FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

A SzépségBróker.hu oldalain megjelenő teljes tartalom a Dr. Szabó Judit Anna egyéni vállalkozó szellemi tulajdonát képezik.

A honlapon megjelenő közlemények, fotók, hang- és videó anyagok a SzépségBróker.hu adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában Dr. Szabó Judit Anna tulajdonos, főszerkesztő engedélye nélkül bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével.

Amennyiben a SzépségBróker portálon megjelenő közleményeket, cikkeket, fotókat, hang- és videó anyagokat Dr. Szabó Judit Anna, mint tulajdonos tudomása nélkül használja fel részben vagy egészben bármilyen médiumban (internetes oldal, újság, magazin, könyv, rádió, televízió, stb.), úgy a jogtalan felhasználás időtartamára a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) és 94.§ (1) pontja alapján a tulajdonosnak jogában áll a mindenkori médiaajánlatban szereplő legmagasabb megjelenítési árat alkalmazni.

A honlapon található orvos-szakmai információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakorvosi konzultációt! A közlemények önmagukban nem alkalmasak saját diagnózis felállítására vagy öngyógyításra!


Közvetítői szolgáltatás köreA Szolgáltató a SzépségBróker.hu portál által egy internetes felhasználói felületet biztosít, amelyen a teljesség igénye nélkül szakmai forrásanyagok felhasználásával szubjektíven, de a lehető legrészletesebben tájékoztat a szépség, esztétika, egészség témaköréről, megoldásairól, piacáról és annak szereplőiről. Valamint lehetőséget teremt a szépség-szolgáltatók bemutatkozására és a Felhasználók saját tapasztalataik, véleményük megosztására.

A Szolgáltatás lényege a Szolgáltató vagy a Szolgáltató által megjelölt harmadik személyek szerzői jogi védelmét élvező tartalom hozzáférhetővé vagy elérhetővé tétele; szubjektíven kiválasztott más tartalomszolgáltatók által közzétett anyagok közvetlen (deep) linkek útján történő elérhetőségének a Szolgáltató által történő biztosítása; nyilvános kérdések, válaszok, megjegyzések, értékelések, fórumok és blogok szolgáltatás igénybevételéhez felület biztosítása; stb.

A Szolgáltatás egyes részeinek működtetése és üzemeltetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elkertv. https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV) rendelkezései alapján közvetítő szolgáltatásnak minősül (pl.: a Felhasználók által írt vélemények). A Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató az Elkertv. rendelkezéseivel összhangban nem ellenőrzi a Szolgáltatás keretein belül hozzáférhetővé tett információk tartalmát és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a SzépségBróker.hu portál bármely tartalmi elemét bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el. Szolgáltató kijelenti, hogy a SzépségBróker.hu portálon saját tartalomként közzétett írásokban található hiperhivatkozások (Linkek) kizárólag a Felhasználók széleskörű tájékoztatását szolgálják, és nem minősülnek hirdetésnek.

A Szolgáltató közvetetői szolgáltatása kiterjed a szakemberektől és szépség-szolgáltató intézményektől (kozmetikusok, szakorvosok, egyéb orvosok és terapeuták, esztétikai szolgáltató cégek, klinikák, orvosi centrumok, stb.) érkező információk és fotóanyagok -a Felhasználók kérdésére adott válaszok, hozzászólások-, és regisztrációjuk során megadott adatok közlésére. A Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató az Elkertv. rendelkezéseivel összhangban nem ellenőrzi a szakemberek és szépség-szolgáltató intézmények által hozzáférhetővé tett információk, fotók tartalmát és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak. Valamint a Szolgáltató nem vállal felelősséget a regisztrált szakemberek/intézmények pontatlan, félrevezető és valótlan adataiért, fotóanyagaiért vagy az információk hiányos közléséért. Minden időben a szakemberek és egyéb szépség-szolgáltatók felelnek a weboldalon feltüntetett (leíró) információk (beleértve az árakat és fotók) pontosságáért, teljességéért és valódiságáért. A SzépségBróker.hu portál nem szolgál és nem tekinthető egyetlen feltüntetett szakember, vagy szépség-szolgáltató intézmény (minőségének, szolgáltatásai szintjének, rangsorolásának) javaslataként vagy jóváhagyásaként sem. A feltüntetett „TOP” listák nem tekinthetők szakmai minősítési rendszernek, a listák kizárólagosan automatikusan, a felhasználók által kialakított látogatottsági adatok alapján folyamatosan változnak. Szolgáltatásaink kizárólag személyes, nem kereskedelmi célokra használhatók fel.

Regisztráció és hírlevél szolgáltatásA szolgáltatás egyes elemei csak regisztrációval vehetők igénybe. A regisztráció a regisztrációs ív valós adatokkal történő, megfelelő és hiánytalan kitöltésével indul. A regisztráció szükséges feltétele annak megerősítése, hogy Felhasználó a Felhasználási Feltételek tartalmát ismeri. A regisztráció a megadott e-mail címre érkező levélben található aktiváló link lekattintásával jön létre.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy a felhasználási feltételek megszegése esetén a regisztrációja törlésre kerülhet. A regisztrációval Felhasználó beleegyezik, hogy a megadott e-mail címére a Szolgáltató információs hírleveleket és reklám célú elektronikus hirdetéseket küldjön. A Felhasználó bármikor letilthatja az elektronikus hirdetések fogadását. A Szolgáltató azonban kéri annak figyelembevételét, hogy az alapszolgáltatás hosszú távú, ingyenes működésének feltétele a Szolgáltatás reklámokkal történő támogatása. A regisztráció során megkért adatok a hatályos 2008. évi XLVIII. Törvényt alapján történik (név, lakcím megadásával). A megkért adatokat a SzépségBróker.hu Szolgáltatója a 1992. évi LXIII. törvényben rögzített előírásoknak megfelelően kezeli és tárolja. Egyes személyesnek tekinthető (de nem személyi-) adatokat csakis és kizárólag statisztikai célokra használja fel.

A Felhasználó a regisztrációval kötelezettséget vállal arra, hogy az általa szabadon szerkeszthető visszajelzések, értékelések, megjegyzések, valamint a profiljában feltüntetésre kerülő adatok, információk a Szolgáltató vagy harmadik személy jogát vagy jogos érdekét nem sérti, és a SzépségBróker.hu portált reklám céljára nem használja.

Egyedi témájú hírlevél szolgáltatásA SzépségBróker.hu minden Felhasználója számára lehetőséget biztosít egyedi témájú (alakformálás, mellplasztika, szakemberek) hírlevél feliratkozásra, de nem kötelezi őt arra. A Felhasználó bármikor visszamondhatja a SzépségBróker.hu egyedi hírlevél szolgáltatását egy a hírlevélben található „lemondó link”-re kattintva.

Szépség Kupon SzolgáltatásA SzépségBróker portál Szépség Kupon szolgáltatása annak érdekében született, hogy a portál Felhasználói egyedi előnyökhöz, árengedményekhez juthassanak a SzépségBróker partner-szakembereknél.

A Szépség Kuponok értékeit (%-os engedmény, ingyenes konzultáció, stb.) a SzépségBróker.hu Partner-szakemberei egyénileg eltérő mértékben határozhatják meg. A Szépség Kuponok letölthetőek az adott SzépségBróker.hu Partner-szakember egyedi SzépségBróker.hu oldaláról, melyet a Szolgáltató a Felhasználó regisztrációja során megadott e-mail címére névre szólóan küld meg. A Szépség Kuponok letöltését a Szolgáltató írásos időpont egyeztetéssel köti össze. Szépség Kuponok át nem ruházhatók és készpénzre nem válthatók, de a Felhasználó ajándékba küldheti a Szépség Kupon lehetőséget azt általa írásban megadott névre és e-mail címre. A megajándékozott fél egy Kupon lehetőséghez jut, amelyet érvényesíthet a saját regisztrációja során. Regisztráció után Szolgáltató megküldi az ajándék Szépség Kupont a regisztrált Felhasználó számára.

A kuponletöltéssel a Felhasználó hozzájárul, hogy a Szolgáltató az időpont egyeztetés során megadott adatait és üzenetét továbbítja az adott kupont felajánló szakember, illetve orvosi centrum, szépségszalon számára, de csakis az ő számára. A Szolgáltató a Felhasználó a kiválasztott szakember felé intézet személyes üzenetét nem olvassa, nem archiválja és nem használja fel statisztikai célokra sem.

A Szépség Kupon érvényes a kuponon jelzett időpontig, de legfeljebb a letöltést követő 30 napig. A Szépség Kupon érvényesíthető az adott SzépségBróker.hu Partner-szakembernél a kuponon jelzett engedmény mértékéig, amennyiben azt a Felhasználó átadja SzépségBróker.hu Partnernek az első konzultáció, ill. kezelés során. A Szépség Kuponok érvényesítésével kapcsolatos egyéb nem említett kitételek, kivételek a SzépségBróker.hu Partner-szakember jogköréhez tartozik.

NyereményjátékokA SzépségBróker portálon megjelenő nyereményjátékokon minden látogató részt vehet előzetes regisztráció után. Az egyes nyereményjátékok feltételei, szabályzata eltérhet. Minden egyes nyereményjáték szabályzatát külön ismertetjük az adott SzépségBróker aloldalon.

Fórum- és Blog használat feltételeiA SzépségBróker portál Fórum és Blog rovata annak érdekében született, hogy az esztétika témakörében érdeklődők megoszthassák tapasztalataikat, kikérjék egymás véleményét, segítség sorstársaikat a plasztikai műtétek előtti döntési krízisben és támogassák egymást a beavatkozások utáni időszakban.

Szolgáltató ezt a lehetőséget csak azon Felhasználók számára biztosítja, akik mindezt kulturált, tapintatos módon teszik meg, egymás véleményét és személyiségi jogait tiszteletben tartják, és kellő önuralommal rendelkeznek.

A Fórum és a Blog nyilvános, tehát bármely regisztrált felhasználó ingyenesen használhatja. A fórum topikokhoz hozzászólni és új témákat indítani csak regisztrált felhasználóinknak lehetséges. A Fórumon, Blogon kereskedelmi tevékenységet folytatni, reklámozni szigorúan tilos!

A felhasználó elfogadja, hogy bejegyzéseit csak felhasználói neve megjelenésével publikálhatja.

Szolgáltatónak (mint www.szepsegbroker.hu tulajdonosa) mindenkor jogában áll ellenőrizni, és moderálni a Fórumon, Blogon található információkat, véleményeket, hivatkozásokat, de nem köteles annak tartalmát felügyelni, és azért felelősséget vállalni. Abban az esetben, ha egy vélemény, hozzászólás a hatályos jogszabályokat, vagy harmadik személy jogait sérti, a Szolgáltatónak jogában áll azokat azonnali hatállyal eltávolítani, valamint a sértett fél részére kártérítést követelni. A felelősség  mindenkor azt a személyt terheli, aki a tartalmat létrehozta.

Minden Felhasználó köteles a további szabályok betartására:

 • A felhasználók szabadon és általuk választott fantázianeveken (felhasználói neveken) írnak, és róluk kizárólag olyan személyes információ jelenik meg, amit saját magukról önkéntesen adtak meg.
 • A Felhasználó köteles a Felhasználási Feltételek, a Fórum- és Bogszabályzat valamint a hatályos jogszabályok teremtette keretek között használni a Szolgáltatást.

Tilos:

 • trágár kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni;
 • obszcén vagy pornográf anyagokat megjelentetni, szexuális szolgáltatást kínálni vagy bármilyen, a közerkölcsbe ütköző tartalmat megjeleníteni;
 • olyan tartalmat közzétenni, vagy olyan tartalomra hivatkozni, amely a Szolgáltató (vagy annak cégcsoportjára) jó hírnevét, üzleti érdekeit, általános megítélését, így különösen termékeinek vagy szolgáltatásainak megítélését sértheti vagy veszélyezteti;
 • vállalkozások termékeit jó hírnevét becsmérelni, arra nézve sértő kijelentést tenni;
 • olyan tartalmat elhelyezni, amely mások szerzői jogát, iparjogvédelmi jogát sértheti, ilyen tartalomra utalni, vagy ilyen tartalom használatára a felhasználókat buzdítani;
 • a személyeskedés, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet (kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése miatt), továbbá mások befeketítésére alkalmas tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a közszereplőkre vonatkozóan;
 • személyes adatokat, telefonszámot, e-mail címet, idézett telefonbeszélgetés- vagy e-mail-részletet elhelyezni, még az érintett beleegyezésével sem, idetartozik a más felhasználóról bármilyen információ nyilvánosságra hozatala, beleértve annak jelszavát is;
 • szándékosan félrevezetni a többi felhasználót, vagy azokat, akik segítséget vagy kérdésükre választ várnak bármely Szolgáltatással kapcsolatban; más felhasználó vagy a Szolgáltatás alkalmazottja vagy megbízottja szerepében feltűnni (pl. hasonló vagy összetéveszthető felhasználónéven bejelentkezve);
 • más felhasználó vagy a Szolgáltatás alkalmazottja vagy megbízottja szerepében feltűnni (pl. hasonló vagy összetéveszthető felhasználónéven bejelentkezve); más felhasználói fiókot használni (például családtagokét, vagy barátokét) a rendszerből történt kitiltást követően;
 • szándékosan hátráltatni a szolgáltatást (pl. flood, offtopic, script hozzászólások);
 • a Szolgáltató szolgáltatásait bojkottálni vagy arra felhívást intézni;
 • bármilyen jogsértő tartalom elhelyezése, jogellenes cselekmény vagy bűncselekmény elkövetésére felhívást közzétenni vagy erre utaló magatartást folytatni;
 • olyan termékeket ajánlani, amelyek forgalmazása bűncselekményt vagy szabálysértést valósít meg (pl. kábítószer), vagy amelyek forgalmazása engedélyköteles (pl. fegyverek, gyógyszerek, veszélyes tárgyak), továbbá forgalomba nem hozható termékek említése (például üdülési csekk, engedélyezetlen élelmiszerek, át nem ruházható értékpapírok);
 • a moderátorok döntését felülbírálni és a törölt hozzászólásokat bármilyen módon újra elérhetővé tenni;

A fenti szabályok bármelyikének megszegése (vagy más helytelen viselkedés) okot adhat a kérdéses üzenet eltávolítására, az azokat megsértő Felhasználó felfüggesztésére, vagy törlésére.

Fórum és Blog Moderálása

A Szolgáltató moderátorok segítségével próbálja szúrópróbaszerűen megtalálni azt a tartalmat, illetve azokat a hozzászólásokat, amelyek a Felhasználási Feltételekbe ütközhetnek, vagy amelyek esetében felmerülhet a hatályos jogszabályok a megsértése.

A moderátoroknak lehetőségük van bekapcsolódni a beszélgetésekbe, egyes hozzászólások törlésére, de akár a felhasználó regisztrációját is megszüntethetik, amennyiben az a Fórum és a Blog Felhasználási Feltételeit nem tartja be. A moderátorok nem kötelesek indokolni a döntéseiket és cselekedeteiket.

A moderátoroknak nincs lehetőségük arra, hogy befolyásolják az egyes hozzászólások tartalmát, vagy egyes hozzászólásokat utólag átszerkesszenek. Ugyancsak nincs lehetőségük egyes hozzászólások részleteinek törlésére.

Kérjük, hogy amennyiben Ön észlel olyan hozzászólást, amely nem felel meg a Felhasználási Feltételeknek, vagy bármilyen egyéb jogsértő magatartást észlel SzépségBróker portálunkon, úgy jelezze azt a következő e-mail címen: info@szepsegbroker.hu.


keresés beállítása
Szakemberkereső...
Szépségkupon...
Szépség tippek...
Kérdezd a Szépség Brókert!
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink