BEAVATKOZÁSOK

Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés, ajaknagyobbítás, ajakvastagítás, szájfeltöltés, szájnagyobbítás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 17 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Ajakfeltöltés 1.kep
Az arc kötőszöveti állományának öregedésével szinkronban, az ajkak is elvékonyodnak és ráncok jelennek meg körülötte. Ez a folyamat főleg a felső ajkon igen erőteljes lehet. A vékony felsõ ajak esetén a száj vonala keskeny, amely szigorú kifejezést kölcsönöz viselõjének. Természetesen veleszületetten is lehetnek vékonyabbak az ajkak, vagy aszimmetrikusak baleset, esetleg fejlődési rendellenesség következtében. Az ajakfeltöltés (szájfeltöltés) során az ajkak szebb formát kapnak, un. "érzéki" száj valósítható meg.

Ajakfeltöltés 2.kep

Ajakfeltöltés, ajakfeltöltés meneteAz ajak injekciós kezelése során a ráncok feltöltésével egy időben az ajak formálására is van lehetőség. Az ajak teltségének fokozása több beszúrással érhető el. A beavatkozás során a tűt az ajakpír és a bőr határán vezetik be, (2-3 mm mélyre behatolva az ajakpír területe alá) és az anyagot a tű visszahúzása közben injektálják be. Amennyiben az ajkak középső harmadába injektálják be a töltőanyagot, úgy az ajakforma szemből vizsgálva kerekebbé válik, míg ha a széli harmadokba injektálnak, akkor inkább szélesebbé válik a száj az ajakfeltöltés során.

Cél a természetesen telt ajkak, de az, hogy kinek mi a természetes, az már egyedi, szubjektív dolog
Cél a természetesen telt ajkak, de az, hogy kinek mi a természetes, az már egyedi, szubjektív dolog

Ajakfeltöltésre alkalmas készítményekA töltőanyagok alapján két féle ajakfeltöltő különíthető el. Az egyik ideiglenes, a másik tartós eredményt nyújt. Az ideiglenes csoportba tartoznak azok az injekciós készítmények, amelyek anyaga a szervezetben is megtalálható (pl. kollagén, hyaluronsav), amelyek néhány hónap után felszívódnak, így ezek alkalmazását fél-egy évente ismételni kell. A különbözõ típusú és összetételû gyári injekciós készítmények mellett ajakfeltöltést (szájfeltöltést)saját zsírral is igen gyakran végeznek a plasztikai sebészek. Ilyenkor a test más területérõl (pl. hasfal) zsírszívással eltávolított zsírt fecskendeznek az ajkakba. A kívánt teltség eléréséhez általában kétszeri ajakfeltöltés szükséges. Hasonló módon a ráncokat, szem alatti sötét karikákat is lehet korrigálni sajátzsír beinjektálásával.

A felszívódó anyagok esetében a kezelést meg kell ismételni a kívánt eredmény eléréséhez. Ennek az a magyarázata, hogy a töltőanyagok egy része mélyebbre süllyed a szövetekbe, így ha nem is szívódik fel a területről, mégis az ajakvastagodás látható csökkenését eredményezi az első 1-2 hét után. A megismételt ajakfeltöltést követően erre már nem kell számítani.

Túltöltött ajkak, amelyet szakembereink csak egyedi kérésre készítenek!
Túltöltött ajkak, amelyet szakembereink csak egyedi kérésre készítenek!
Az ajakfeltöltéshez használatosvégleges készítményeket kezdetben nagy lelkesedést fogadta, de ma már nagyfokú szkepticizmussal beszélnek róluk a különböző esztétikai kongresszuson. Ilyen hatóanyag pl. a szilikonolaj is, amely az egyedüli injekcióval beadható tartós eredményt biztosító ráncfeltöltő és ajakvastagító volt 10 évvel ezelőtt. Azonban az utóbbi években, az egyéb szintetikus anyagok elterjedése (pl. polyacrylamid) óta, alkalmazása háttérbe szorult, mivel a szövődmények veszélye magasabbnak tünt (bőrgyulladás, tapintható csomó képződése, felvetődött az anyag elvándorlásának a lehetősége is a nyirokcsomók felé). Létjogosultságát a plasztikai sebész körökben vitatják annak ellenére, hogy Európában jelenleg is többen jó eredménnyel használják.
A kutatások és fejlesztések az utóbbi években igen felgyorsultak, így remélhetőleg hamarosan rendelkezésünkre áll az ideális ajak- és ráncfeltöltő anyag. A különböző feltöltő anyagokról részletesebben a Ráncfeltöltés fejezeténél olvashat.
Időtartam:Az ajakfeltöltés néhány perces (20-30 perc) beavatkozás csupán.
Mellékhatás, szövődmény:Az ajakfeltöltést követő néhány napban az ajkak duzzanata, enyhe gyulladása.
Ellenjavallat, kockázat:Néha az ajkak aszimmetrikussá válhatnak ajakfeltöltés következtében, vagy ijesztően megduzzadnak (főleg ha bevérzés is keletkezett) annak ellenére, hogy korrekt injektálás történt. Amennyiben az aszimmetria 5 nap után is fennáll, korrekciós ajakfeltöltsére kerül sor. A visszatérő ajakherpesz kiújulását a beavatkozás elősegítheti, de preventív gyógyszer alkalmazásával ezt el lehet kerülni. Továbbá nem javasolt az ajakfeltöltés fennálló bőrbetegség, aktív herpes, súlyos allergiás kórkép, vagy autóimmun betegség, esetleg véralvadásgátló készítmények szedése esetén.

Amennyiben az ajakfeltöltés első alkalmával túltöltés történik, az kedvezőtlen összhatást eredményezhet és groteszké teheti az egész arcot. Ha ezt a szempontot vesszük figyelembe, akkor a felszívódó anyagok, ha fajlagosan drágábbak is, előnyösebbek.
Gyógyulás:Az ajakfeltöltés után jelentkező duzzanatot és a helyi gyulladást jeges borogatással (előhűtött szilikonzselés kozmetikai tasakkal) lehet mérsékelni. Néhány napig tartózkodjon az ajkak jelentős mértékű mozgatásától (rágógumizás, sok beszéd, nevetés, stb.), napozástól, szoláriumozástól, fogászati kezelésektől. 2-3 napig nem ajánlatos az ajkakat masszírozni, de az ajakfeltöltés után 1 nappal lemoshatjuk, 2 nap után sminket is lehet használni. Az ajaktetoválást halassza 1 hónappal későbbre.
Eredmény:Az ajakfeltöltő anyag beadása után azonnal észlelhető az ajakvastagodás, de a lokális duzzanat csökkenése és a töltőanyag lejjebb vándorlása miatt az eredmény elmaradhat a várt mértéktől. A végleges eredmény a 2.-3. ajakfeltöltés után érhető el.
Érzéstelenítés:Az ajakfeltöltés helyi érzéstelenítéssel történik.
Ellátás:Ambuláns beavatkozás az ajakfeltöltés.


© 2010 szepsegbroker.hu | Ajakfeltöltés
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. nori13   Május 27, 2015
2. nori13   Május 27, 2015
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink