BEAVATKOZÁSOK

Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás, emlőnagyobbítás, mellplasztika, mellimplantáció, mellimplantátum beültetés, breast augmentation Előtte-utána fotók/Képgaléria lent


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Mellnagyobbítás célja: a természetes méret és forma elérése
Mellnagyobbítás célja: a természetes méret és forma elérése
Az egyik leggyakrabban emlegetett, és végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás. Anatómiailag nem kifejlett, kis méretű, esetleg a szoptatást követően megkisebbedett, megpuhult mellek méretének megnövelésére javasolt eljárás. Ha a két mell mérete eltérő, un. aszimmetrikusak, az egyik nagyobbítása lehet a megoldás az egyformává tételre. Ha a mellek nemcsak kicsik, de lógnak is, akkor a mellnagyobbítás korrekcióval kombináltan végzendő el. A műtét elvégezhető a pubertás befejeztével bármikor, akár gyermekvállalás előtt is. A szoptatást követően a mell nagysága és alakja egyénenként változhat, ami azonban nem feltétlenül vonja maga után a mellnagyobbítás szükségességét.


Mi az a 10 leggyakoribb hiba,
amit elkövethetsz mellnagyobbítás előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Ha regisztrálsz a MELLPLASZTIKA ABC-je hírlevélre, mi megküldjük azt a következő napra!


A mellnagyobbítás implantátum beültetésével történő plasztikai műtétAz 1960-as évek közepétől folyamatosan fejlesztett emlőimplantatumok tulajdonképpen folyékony szilikonnal, esetleg sóoldattal (un.onkotikus gél) töltött rugalmas szilikonzacskók, amelyeket a nagysűrűségű szilikongélek (zselés implantátumok, un. kohezív gélek) váltanak fel a versenyt.
Mellnagyobbítás során kialakítható mellformák
Mellnagyobbítás során kialakítható mellformák
Forma szerint kerek (gömbcikk), és a természetes mellformát utánzó csepp alakú protézisek léteznek alacsony, esetleg magasabb profillal.

A mellnagyobbítás során alkalmazható implantátumok felülete lehet sima, vagy érdesitett, un. texturált. Ezek tapintása már teljesen természetes mirigyhatást eredményez, valamint a tapasztalatok szerint, ritkábban figyelhető meg tokzsugorodás körülöttük. De a befogadó szervezet minden esetben kötőszövetes tokot –un. capsulát- képez a mellimplantátum teljes felszíne körül. Amennyiben ez a tok a kívántnál vastagabb, hegesebb, akkor később zsugorodhat és összenyomhatja a mellprotézist. A folyamatos minőségi fejlesztés eredményeképpen az implantátumok felszínét Polyurethan habbal borították be, amellyel jelentősen csökkenthető lett a tokosodás, és a kapszularis contractura veszélye. A jó minőségű, megbízható protézisek rendelkeznek egy ún. CE minősítéssel, amit az európai szabványok írnak elő.

Ma már lehetséges implantátum nélkül, természetes eredetű alapanyaggal, hialuronsavval is mellnagyobbítást végezni. Részletesen itt...
Implantátum elhelyezkedése: mirigyállomány alatt, v. félig a mellizom mögött
Implantátum elhelyezkedése: mirigyállomány alatt, v. félig a mellizom mögött
A mellnagyobbítás során beültetendő implantátum nagyságát részben a páciens kérése, részben annnak adottságai alapján állapítják meg. A mellimplantátum méretét és formáját igazítani kell a meglévő mirigyállomány tömegéhez, a mell alakjához, a testmagassághoz, a mellkas szimmetriájához, és a bőr-, bőr alatti szövetek minőségéhez és vastagságához is. Tehát a plasztikai sebészek, minden esetben, egyéni mérlegelés alapján választanak az implantátumok közül.

Szépség Bróker gyakorlati tanácsa: Feltétlenül tisztázd az orvosoddal, hogy milyen minőségű és méretű implantátumot szándékozik betenni a műtét során! Ezt akár írásban is kérheted (ambuláns lap, beteg lap). A szakmailag igényes plasztikai sebészek ezen nem fognak meglepődni. Ők követve te elképzeléseidet, és az anatómiai paramétereidet kiszámítják a számodra legoptimálisabb mellnagyobbítást eredményező implantátum méretet és formát. Majd ezt az előre egyeztetett implantátum párt fogja neked megrendelni a gyártótól, s nem azokból választ, amelyek "raktáron" vannak.
Mellnagyobbítás leggyakoribb kivitelezési módja- implantátum behelyezése mell alatti metszésből
Mellnagyobbítás leggyakoribb kivitelezési módja- implantátum behelyezése mell alatti metszésből

A mellnagyobbítás technikai kivitelezéseA műtéti behelyezés leggyakrabban az emlő alatti redőkből, vagy a bimbóudvaron át vezetett kb. 4 cm-es metszésből, esetleg a hónaljárok felől történik. Az mellimplantátum beillesztése történhet a mell mirigyállománya vagy a mellkasfali izomzat alá. Ennek módját mindig a páciens adottságai döntik el: általában vékonyabb bőrű, filigrán, kevés mirigyállománnyal rendelkező nőknél az izom alá való elhelyezést alkalmazzák, ugyanis így kevésbé lesz észlelhető az implantátum kontúrja. A mellimplantátum számára kialakított üregbe, a váladék elvezetésére, csaknem minden esetben draint helyeznek be, amit másnap eltávolítanak.

A mellnagyobbyítás előtt jól fontold meg, hogy mekkora és milyen formájú melleket szeretnél! Döntésedhez ITT találhatsz segítséget! Mert a MÉRETnél sokkal fontosabb a FORMA!

A következő BLOGban egy olvasónk beszámol mellnagyobbításának előzményeiről és az eredményéről.


Mellnagyobbítás KÉPGALÉRIÁJA / előtte-utána fotók


Angol nyelvű bemutató a mellnagyobbítás részleteiről (vizsgálat, implantátum behelyezési lehetőségek, implantátumok):Mellnagyobbítás műtéti ára (implantátummal): 600 000-1 200 000 Ft / átlagár 850 000 Ft

FÓRUM bejegyzések: Mellplasztika; Mellnagyobbítás

GY.I.K Leggyakoribb kérdések: mellnagyobbítás, mellplasztika

Időtartam:A mellnagyobbítás 1-1,5 órát vesz igénybe.
Mellékhatás, szövődmény:Bár a mellnagyobbítás műtétje biztonságos és gyakorlott kézben rutinszerűnek mondható eljárás, az esetek kis százalékában mégis előfordulhatnak szövődmények: műtétet követő fájdalom, bőrpír, duzzanat, mellérzékenység, mellfeszesség. Mellnagyobbítás után akut fertőzés ritkán lép fel, melynek helyi és általános tünetei (heves fájdalom, látványos duzzanat, magas láz) már rövid idővel a műtét után jelentkeznek. Ennek kezelése antibiotikumok adásával, súlyosabb esetben feltárással és a protézis eltávolítással történik. Az újabb implantátum beültetésére csak 6 hónapot követően, a nyugalmi periódusban kerülhet sor.
Ellenjavallat, kockázat:Minden sebészi beavatkozás bizonyos kockázattal jár, így a mellnagyobbításnak is van, amiről a pácienseket tájékoztatni kell tudnia kell. Egyértelműen tisztázandó, hogy az implantáció nem egy életre szóló beavatkozás, annak időtartama az implantátum fajtájától, a műtéti körülményektől és a páciens egyéni hajlamától, életkörülményétől függ. Fontos megérteni, hogy teljesen kockázatmentesen nem lehet a mellnagyobbítás sem, hisz ez is egy sebészeti műtét, amely során implantátumot helyeznek be. Az idegen anyag körül a szervezet minden esetben kötőszövetes tokot képez. Ha ez a tok megvastagszik, vagy zsugorodik, az emlő tapintata tömöttebbé válhat. Bizonyos fokú keményedés esetén újabb műtét elvégzését javasolhatják. Valamint az alább felsorolt komplikációk közül kis százalékban bármelyik előfordulhat a mellnagyobbítás során:

  • Folyadékgyülem, amely azonnal vagy később is jelentkezhet mellnagyobbítást követően
  • Bőrelhalás, amyely a fokozott belső nyomás miatt alakulhat ki
  • Aszimmetria, bár minden sebész törekvése arra irányul, hogy teljes szimmetriát érjen el, bizonyos tényezők, pl. kapszulaképződés, implantátum elmozdulása vagy a beteg mellkasfali, tartási aszimmetriája oldalkülönbséget okozhat.
  • Mellbimbó érzékenységének átmeneti megváltozása mellnagyobbítás gyakran előfordul, de tartós érzéskiesés csak igen ritkán.
  • Implantátum elmozdulása, amely létrejöhet külső behatás, vagy tokképződés miatt
  • Ráncok, redők a mellen, tapintható implantátum. Ezek a problémák az implantátum fajtájától és elhelyezkedésétől függően különböző mértékben jelentkezhetnek, ill. jelentős mértékű fogyás esetén kifejezettebbek lehetnek
  • Arra hajlamos páciensnél, a műtéti behatolás helyén vastagabb, ún. keloidos heg képződhet. Kialakulásának lehetőségét nem lehet megítélni a mellnagyobbítás előtt.
  • A mellnagyobbítás egyéb szövődményei igen ritkák: a szilikon túlérzékenység, méretváltozás, utóvérzés
Gyógyulás:A mellnagyobbítás általában vénás altatásban zajló műtét, amely során a páciens semmit nem érez. Közvetlenül a beavatkozást követően néhány napig folyamatosan csökkenő mértékben kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal, húzó érzéssel kell számolni. Ez tablettás fájdalomcsillapítással jól mérsékelhető. Eltérés van a mirigyállomány, illetve az izomzat alá való beültetés tekintetében. Utóbbi az izomfeszülés elmúltáig / 3 - 5/ nap valamivel intenzívebb fájdalommal járhat. Jelentős eltérések jelentkezhetnek az egyéni tűrőképességet illetően is. A mellnagyobbítás végén rugalmas kötést kap a beteg, amit egy hétig kell viselnie. A mellnagyobbítás után 10 -14 nappal távolítják el a varratokat, és ezzel le is zárul az elsődleges kíméleti időszak. Ezek után az orvos által javasolt speciális melltartó viselése 6-8 hétig ajánlott. A mellnagyobbítást követő 2-3 hétig feszítő érzés észlelhető, ez azonban néhány hét alatt megszűnik, míg a páciens megszokja az implantátum okozta feszülést és súlytöbbletet. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A mellnagyobbítást követő hetekben a beteget rendszeresen kontrollálja plasztikai sebésze, a vizsgálatok alkalmával beszélik meg az aktuális tennivalókat, pl. a masszírozás elkezdését és módját a kapszulaképződés megelőzésére. Testedzés, intenzív fizikai munka végzése /még vezetés is!/ csak fokozatosan javasolt kb. a mellnagyobbítás után 4.héttel. A műtétet követő hónapokban kerülendő a napozás és a szoláriumozás, mert sebgyógyulási zavart és tartós bőrelszíneződést okozhat.
Eredmény:A mellnagyobbítás látványos eredménye már a műtét után észlelhető, azonban a végleges mellforma csak hónapokkal a műtét után alakul ki (kb.3-6 hónap). Ugyanis több hónap szükséges ahhoz, hogy az implanátum a szervezet körülhatárolja, rögzüljön a beültetés helyén. Ugyanennyi idő kell ahhoz is, hogy a páciens „megszokja” a kialakított új helyzetet. Sajnos, az évek múlásával, a természetes emlőhöz hasonlóan a mesterségesen megnagyobbított mell is megereszkedhet, ezt azonban nem tudjuk kivédeni. Fontos tudnivaló, hogy az implantátum esetleges későbbi eltávolítása esetén a mell nem nyeri vissza az eredeti, beültetés előtti formáját, hisz az időközben megváltozott viszonyok, bőrkitágulás, megereszkedés miatt korrekciós műtétre lehet szükség. Mellnagyobbítás utáni ellenőrzést fél évente javasolt! Amennyiben a későbbiekben mammográfiás vizsgálatot terveznek, a röntgenorvost mindenképpen tájékoztatni kell az implantátum jelenlétéről, mert az a vizsgálatkor félrevezető lehet.
Érzéstelenítés:A mellnagyobbítást altatásban, általános érzéstelenítéssal, vagy igen ritkán, helyi érzéstelenítésben végezik.
Ellátás:A mellnagyobbítás utáni megfigyelési időt (altatás után egy-két éjszaka) követően a beteget kísérővel bocsátják haza.


© 2010 szepsegbroker.hu | Mellnagyobbítás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink