BEAVATKOZÁSOK

Akne, pattanásos bőr kezelése villanófénnyel (IPL)

Akne, pattanásos bőr kezelése fényterápiával ( IPL, Intense Pulse Light)


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 10 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


             Az akne, pattanások keletkezése
Az akne, pattanások keletkezése
Az aknés, pattanásos bőr jellegzetes problémája a túlzott faggyútermelődés, aminek következtében a faggyúcsatornák eltömődnek, baktériumok szaporodnak el bennük és begyulladnak. A beszáradt faggyú és a baktériumok a bőr pórusaiban összegyűlnek (mitesszer), amely elzárja a szőrtüszőből ürülő faggyú útját. Az elzáródás következtében a baktériumok tovább szaporodnak és a faggyúban levő zsírokat lebontva, tovább irritálhatják a bőrt, végső esetben gennyes szőrtüsző és faggyúmirigy gyulladást okoznak, amely akne (pattanás) formájában jelenik meg a bőrön. Az akné kialakulásának folyamata videón.

Az AKNE fényterápiás kezelésében jártas szekmebreink listáját a lap alján találhatja meg (Szépség Kuponokkal engedményesen veheti igénybe kezeléseiket!).
IPL kezelés folyamata
IPL kezelés folyamata
A villanófény (IPL, Intense Pulse Light), a lézer fénnyel szemben nem nyalábszerű, pontszerűen égető, hanem szétszórt, nagy energia sűrűségű lökésekben - villanásokban - leadott, széles spektrumú fény (560-tól 1200 nm-ig). A villanófény, a hámon áthaladva, a bőr saját melaninjában elnyelődve helyi hőhatást eredményez, ami képes csökkenteni faggyútermelést (zsugorodnak a faggyúmirigyek), elpusztítani a P.acne baktériumokat és fokozza a szervezet védekező reakcióját. Tetát a kezelés hatására visszafejlődnek illetve ki sem alakulnak a jól ismert, gyulladt, fájdalmas, un. steril gyulladások (akne).

       Akne IPL-lel történő kezelésének várható eredménye
Akne IPL-lel történő kezelésének várható eredménye
Számos elnevezésű IPL készülék létezik, ilyen pl. az Nlite is, amely szintén hatékonyan elpusztatja az aknét okozó baktériumokat.

Egy teljes akne-kúra általában 6-8 alkalomból áll. Egy év során két teljes kúrát ajánlott, melyek között legalább 6 hónapnyi szünet kihagyása javasolt. Célszerű kora tavasszal és késő ősszel végeztetni az akne kezelésésort.

A páciens védőszemüveget visel és arcára hűtőzselé kerül a terápia alatt, valamint a gép fejlett vízhűtésű hűtőrendszere is biztosítja a fájdalom-mentes eljárást, a vendég komfort érzetét.

Részletesebben olvashat az akne kialakulásának okairól és kezelési lehetőségeiről a szaklap oldalunkon!

Időtartam:20-30 perc/kezelés. Kúra=6-8 kezelés
Mellékhatás, szövődmény:Az akne kezelések után gyakran előfordulhat bőrpír, radikálisabb kezelés esetén égető, csípő érzést is tapasztalhat. Ezek a tünetek azonban pár órán belül elmúlnak ill. jelentősen enyhülnek.
Ellenjavallat, kockázat:nincs
Gyógyulás:Folyamatos, az IPL utáni minimális bőrpír néhány órán belül megszünik. A gyulladt pattanások (akne) száma és fájdalmassága már az első kezelés után jelentősen csökken.
Eredmény:A klinikai eredmények általában igen jók, több esetben elérik a 90%-os gyógyulási arányt is. Azonban a pattanásos bőr (akne) miatt végzett IPL kezeléseket ki kell egészíteni otthoni arcápolási teendőkkel és életmódbeli változtatásokkal.
Érzéstelenítés:Nem igényel érzéstelenítést az akne kezelése fényterápiával (IPL-lel)
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Akne, pattanásos bőr kezelése villanófénnyel (IPL)
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink