SZAKCIKKEK

Komplex intim megújulás

"Beszéljünk végre nyíltan és őszintén az intim területek szépségéről és egészségéről"

2018. december 08. 14:45
Cikkünk szerzője Dr. Kriston Renáta
Teljesen érthető, ha egy magával szemben igényes hölgy az intim terület számára zavaró esztétikai eltéréseit szeretné korrigáltatni, de az sem egyedülálló, hogy ezen esztétikainak vélt eltérések, nevezetesen a vaginalis terület megereszkedése egészségügyi problémák alapját adják.


Komplex intim megújulás 1.kép

Jól érzem magam a bőrömben!Amikor egy hölgy magabiztosan ki tudja jelenteni:„Jól érzem magam a bőrömben!”, ahhoz a harmonikus megjelenésen és a testi-lelki egészségen túl egy harmadik - külső szemlélő számára nem is szembeötlő – terület: az intim régió működésének egyensúlya, esztétikus volta is szükséges. Korábban talán nem volt illő ezzel a területtel kapcsolatos panaszokról említést tenni, ez viszont nem jelentette azt, hogy ilyen panaszok nem léteztek! Sőt! Azon páciensek számára, akiknek ilyen jellegű problémával kellett együtt élniük – legyen ez akár esztétikai jellegű gond, akár egészségüket érintő probléma – lényeges életminőség romlást eredményezett a panasz megléte és orvosolhatóságának vélt, vagy valós hiánya.
Teljesen érthető, ha egy magával szemben igényes hölgy az intim terület számára zavaró esztétikai eltéréseit szeretné korrigáltatni, de az sem egyedülálló, hogy ezen esztétikainak vélt eltérések, nevezetesen a vaginalis terület megereszkedése egészségügyi problémák alapját adják.

Komplex intim megújulás 2.kép

Intim régió változása a korralA kor előrehaladtával számos változás következik be az intim régióban - érintve a kis-és nagyajkakat, a hüvely és a húgycső szöveteit. A genetikai adottságokon túl ezen változások egy része az ösztrogénszint csökkenésére, más részük az izomzat és a nyálkahártya korral összefüggő változásaira vezethető vissza. A folyamatot akár jelentős szubjektív panaszok is kísérhetik: égő érzés, viszketés, irritáció jelentkezhet, fájdalmassá válhat az intim együttlét és akár vizelet- vagy széklettartási panaszok is felléphetnek.
A változások következtében a hüvely szárazzá válik, megváltozik a pH-ja, érzékenyebb lesz és gyakoribbá válnak a fertőzések, melynek lehetőségét a mikrosérülésekre való fogékonyság még inkább fokozza. A hüvely tónusa, rugalmassága is csökken az izomzat gyengülése és a kötőszöveti változások miatt, a fala pedig elvékonyodik. Ehhez a méh egyre fokozódó pozícióvesztése, süllyedése társulhat. Ez igen kellemetlen szubjektív panaszokkal járhat együtt: vizelet- és székletürítési zavarok, kellemetlen teltség-érzet jelentkezhet és a szexuális élet minőségét is befolyásolja. A folyamat a minimális pozícióvesztéstől egészen a méh- és hüvely teljes előeséséig is fokozódhat.
A hormonhiány és a szerkezeti elváltozások miatt a méh kisebbé válik és a hüvely bemenete is szűkül, amely a szárazságon és a kialakuló gyulladáson túl az intim együttlétek során fájdalmat okozhat.
Nagyon gyakori, hogy ezek a változások, valamint a medencefenék izomzatának gyengülése a húgycső helyzetének megváltozását, gyengülését eredményezi, amely vizelettartási zavarhoz vezet.
Az idő múlása nem hagyja érintetlenül a külső nemi szerveket sem: csökken a kis-és nagyajak volumene, a bőr feszességét veszti és gyakran a terület fokozott pigmentálódása következik be (bebarnul).

Komplex intim megújulás 3.kép

Intim megújulás 1.- Hüvelyfiatalítás/ revitalizálás technológiája - frakcionalt CO2 lézerAz arc feszesítésénél, revitalizálásánál már bevált, de az intim régió sajátos anatómiai viszonyához és miliőjéhez alkalmazkodó rejuvenáló eljárások nemcsak a terület esztétikai eltéréseit képesek kezelni, hanem megoldást nyújtanak számos egészségügyi probléma esetén is.
A frakcionalt CO2 lézer sugarai apró pontokban hatolnak be a hüvely falába (méhszájat elkerüli a kezelés!) kontrollált, meghatározott mélységig terjedve, amelyek mikrosérüléseket okoznak a rugalmatlan kötőszöveti rétegben. Majd egy olyan regenerációs folyamat veszi kezdetét, amely fokozza az elasztikus- és kollagénrostok termelődését és élénkíti a keringést, vitalizálva és erősítve a szöveteket és bársonyosan puhává téve a megújult nyálkahártyafelszínt.

- Intim megújulás folyamata lézerkezelés utánA beavatkozás fájdalmatlan, műtétmentes eljárás, amely a hüvely szövetét rugalmasabbá, tónusosabbá alakítja, vérellátását fokozza, ezáltal a hüvely feszesebbé válik, pHh-ja az ideális tartományba kerül. A kezelés során sebészi beavatkozás nélkül, egy egyszerű, gyors és fájdalommentes eljárással orvosolhatjuk a szülést követően, vagy a kor előrehaladtával jelentkező szerkezeti változásokat és a talajukon kialakuló szubjektív panaszokat, egészségügyi gondokat. A kezelés eredményeként a hüvely tónusosabbá, feszesebbé válik, a szárazsága mérséklődik, csökken a fertőzések kockázata és jelentősen javulnak a vizelettartási panaszok.

- Konzultáció, nőgyógyászati vizsgálat szükségességeA kezelést minden esetben orvosi konzultáció és nőgyógyászati vizsgálat előzi meg: ennek során döntünk arról, hogy páciensünk alkalmas-e a kezelésre. Az optimális eredmény eléréséhez a kezelés háromszor történő megismétlése javasolt. A páciensek már az első kezelést követően általában panaszaik jelentős javulásáról számolnak be, de a javasolt kezelésszámot ajánlott tartani.

Intim megújulás 2.Az intim fiatalítás során nem csupán a hüvely és környezetének szöveti megújítása, illetve funkcionális helyreállítása merülhet fel igényként. Nagyon sok páciens problémaként éli meg a szeméremdomb, a nagyajkak és a kisajkak területén az idő előrehaladtával jelentkező változásokat. Bár itt nem beszélhetünk funkciókárosodásról, mégis az esztétikai változások jelentős pszichés terhet jelenthetnek a páciensnek.

- Intim peelingÁltalában itt is a műtétmentes, felépülési időt nem igénylő megoldások élveznek előnyt: igazi innovatív beavatkozás, az intim peeling szövetregeneráló hatása révén bársonyos tapintatúvá, fiatalosan üdévé és teltté teszi a területet és egységesíti a színbeli eltéréseket. A kémiai peeling TCA-t tartalmaz antioxydansok, glycol-és citromsav mellett. A kollagén-termelés fokozásával a szövetek tónusosabbá válnak és a felső sejtrétegekre gyakorolt hatás révén a terület visszanyeri üde rózsaszín színét. A kezelés egyszerűen kivitelezhető, nem igényel felépülési időt. Amennyiben szükséges 1 hónap múlva ismételjük meg a kezelést.

- Intim CarboxyterápiaA lézeres, vagy peeling kezelésen túl, vagy azzal kombinálva az említett terület fiatalításában kiegészítő terápiaként a carboxyterápia választható, ahol a CO2 molekulák természetes szövetmegújító és mikrokeringést fokozó hatását használjuk ki. Vékony tűk segítségével juttatjuk a bőr középső, kötőszöveti rétegébe, meghatározott mennyiségben a széndioxidot, amely kifejezett mikrokeringés-élénkítő hatást fejt ki, valamint stimulálja a fibroblasztokat is, így fokozódik a kollagén-termelés és beindul a sejtmegújulás folyamata. A külső szeméremtest, a nagyajkak és a kisajkak visszanyerik fiatalos formájukat, feszességüket és teltségüket.

Az intim régió esztétikai megjelenésében bekövetkező pozitív változás már az 1-2 kezelés után észlelhető. Heti 1-2 kezelés javasolt 6-10 héten át, majd havonta 1 fenntartó kezelés ajánlott.

Komplex intim megújulás 4.kép

Intim megújulás 3.- Intim volumenpótlás és biorevitalozálásSokak számára – akár már fiatal korban is - a legjelentősebb problémát az intim területen a kis-és nagyajkak feszességének csökkenése, volumenhiánya jelenti. Ennek az eltérésnek a kezelésében jó megoldást jelent a kifejezett hidratáló és bőrfiatalító hatással rendelkező, nem keresztkötött hyaluronsavat, aminosavakat és szövetfeszesítő organikus szilíciumot tartalmazó készítmények injektálása az érintett területre Ez a biorevitalizáló kombináció lassítja az öregedés folyamatát az adott területen, segít a bőr feszességének helyreállításában, kifejezett hidratáltságot és antioxidáns hatást biztosít, valamint fokozza a saját hyaluronsav termelését. Az aminosavak tovább támogatják a hyaluronsav töltő hatását. A beavatkozás gyorsan kivitelezhető, fájdalmatlan és felépülési időt nem igényel. Szükség szerint 1 hónap múlva ismételhető.
A további 12 hétben az elért hatás megtartására és fokozására helyileg alkalmazható készítmények állnak rendelkezésünkre.


- G-pont feltöltésA hüvely belsejében, mégpedig a mellső falán, a bemenetétől mintegy 2-3 cm-re található egy rendkívül erogén terület, melyet már az 1950-es években azonosított egy német nőgyógyász, Ernst Grafenberg. Ezt a terület „felfedezőjéről” G-pontnak nevezték el.
Sokan még mindig kétségbe vonják ennek a pontnak a létezését, illetve vitatják kifejezett erogén voltát, viszont sok hölgy beszámolt arról, hogy ennek a területnek az ingerlése erőteljes orgazmust vált ki.

Mit sem törődve a nézetkülönbségekkel egy kaliforniai nőgyógyász, David Matlock kifejlesztette az az eljárást, melynek segítségével a G pont könnyebben azonosíthatóvá válik: ez a módszer a G-pont feltöltés. Az egyszerű, pillanatok alatt kivitelezhető eljárás során a G pont feltételezett helyére hyaluronsavat injektálunk a megfelelő szöveti rétegbe, melynek hatására az érintett terület megduzzad, kiemelkedővé válik, tapintható lesz és fokozódik érzékenysége. A G-pont augmentációjával megnő az ingerelhető terület nagysága a G-pont körül, ezáltal növekedhet a szexuális élmény az intim együttlét során.
Leginkább azon pácienseink számára javasolható eljárás, akik szeretnék izgalmasabbá tenni az intim együttlétet és fokozni szeretnék az átélt szexuális élményt.
Komplex intim megújulás 5.kép

RegenerálódásHelyi érzéstelenítést követően egyszerűen és gyorsan kivitelezhető a beavatkozás, de fél-1 évente ismételni kell az injekciót, mivel a hyaluronsav felszívódik. Általában felépülési idővel nem kell számolnunk, pusztán a kezelést követő 1 hétben kell arra ügyelnünk, hogy ne vegyünk túl sokáig tartó, melegvizes fürdőt, a fizikai terhelést mérsékeljük és tartózkodjunk az intim együttléttől ez idő alatt.


Az anti-aging medicina az intim rejuvenációs eljárásokkal olyan esztétikai
és egyben egészségügyi problémák megoldására nyújt lehetőséget,
melyek orvoslásával pácienseink életminősége jelentősen javul, szexuális életük kiegyensúlyozottabbá válik.Várom szeretettel az egyénre szabható anti-aging/ intim megújulást nyújtó megoldásainkra!

Dr. Kriston Renáta
Bőrgyógyász-kozmetológus, esztétikai bőrgyógyász specialista
Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika

© 2010 szepsegbroker.hu | Komplex intim megújulás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink