az arc volumenpótlása, fiatalítása sajátzsír átültetéssel (Lipofilling) - photoshop

Cél a precízebb, hatékonyabb sajátzsír átültetés (arcfiatalítás, mellnagyobbítás, stb.)A HydraSolve kezelőfej a zsírszövet cseppfolyósodását éri el anélkül, hogy a zsírsejteket emulgeálná vagy az ép sejtek membránját roncsolná. Ezáltal jelentősen megnövelhető a sajátzsír átültetésének hatékonysága, hisz a sérülés nélküli, ép zsírsejtek nagyobb százalékban tudnak beépülni az új szöveti régióba (pl. az arc volumenpótlása, mellnagyobbítás).

Tom Albright, az Andrew Technologies vezérigazgatója figyelemre méltónak tartja, hogy az FDA kevesebb, mint hat hónap alatt megadta az engedélyt az új orvosi eszköz forgalmazására és figyelmébe ajánlja az esztétikai orvoslás területén dolgozó szakembereknek.

Forrás:www.prime-journal.com
© 2010 szepsegbroker.hu | Új módszer a sajátzsír átültetésben
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink