BEAVATKOZÁSOK

Anti-Aging tanácsadás az öregedés lassítása céljából

Anti-aging életmód; egészség, vitamin, diéta, fitness és szépség tanácsadás


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Anti-Aging tanácsadás az öregedés lassítása céljából 1.kep

Mit takar az ANTI-AGING kifejezés?Sokunkban az ANTI-AGING szó hallatára a ránctalan, sima bőr, az arcfiatalító krémek, kezelések jutnak eszünkbe, pedig ez sokkal többet jelent.

Természetesen az asszociáció nem rossz, hisz szervezetünk öregedésének első jelei az arcbőrön jelentkeznek apró ráncok és pigmentfoltok formájában.
De ha valóban meg szeretnénk fiatalodni, és a szép, ránctalan bőrt is akarunk, akkor csupán a krémekkel nem tudunk látványos és tartós eredményt elérni. Ehhez az egész életmódunkon kell változtatni és egy egészségesebb, tudatosabb életvitelre kell átállni. A biológiai óránkat kell visszapörgetni azzal, hogy kikerüljük oxidatív stressz forrásokat.
Ez viszont azt jelenti, hogy az egész életünket és szervezetünket górcső alá kell vetni, és fel kell térképezni egészségkárosító rizikófaktorainkat, lappangó, vagy aktuális betegségeinket.

Mennyit mutat a biológiai órád?


Mennyi a biológia korod?

Tisztában kell lennünk vele, hogy az életmódunkban, táplálkozási szokásainkban milyen rossz rögzülések, torzulások vannak,
- amelyek idővel megbetegítenek,
- fokozzák a gyulladásos mediátorok felszabadulását,
- gátolják a bevitt táplálék felszívódását és hasznosulását
- rövidítik az osztódásra, megújulásra képes sejtjeink telomerjeit,
- gátolják a regenerációs folyamataikat, a sérült DNS-ek kijavítását, és fokozzák azok apoptózisát (a sejtelhalást)
- és megakadályozzák a szervezet számára oly fontos fehérjék, mint pl. a vérplazma, hormonok, izom, porc, stb. és a kollagén, elasztin rostok képződését is.


Anti-Aging tanácsadás az öregedés lassítása céljából 2.kep

Anti-Aging életmód = egészségtudatosságHa pedig már tisztában vagyunk valós, biológiai korunkkal, utána jöhet a tudatos életmódváltás, a káros szenvedélyek elhagyása, tisztítókúra, vitaminok-, ásványi- és nyomelemek pótlása, hormonrendszer egyensúlyba hozása, és a diétás-, sportos programok beiktatása a mindennapokba. És csak ezek után következhet az arc- és a bőr kozmetológiai, orvos-esztétikai fiatalítása, kóros vagy elhanyagolt esetekben pedig a plasztikai korrekciója. Ha már az arcnál tartunk, akkor a mosolyunkról, illetve a fogainkról se feledkezzünk meg, hisz az ápoltság, a jó megjelenés alapfeltételei közé tartozik az egészséges, fehér fogsor is.

Szerencsére az emberek már régen sejtik:
mélyre ható életmód-változtatással döntő módon befolyásolhatják egészségüket, közérzetüket, életminőségüket
és várható életkorukat.

Anti-Aging tanácsadás az öregedés lassítása céljából 3.kep

Az Anti-Aging konzultáció/ tanácsadás ebben nyújt segítséget az alábbiak szerint:• Biometrikus/ bioinformatikai állapotfelmérés (eszköz igényes mérés) – szervek- és szervrendszerek egyensúlyi állapotának felmérése (240 paraméter alapján), egészségügyi rizikófaktor kiszűrése, hiány- , toxikus-, allergiás állapotok feltérképezése
• Biológiai kórt befolyásoló tényezők felmérése kérdőívvel
• Vitamin, ásványi-, nyomelem és fitoterápiás tanácsadás
• Életmód és táplálkozástudományi tanácsadás személyre szabottan
• Fitness, rehabilitációs mozgás-tanácsadás
• Tisztítókúra személyre szabottan
• Bőranalízis, arcdiagnosztika – egyénre szabottan kozmetológiai, ill. gyógyhatású protokoll összeállítása
• Orvos-Esztétikai tanácsadás – több hónapos arc- bőrfiatalítási orvosi protokollok összeállítása személyre szabottan

EGYÉB kapcsolódó tanácsadások külön alkalommal:
• INSUMED orvosi diétás program beállítása (BIA testösszetétel mérés , táplálkozási tanácsadás)
• Homeopátiás tanácsadás
• Hashimoto-betegség életmód tanácsadása
• Hormonegyensúly tanácsadás


Egy konzultáció alkalmával 1 eszköz igényes mérésre és maximum 2 személyre szabott tanácsadásra kerülhet sor.

Anti-Aging konzultáció alapdíja: 20.000 Ft/ 1. óra, majd minden megkezdett fél óra 10.000 Ft
Jobbra fent AKTUÁLIS engedményes lehetőséged!

Élj hosszan, egészségesen szép bőrben!


Anti-Aging tanácsadás az öregedés lassítása céljából 4.kep

Ismerd meg az Anti-Aging tanácsadódatDr. Szabó Judit Anna
anti-aging specialista gyógyszerész és kozmetikus


52 éves nő vagyok, aki már gyermekkorában megszerette a sportokat, az egyetemi éveiben elköteleződött az egészséges életmód, táplálkozás mellett, és 40. X után pedig hobbijává vált az az anti-aging témakör
Csak nem régiben döbbentem rá, hogy a szakdolgozatomat is az anti-aging életmóddal kapcsolatosan írtam: a „Mozgásszegény életmód kardiovaszkuláris (szív-érrendszeri) következményei”.
Az utóbbi 10 évben pedig különösen fókuszba került az öregedés folyamata az orvos-esztétika kapcsán. Az e-páciensek (e-patients/ online páciensek) egészségnevelése, informálása megkövetelte tőlem, hogy szorosan kövessem az orvostudomány legújabb vívmányait, a gyógyszerészi szakmai igényem pedig azt, hogy tisztában legyek a gyógynövények, vitaminok, ásványi- és nyomelemek, enzimek, fogyasztó-, diétás és tisztítókúrás készítmények egyre növekvő birodalmával is.
Alapvetően tudományos beállítottságom nem zárja ki a holisztikus szemléletet, amely az embert egy egésznek tekinti, s feltételezi testének, szellemének és érzelmeinek egységét. A holisztikus szemléletű gyógyító szakember nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem az embert gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani.

Az anti-aging életmód tanácsadásommal szeretnék segíteni azoknak, akik szeretnék elkerülni a krónikus betegségeket, és egy hosszabb, magasabb életminőségű, boldog életet akarnak megélni.

Egy kellemes beszélgetés és teljesen fájdalmatlan biometrikus állapotfelmérés és/vagy BIA testösszetétel mérés után személyre szabom az "anti-aging életmód koktélját", de elárulom a szép, egészséges bőr és ápolt megjelenés titkait is!

Élj hosszan, egészségesen szép bőrben!Tudományos infók anti-aging térenHogyan befolyásolható az élettartam?

Az öregedés a szervezet egészét érintő bonyolult folyamat. Azt ugyan semmilyen biológiai program nem képes meghatározni, mikor halunk meg, de arra egyre több bizonyíték születik, hogy egyes gének befolyásolják az élettartamot. Az öregedési folyamatok lassításának egyik módja, ha beleavatkozunk azokba a folyamatokba, amellyel megakadályozható a sejtkárosodások felhalmozódása. Amikor ezek mértéke átlép egy küszöbértéket, a sejtek zárolják magukat, még funkcionálnak, de nem osztódnak többé.
A Genes and Development folyóiratban Dr. Lundblad és munkatársai új felfedezésükről számoltak be a sejtöregedéssel kapcsolatban. Felfedeztek egy un. „időkapcsolót” amely segítségével a telomerek „biológiai óra” funkciója kikapcsolható, ezáltal befolyásolható a sejtöregedés folyamata, vagyis az élethossz.


Hogyan lassítható az öregedés? Mik is azok a telomerek?

A szervezet öregedéssel, betegségekkel szembeni védekezés egyik meglepő módja a sejthalál, amikor a sejt elpusztítja önmagát, ezt hívjuk apoptózisnak. Az apoptózis egy túlélési stratégia, amely az egész testet védi azoktól a sérült/káros sejtektől, amelyek veszélyt jelentenek a szervezetre. Gondoljunk például a rákos, vagyis károsodott sejtek szaporodására.

A másik védekezési mód, amikor a sejtek nem elpusztítják önmagukat, hanem leállítják az osztódásukat. Ez általában akkor történik meg, amikor a kromoszómavégeken lévő kis sapkák, az un. telomerák elkopnak. A kromoszómák végein található telomer szakasz tulajdonképpen a sejtek „biológiai órája”, vagyis ha a telomer szakasz rövidül, kopik, az a sejtek, szövetek öregedését fokozza. A telomerek egyik fontos szerepe, hogy a sejtosztódás során védik a kromoszómákat a rövidüléstől.

A legutóbbi kutatások azt igazolták, hogy a telomerek hossza összefüggésben áll az emberi megbetegedésekkel és befolyásolja az élettartamot. Dr.Lundblad eredményei azért lényegesek, mert ha a telomer szakaszok rövidülése egy „időkapcsoló” segítségével kikapcsolható, akkor a sejtek idősebb korban is regenerálódni tudnak, így meghosszabbodik az élettartam is.
Azonban további vizsgálatok szükségesek még, hogy pontosabb képet kapjunk arról, hogyan hatnak a telomerek a sejtszintű öregedés ellen.

Míg más kutatások a hormonális rendszer egyik centrálisan (hypothalamus) termelődő hormonjában, a gonadotripin-felszabadító hormonban (GnRh) találták meg a hosszabb élet kulcsát.

Az öregedés elkerülhetetlen biológiai folyamat, de az orvostudomány rohamos fejlődésével lehetővé válik az életkor meghosszabbodása is, optimális esetben egészséges és szépen öregedő testben.

Élj hosszan, egészségesen szép bőrben!© 2010 szepsegbroker.hu | Anti-Aging tanácsadás az öregedés lassítása céljából
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink