SZAKCIKKEK

Tokaformálás, a toka eltüntetése

2009. február 16. 00:16
Szépség Bróker
Az élet egyik csúnya fintora, hogy egyeseknél már egészen fiatalon láthatóvá válik a toka körüli zsírlerakódás. Ezt a legtöbben igen zavaró torzulásként élik meg. Az okok között leggyakrabban genetikai, öröklött tényezők szerepelnek, de előfordulhat, hogy egyes betegségek tüneteként jelenik meg a tokavastagodás (pl. struma, golyva a pajzsmirigy túlműködése következtében, daganat, stb.). Ezeknek a lehetőségét érdemes kizárni tokaformálás előtt. Vagy egszerűen a többletkilók a toka körül is realizálódnak, vagy 50 év kor felett a bőr csökkent rugalmassága miatt alakulhat ki a vastagabb, lógó toka.


Tokaformálás, a toka eltüntetése 1.kép

Vastag, lógó toka eltávolítása, a toka eltüntetéseA kisebb régiók zsírfeleslege nem távolítható el a hagyományos zsírleszívással. Az utóbbi néhány évben azonban több kozmetológiai és orvosi kutatás irányult ennek a problémának a megoldására. Meg is született számos speciális alakformáló eljárás, amelyek közül csak néhány biztonságos tokaformálásra is a toka vékony bőre, valamint a fontos erek és mirigyek közelsége miatt.

Az egyik ilyen hatékony tokaformáló módszer a mezoterápia, amelyet nevezhetünk lipolízisnek is. Hisz a helyi zsír oldása a fő hatásmechanizmus, amelyet kiegészít a tűszúrások által provokált nyirok- és vérkeringés fokozás. A szakorvosok a helyi injekciós kezeléseket csakis engedéllyel ellátott (FDA, CE, OETI), fix kombinációjú készítményekkel végezhetik: phosphatidylkolin /PC/, deoxycholat/DC/, benzylalkohol, B vitaminok, natrium klorid, stb. A tű nélküli eljárás –elektroporátorral- lehetőséget ad a kozmetikusok számára is a mezoterápiás hatóanyagok könnyű és biztonságos bevitelére. BioLifting néven kezd elterjedni az az eljárás, amely tulajdonképpen a mezoterápia elvét követi (tűvel, vagy tű nélkül), de hatóanyagként nem a fentebb említett szintetikus összetevőket, hanem egyéb természetes forrásokból származó speciális homeopátiás koktélt (GUNA-method, Olaszország) tartalmazza. 2008 óta már hazánkban is végzik ezt az eljárást.

A nagy sikerű rádiófrekvenciás kozmetikai készülékek megfelelő kisméretű kezelőfejek birtokában tokaformálásra is alkalmasak. A helyileg keletkezett hő hatására a zsírsejtek feloldódnak, fokozódik a vér- és nyirokkeringés, amely felgyorsítja a szöveti anyagcseretermékek elszállítását. A felélénkült oxigénellátás következtében nő a kollagén- és elasztin rostok termelődése, így a kezelt bőrfelület feszessé válik, s a nyaki bőrfelesleg eltűnik. A legújabb orvosi rádiófrekvenciás megolgás, a Pelleve™ kezelés már hazánkban is elérhető.

A hagyományos ultrahangkezelésnél hatékonyabban alkalmazható tokaformálásra a dinamikus mikromasszázst eredményező LDM-Sonoskin UH. A kezelés során az ultrahang-frekvenciák nagy sebességgel (100 -1000/ másodperc) váltakoznak, amelyet a zsírsejtek már nem képesek tolerálni, sejtfaluk folytonossága megszakad, szétesnek, majd a szövettörmeléket a felfokozott nyirokkeringés könnyedén elszállíthatja.

Az egyedi ELOS technológián alapuló VelaShaper™ készülékben négy hatás ötvöződik: az infravörös fény, kétpólusú rádiófrekcia, vákuum és a kétsoros görgőfej ötvözése révén biztosít igen eredményes alakformálást és bőrfeszesítést is. A négyes kaszkád révén a zsírsejtek mechanikailag sérülnek, majd a hő hatására lebomlanak és a fokozott nyirok- és vérkeringés által elszállítódnak. A kisebb kezelőfej használata és a vakuum-erő csökkentése lehetővé teszi a tokaformálást is.
Tokaformálás, a toka eltüntetése 2.kép
A Syneron™ legújabb fejlesztését, a LipoLite™-ot „testszobrásznak” is nevezik, amely képes elérni a zsírleszívás eredményességét. A beavatkozás során néhány mm-es bemetszést ejtenek a bőrfelületen, majd bevezetik a lézerfejes kanült. A lézer-lipolízis technológiával minimális a zúzódás és a bevérzés a kezelt területen. A kontrollált lézerkezelés képes fokozni a környező kötőszövet kollagén és elasztin termelődését, tehát nem csak testet formálja, hanem egyben fiatalítja is a bőrt. Az igen vékony kanül finom, flexibilisen pulzáló lézerfeje képes olyan helyeken is zsírbontásra, ahol eddig a hagyományos zsírleszívás nehézkes vagy kivitelezhetetlen volt: arc, nyak, karok, térd, hát, stb.

Valamint a fentebb említett kezelési eljárások ésszerű kombinálása gyorsabb és eredményesebb helyi zsírlebontást eredményezhet a test bármely területén. Azonban a toka kezelésénél érdemesebb a különböző alakformáló készülékek kapacitását enyhébb fokozatúra állítani a nyak gazdag ér-, nyirokhálózatának védelme miatt.© 2010 szepsegbroker.hu | Tokaformálás, a toka eltüntetése
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákKapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink