BEAVATKOZÁSOK

Körömgomba végleges eltávolítása lézerrel

Körömgomba gyógyszermentes kezelése / KÉPGALÉRIA lent


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


körömgombás nagylábujj
körömgombás nagylábujj
A körömgomba emberek millióit érintő fertőzés. A gomba mikroszkópikus méretű organizmus, melynek nincs szüksége napfényre az életben maradáshoz. Ezek a mikroorganizmusok mind meleg, nedves környezetben élnek, amilyen például egy úszómedence, vagy a zuhanyzó. Apró, láthatatlan sebeken vagy a köröm és a körömágy közti kis résen át is bejuthatnak a kórokozók a bőrbe. Onnan aztán roppant nehéz kiirtani őket, mert a köröm mintegy védőréteget jelent a burjánzó gombák számára.

Probléma csak akkor alakul ki, ha a körmök hosszabb időn át sötét, meleg, nyirkos környezetben vannak (pl. nedves, vagy rosszul szellőző cipőben zokni nélkül, izzadó láb zárt cipőben-még bőrcipőben is, vagy akár zokniban), ami kedvez a gomba terjedésének (s talán a leggyakrabban fertőzött a közös tusoló talaja). Pont emiatt a körömgomba négyszer gyakrabban jelentkezik a lábujjak körmén, mint a kéz ujjain. A probléma másik oka lehet, hogy a lábujjak vérkeringése a kézujjakéhoz képest csökkent mértékű, ez pedig megnehezíti az immunrendszer védekező munkáját.

Körömgomba fertőzés tünetei:

A körmök megvastagodtak, feltöredeztek, eltorzultak, matt lesz a felszínük, vagy besötétednek. A fertőzött köröm elválhat a körömágytól. Jelentkezhet fájdalom az ujjbegyekben, illetve kellemetlen szagot is áraszthat a gombás köröm. Fertőzésre utalhat még a köröm hegye alatt megjelenő fehér vagy sárga folt is. A körömgomba fertőzés egy időben több körmöt is érinthet.
súlyos körömgomba fertőzés
súlyos körömgomba fertőzés
Körömgomba fertőzés előfordulása:

Gyakrabban fordul elő idős emberek között, mivel az ő vérkeringésük már lassúbb, fogékonyabbak a gombás fertőzésre, és minél magasabb életkorról van szó, annál nagyobb az esélye annak, hogy korábban már találkozott a fertőzéssel.
A férfiak körében szintén gyakrabban fordul elő a körömgomba, főleg, ha a család felmenői közt már volt hasonló. Ez arra utal, hogy az ellenálló képesség genetikai tényezőktől is függ.

A körömgomba fertőzés számos más komoly betegséget okozhat, főleg gyógyszeres kezelés alatt álló betegek esetében. A legveszélyesebb azokra a páciensekre, akik cukor-, vagy autoimmun, esetleg súlyos belső szervi betegségben szenvednek.

A körömgomba nem múlik el magától, mi több, kezelés nélkül rosszabbodhat is, és az addig egészséges körmöket is megfertőzheti.


Körömgomba kezelési lehetőségei:


Az első lépés a körömgomba ellen a pontos diagnózis. Egyes betegségnek (pl. pikkelysömör) vannak körömtünetei. Ezen kívül a köröm sérülései is a körömgombához hasonló tüneteket okozhatnak. A bőrgyógyász feladata, hogy ezeket a lehetőségeket elkülönítse, és a megfelelő kezelést kiválassza. A bőrgyógyász megvizsgálja a beteg körmöt, majd mintát vesz a gombásnak látszó körömrész alól, s ezt vizsgálatra küldi a laboratóriumba. Ebből a mintából tenyésztéssel mutatják ki a kórokozó gombát, majd megvizsgálják, hogy a szóba jövő gyógyszerek közül melyik képes elölni a kitenyésztett gombát. Ezt követően a páciens célzott kezelésben részesíthető.

lézeres körömgomba kezelés
lézeres körömgomba kezelés
Körömgombásodás esetén az orvos szájon át bevehető gyógyszert, illetve minimális fertőzés esetén helyi szert ír fel. Ezek a gyógyszerek segítenek abban, hogy az újonnan nőtt köröm már ne legyen fertőzött.

A gyógyszerszedéstől idegenkedőknek reménysugár lehet az a legújabb lézeres módszer, amely gyökeresen megszünteti a körömgombásodást. Lényege, hogy egy speciális, nagy energiájú lézerrel sérülés és fájdalom okozása nélkül kezelik a gombás körmöt. Ez a lézer elöli a gombákat, így lehetőséget teremt arra, hogy a körömgomba gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyítható legyen.

Amíg nem nő le teljesen a beteg köröm, eredményt sem lehet várni. 4-6 hónap is eltelhet a teljes gyógyulásig. A visszafertőzés esélye nagy, főleg ha továbbra is fennállnak a fertőzést elősegítő tényezők.

A láb minden fajta gombás fertőzése esetén elengedhetetlen a cipők, harisnyák, zoknik formalinos fertőtlenítése. Ugyanis ezek a visszafertőződés forrásai lehetnek. Visszatérő gombás fertőzés esetén még inkább javasolt a cipők rendszeres fertőtlenítése. Ma már lehetőség nyílik arra is, hogy egy új nanotechnológiás cipőfertőtlenítő rendszerrel a gombák cipőben való megtelepedését fél évre gátoljuk.

Időtartam:1 alkalom 15-20 perc, havonta 1x, kb. 4-5 alkalommal
Mellékhatás, szövődmény:Nincs. A körömgomba lézeres kezelése fájdalmatlan beavatkozás.
Eredmény:4-5 hónap után teljesen gyógyult, körömgomba mentes, egyenletes, szép, egészséges körmök.


© 2010 szepsegbroker.hu | Körömgomba végleges eltávolítása lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. ghmónika   Február 09, 2014
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék,hogy autoimmun pajzsmirigy alulműködéssel igénybe vehetek lézeres körömgomba kezelést?
Köszönöm!
2. xxxxx   Január 19, 2018
Érdeklődöm, hogy a kezelés akkor is hatásos-e, ha emlőrák miatt kezelés alatt állok? A kemoterápián, sugár kezelésen és a herceptin injekciós kúrán már túl vagyok. Most az Arilla nevű gyógyszert szedem. Továbbá még azt kérdezném, hogy a lábujjak közötti viszketés is megszűnik-e a lézeres kezelések során?
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink