BEAVATKOZÁSOK

Anyajegy eltávolítása sebészeti módszerrel
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Anyajegy eltávolítása sebészeti módszerrel 1.kep

Milyen esetekben érdemes az anyajegyet eltávolíttatni?- a bőrgyógyász a dermatoszkópos vizsgálat során úgy ítéli meg, hogy melanoma gyanúja áll fenn.
- gyakori mechanikai irritációnak kitett helyen van (pl. melltartó pánt alatt)
- esztétikailag zavarja a pácienst


Mikor érdemes eltávolítathatni az anyajegyet?Melanoma gyanúja esetén azonnal, de a lehető legrövidebb időn belül. Minden egyéb esetben egy előre tervezett időpontban, lehetőleg a hűvösebb évszakban.


A” nyugvó” anyajegyet is el lehet távolítatni?Ma már teljesen ésszerűtlen az érvelés, hogy ha hozzányúlnak, megbolygatják az anyajegyet, akkor elrákosodik. Sőt, káros is lehet, amennyiben az késlelteti az ellátást, ugyanis csak az időben elvégzett szakszerű műtéti eltávolítás mentheti meg a páciens életét. Hiszen a melanoma jellemzően nem okoz panaszokat csak akkor, amikor már számos áttétet képezett.

Milyen módszerekkel lehet az anyajegyet eltávolítatni?Amennyiben az nem melanoma (bőrrák) gyanús anyajegy, úgy 4 féle eljárás közül választhatunk:
1. sebészeti metszésekre alkalmas rádiófrekvenciás kauterrel
2. lézerrel, ha a lézert vágó funkcióban alkalmazzuk, amely lehetővé teszi a szövettani vizsgálatot, míg az anyajegyek szövettani vizsgálat nélküli lézeres elpárologtatása szakmailag helytelen! (DE! Fontos a szakember gyakorlata az adott lézerkészülékkel!)
3. hagyományos sebészeti módszerrel, hideg késsel (szikével) történő kimetszéssel előzetes helyi érzéstelenítéssel. Az anyajegy méretétől függően megfelelő biztonsági zónával, minden irányban ép szegéllyel kell eltávolítani. A metszés a legtöbb esetben pár mm-el nagyobb, mint az anyajegy körmérete. A gyanús, \"megindult\", gyulladásos környezetű, vagy már bőrgyógyász szakorvos által rosszindulatúnak (melanoma -bőrrák) diagnosztizált elváltozást a lehetőségekhez mérten több cm-es ép szegéllyel kell eltávolítani. Ilyen esetekben érdemesebb plasztikai sebészhez fordulni, hisz a túl nagy metszést igénylő anyagjegy eltávolítása előzetes metszéstervezést, illetve a keletkező nagyobb bőrhiányt különböző bőrlebenyek elforgatásával lehet csak szépen, minimális hegesedési kockázattal elfedni.


Az eltávolított anyajegy szövettani vizsgálata alapvető fontosságú!Az anyajegyek csak a legritkább esetben terjednek ki kizárólag a bőr legfelső rétegére (a hám), így a teljes eltávolításukkor a bazális membrán is megsérül, tehát heg mindenképpen keletkezik, függetlenül a módszertől.

Anyajegy eltávolítás díja általában: 18.000- 30.000 Ft/ első, ill 1 db, majd minden további anyajegy ugyanazon ülésben történő eltávolítása az első költségének a 60-80%-a +szövettani vizsgálat 5.000 -8.000 Ft/ db kimetszett anyajegy
Sebészeti módszerrel eltávolítható egyéb jóindulatú bőrnövedékek is:
• bőr alatti zsírdaganat (lipoma), bőr alatti ciszta sebészi megoldása
• kásadaganat (atheroma) sebészi megoldása
• szemölcsök
• fibrómákIdőtartam:Előkészülettel együtt 15-20 perc.
Gyógyulás:Gyors, 7-10 nap után varratszedés.


© 2010 szepsegbroker.hu | Anyajegy eltávolítása sebészeti módszerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink