SZAKCIKKEK

Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel

visszértágulat megszüntetése

2008. február 25. 12:35
Cikkünk szerzője Csörgő Attila
Az újgenerációs rádiófrekvenciás technológiával biztosított a minimális sebészeti beavatkozás, és a gyors felépülés (1 nap!). Ezt a VNUS® ClosureFast® Rádiofrekvenciás katéter tudja, amely kombinált eljárásával néhány perc alatt lezárja a kitágult ereket és megszünteti a vénás reflux folyamatokat.


Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel 1.kép

A vénás rendszer anatómiájaA vénás rendszer egy hálózat, ami felszínes vénás és mélyvénás rendszerből áll. Az un. perforáns véna összeköti a mély és a felületi vénás rendszert. A VNUS® ClosureFast® eljárásnak célja, hogy a felületi nagyvénákat lezárja, s ezzel megszüntesse a fájdalmas visszértágulatokat.

Visszér-reflux, a vénás betegségAz egészséges vénákban található vénás szelepek előresegítik a vér visszakerülését a szívbe. Ha ezek a szelepek megsérülnek, létrejön a vénás reflux, amely a következő tüneteket okozhatja:

 • Visszértágulat (a bőrön áttetsző lilás érkidomborodás)
 • Fájdalom (tompa, vagy lüktető gyulladás esetén)
 • Lábdagadás
 • Nehéz, fáradt lábak
 • Bőrelváltozások (bőrelvékonyodás, sérülések, kékes- barna foltok)
 • Fekélyek (súlyosabb esetekben)

Felületes vénás reflux egy progresszív betegség, amelyben a tünetek időről- időre rosszabbak lesznek, ha nincs kezelve.
Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel 2.kép
Több faktor szerepel a visszérbetegség a kialakulásában:

 • Kor
 • Nem
 • Örökletesség
 • Többszöri terhesség
 • Túlsúly
 • Álló foglalkozás

A visszérbetegségről többet is megtudhat a következő angol nyelvű VIDEÓból.
Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel 3.kép

VNUS® ClosureFast® kezelés folyamataSzakorvos egy ultrahang vizsgálaton keresztül megállapítja, hogy ez a bizonyos felületi vénás reflux létezik-e. Ha igen, csak akkor ajánlott ez a tipusú beavatkozás. Az orvos egy kis vágáson keresztül, majd az ultrahang segítségével bevezeti a katétert a vénába. A vékony katéteren keresztül egy magas frekvenciás energiát (rádiófrekvencia) vezetnek a véna falára. A katéter visszavezetésekor , a magasfrekvenciás behatás következtében, amely hőt termel, a véna falában található kollagénrostok összezsugorodnak, s így lezárul a véna. A beteg véna kiiktatása után a vér az egészséges vénákon keresztül kezd továbbfolyni.

A visszéreltávolítás után a vágás felületét sebtapasszal látják el és egy napig speciális harisnya használata ajánlott. A műtét utáni nap már normális terhelést is elvisel a láb. A VNUS® ClosureFast® visszéreltávolítást járóbeteg ellátás keretében végzik el.

Nézze meg a beavatkozásról szóló videót!

A VNUS® ClosureFast® kezelés gyors és fájdalommentes. A bevatkozás után rögtön lehet érezni, hogy a tünetek megszűnnek. Sőt, a betegnek nem kell több napig feküdnie, munkahelyét elhanyagolnia, vagy hetekig hordania a kényelmetlen szorítóharisnyát, hanem már másnap végezheti a szokásos tevékenységét!

Különbségek a katéteres kezelés és a hagyományos sebészeti műtéti eljárásokkal szemben:


 • Kevesebb a műtét utáni fájdalom és vérzés
 • A lábak általánosan terhelhetőek a műtét után
 • A hagyományos műtétekkel szemben nem kíván több heti kiesést az aktív életvitelből


Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel 4.kép
Összehasonlítva a hagyományos és VNUS® ClosureFast® kezeléseken átesett pacienseket, 2 évvel a kezelés után a VNUS® technológiával kezeltek magasabb életminőséget tudtak folytatni. Több mint 90 %-nak nem volt visszaesés a visszérbetegségbe, tehát hosszútávon is tünetmentes állapotot lehet vele elérni.

A visszér hagyományos műtéti eltávolítása egyre jobban a hátérbe szorúl a legújabb lézeres, pl. a dióda lézeres visszéreltávolító megoldások mellett. Már több éves nyomon követés során készített vizsgálatok igazolják, hogy a dióda lézeres műtét kisebb kiújulási aránnyal járnak, mint az eddig alkalmazott eljárások.
Az első rádiofrekvenciás visszérmütétet 2008-ban a Telki Magánkórházában Dr. Sándor Ferenc végezte el, majd az eljárás magas költségei miatt aszintén igen hatékony és biztonságos dióda lézeres technikára tért át.
Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel 5.kép
A visszérműtét után, a teljes esztétikai eredmény érdekében, érdemes a fennmaradó apró erek (seprűvénák) kezelését, ugyanabban a kezelési folyamatban az ELOS® lézeres technológiával történő vénás kezeléssel kiegészíteni.

A VNUS Clusorfast megoldás az alábbi szakemberünknél érhető el:1.Szeged: Dr. Bajusz Huba - plasztikai sebész / Szent Gellért Orvoscentrum

© 2010 szepsegbroker.hu | Visszéreltávolítás a leggyorsabb gyógyulási idővel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink