SZAKCIKKEK

Alakformáló eljárások eredményessége

Alakformálások összehasonlítása: zsírleszívás; lézeres, rádiófrekvenciás, ultrahangos, vákuumos, mezoterápiás

2010. január 13. 14:12
Dr. Szabó Judit Anna, SzépségBróker - Minden jog fenntartva! A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül (1999. évi LXXVI. törvény
Napjainkban rengeteg „csodakezelésről” hallani, melyek tökéletes alakot ígérnek számunkra. Szinte havonta mutatnak be újabb és újabb eljárásokat, melyek közt egyre nehezebb eligazodni. A legfontosabb, hogy mindenki ki tudja választani, mely kezelés a legalkalmasabb a problémája enyhítésére. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani osztrák orvosok és amerikai páciensek véleményei alapján.


Alakformáló eljárások eredményessége 1.kép
Az egyik osztrák esztétikai centrum orvosai összegyűjtötték a legnépszerűbb alakformáló esztétikai eljárásokat, és 4 szempont alapján elemezték azokat:
1. Milyen mértékben csökkentik a cellulit mennyiségét?
2. Mennyi zsírt képes eltávolítani?,
3. Milyen mértékben feszesítik a petyhüdt szöveteket?
4. Mennyire javítják a testkontúrt?

Rangsorukban a műtéti zsírleszívás vezet, mely verhetetlen a lerakódott zsír mennyiségének csökkentésében, hisz egy beavatkozással akár 2-3 liternyi zsírt is képes eltávolítani a szakképzett orvos. Ennek következtében jelentős testkontúr javulás érhető el a kezelt régióban. Ugyanakkor igen nagymértékű a vérveszteség, mert az eljárás során nem lehet koagulálni a vérereket. Továbbá, nem képes a kilazult bőrt összehúzni, így újabb műtétre (hasplasztika) van szükség a felesleges bőrrész eltávolításához.

 BodyTite-tal elérhető eredmény gyakorlott orvos közreműködésével/ Mullholland MD; US
BodyTite-tal elérhető eredmény gyakorlott orvos közreműködésével/ Mullholland MD; US
Hasonlóan jó eredményeket mutat a BodyTite™eljárás is, mely forradalmasítja a zsírleszívást, hisz a beavatkozás során nem csak jelentős mennyiségű zsír távolítható el, hanem a megnyúlt bőrfelületet is képes látványosan kifeszíteni, és a cellulit mennyiségét csökkenteni. A rádiófrekvenciás kezelőfej koagulálni képes a vérereket, így a műtét csak minimális vérzéssel jár és a szövetroncsolás is mérsékeltebb a régebbi zsírleszívásos technikáktól eltérően. A BodyTite™ -tal nagyobb bőrfelületeken is jó eredményeket lehet elérni, és nagyobb mennyiségű zsírt lehet eltávolítani minimális műtéti megterhelés mellett.

Az osztrák klinika szerint kevésbé hatékony a lézeres zsírbontás, mely mind a négy problémán enyhít ugyan, de csak csekély mértékben. Ezzel az eljárással a vérzés lényegesen lecsökken és a bőr feszesítése is lehetővé válik. Ugyanakkor nagyon lassú eljárás, ezért nagy területek leszívására nem alkalmas. A lézerfej hőmérsékletének szabályozása is nehéz feladat a plasztikai sebész számára, ezért a vékony bőrrel fedett területeknél gyakran okoznak vele égési sérülést. Míg az amerikai visszajelzések ennél sokkal pozitívabbak, hisz 399 páciens 70%-a volt megelégedve a lézeres megoldással. A részletes beszámolókból azonban kiderült, hogy a legjobb eredmények akkor születtek, amikor az eljárást kombinálták hagyományos zsírleszívással.

A teljes mértékben non-invazív Thermage™ rádiófrekvenciás kezelés a bőrfeszesítésnek, és kontúrjavításnak egy biztonságos, klinikailag ellenőrzött módja. A szervezett saját kollagénjének stimulálását végzi, ezáltal a bőr tónusát, kontúrját és szerkezetét újítja meg, a zsírmennyiséget azonban nem csökkenti látványos szinten.

A VelaShape egy teljesen fájdalommentes, biztonságos és hatékony orvosi eljárás a test formálására és a cellulit csökkentésére. Egyedülálló komplex rendszerével több eljárást egyesítve - mint a bipoláris rádiófrekvencia, az infravörös fényenergia, a vákuum hatás és a görgős masszázsterápia- fejti ki hatását.


VelaShape eredményessége  5 kezelés után / Winter Md; US
VelaShape eredményessége 5 kezelés után / Winter Md; US
Bár elentősen csökkenti a felhalmozódott zsírmennyiséget, a fókuszált ultrahang segítségével végezett zsírbontás, az Ultrashape kezelés eredménye mégsem olyan látványos, mint a sebészi eljárásé. Eredményességét nagymértékben befolyásolja, hogy az adott Ultrashape készüléket az egyén paramétereinek megfelelően állítsa be a szakképzett személyzet. Az Ultrashape hatékonyságát egyes klinikák/szalonok úgy fokozzák, hogy az ultrahangos kezeléseket kiegészítik egyéb bőrfeszesítő és alakformáló kezeléssel.

Photomologiai készülékekben a lézer és a fény energiája ötvöződik vákuummal és a görgők mechanikai masszázsával (pl. SmoothShapes). Használatuk után a kötőszövetben felhalmozódott cellulit mennyisége látványosan lecsökken, így a bőr simább és feszesebb lesz. Az osztrák tapasztalatok szerint a zsírpárnák lefaragásánál azonban nem hoz átütő eredményt.

UltraShape kezeléssel 6,5 cm haskörfogat csökkentést ért el Dr. Chris; UK
UltraShape kezeléssel 6,5 cm haskörfogat csökkentést ért el Dr. Chris; UK
A mezoterápiás eljárás során a zsírszövetbe adott hatóanyagok csökkentik a helyi zsírpárnák méretét, és feszesítik a bőrt is. Az alakformálás eredményessége nagyban függ az alkalmazott hatóanyagok minőségétől és arányuktól. A mezoterápiás koktélban a következő hatóanyagokat találhatjuk meg: phosphatidylkolin /PC/ és a deoxycholat/DC/. Ezek mellett benzylalkoholt, B vitaminokat, Natrium kloridot, L-karnitint, articsóka kivonatot, stb. Az orvosok csak olyan fix kombinációjú mezoterápiás koktélokat alkalmazhatnak lipolízisre, amelyeknek európai CE vagy magyar OÉTI engedélyük van.

A legújabb megoldások közé tartozik a Bioshaping, amely során a mezoterápiát homeopátiás hatóanyaggal végzik. Hazánkban 2008 ősze óta elérhető kezelés főleg a hát és a toka csinosításánál igazolta hatékonyságát.

A vákuum masszázzsal (endermology; LPG) csökkenthető a cellulit mennyisége, és javítható a testkontúr is, igaz csak csekély mértékben. Leginkább más alakformáló eljárások kiegészítéseként alkalmazzák.

Amerikai pácienseket kérdeztek arról, elégedettek voltak-e az általuk választott kezelések eredményével, vagyis megérte-e az árát az adott eljárás? Az alakformáló eljárások között a fent említett eljárások közül a zsírleszívásra, és a lézeres zsírbontásra tették le voksukat. Ugyanakkor a Velashape kezelés és a mezoterápiás kezelés esetében a megkérdezetteknek csak 20 illetve 27%-a volt megelégedve az eredménnyel.

A választék nagy, a döntés pedig nagy körültekintést igényel.Bioshaping eredményessége/ Dr. Kolat Zsuzsanna
Bioshaping eredményessége/ Dr. Kolat Zsuzsanna
SzépségBróker kommentje:

Azonos alakformáló készülékkel rendelkező orvosi centrumok, ill. szépségszalonok eredményei nagyban eltérhetnek, hisz a gépek hatásfoka függ a kezelőszemély gyakorlati tudásától, illetve a vendég folyadékfogyasztási hajlandóságától, esetleges helytelen étkezési szokásainak megváltoztatásától. Néhány esztétikai szolgáltató hely speciálisan kidolgozott testformáló-receptúrájukkal (pl. változást követő vizsgálatok, tesztek, táplálék-kiegészítők ajánlása, eltérő hatásmechanizmusú alakformáló eljárások kombinálása) látványosan hatékonyabb alakformálást tudnak elérni vendégkörüknél (pl. UltraShape program: Fehérhajó Revital Center;
BodySahping program: Wellmed).

Mindenképpen keressen fel több intézményt, és vegyen részt több konzultáción is a döntés előtt! A legnagyobb biztonság érdekében célszerű olyan helyet választani, ahol orvos is felügyeli a kezelések menetét.
© 2010 szepsegbroker.hu | Alakformáló eljárások eredményessége
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó szakcikkek

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink