BEAVATKOZÁSOK

Arcfiatalítás Erbium YAG lézerrel

Bőrfiatalítás Er:YAG lézerrel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 4 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Arcfiatalítás Erbium YAG lézerrel 1.kep
A bőrmegújító „fiatalító” eljárások óriási fejlődésének köszönhetően ma már majdnem hibátlan bőrszínt és bőrfelületet tudunk „előállítani”. Az eddig ismert kémiai hámlasztás és a CO2 lézer után kifejlesztették az Erbium YAG lézert (kristályos lézer, 1600 nm hullámhosszú), amely forradalmian új technikájának köszönhetően egyedülállóan pontos kezelést és gyógyulást eredményez nagyon rövid idő alatt. A kémiai hámlasztással szemben a lézeres bőrmegfiatalító eljárások esetén a beavatkozás mélysége kontrollálható és a kezelést végző orvos által szabályozható. Az Erbium YAG lézer behatolási mélysége 25-30 mikron, míg a CO2 lézer 100-120 mikronos mélységig hatol a bőrfelszín alá, ezáltal sokkal erősebb traumát okozva a bőrnek, ami hosszabb gyógyulási időt eredményez. A teljes gyógyulás után a bőr visszakapja eredeti normális színét.

Az Erbium YAG lézeres ránctalanítás lényege, hogy a lézerfény egy nagyon vékony bőrréteget éget le a bőr felszínéből, azaz a hámréteget és az irha egy részét. A lézerfény a bőrben levő vízben nyelődik el, s a keletkezett hő hatására (thermolízis) a felhám rétegét 25-30mikron mélységig leválasztja. Ezáltal olyan felületes, főleg arcon levő bőrhibák kezelésére alkalmas mint pl. aknés és egyéb hegek, öregségi pigmentfoltok , ráncok, kis lapos időskori szemölcsök. Mivel a lézer energiája a bőr felső 2-3 sejtsorának vízrétegében elnyelődve felforralja, majd elpárologtatja azt, a beavatkozás után a kezelt bőr felületen un. steril gyulladás alakul ki, amely fokozza a sejtek anyagcseréjét, megújulását. A gyógyulás során a bőr kollagén rostjai újra az elvesztett spirál alakzatukat veszik fel, ezáltal a bőr megfeszül, rugalmasabbá válik, a ráncok kisimulnak. A gyógyulás után a frissen képződött hámréteg fiatalabb, üdébb, simább lesz. Ezt az Erbium YAG lézeres beavatkozást nemcsak 40 év felett ajánljuk, hanem olyan fiatalabb pácienseinknek is, akik úgy érzik, szükségük van bőrük gyengéd kisimítására, megújítására, azáltal elkerülhetik a komolyabb ráncok, bőrhibák kialakulását. Az arcfiatalításon kívül egyéb bőrgyógyászati, esztétikai, sőt fogászati beavatkozásra (fogfehérítés, fogíny formálása, fogfúrás) is alkalmas az Erbium YAG lézer.

EGYÉB bőrgyógyászati, esztétikai kezelések Erbium YAG lézerrel:

 • FIBROMÁK(fibroma pendulum).: elsősorban a nyakon, és hónaljban keletkező, többnyire nagy számú bőrkinövés, melyek testszínűek vagy barnásan színezettek. Jóindulatú, rosszindulatúvá soha nem váló elváltozások, de sokszor zavaróak (pl. nyaklánc beleakad), és gyakran begyulladhatnak, ekkor fájdalmasak.

 • VÍRUSSZEMÖLCSÖK(lapos vagy „futószemölcsök”): melyek jellemzően a kézháton, talpon alakulnak ki, de sokszor látunk az arcon és a törzsön is belőlük. Fertőzőek, és idővel egyre több keletkezik ha nem távolítják el őket. Az arcon és néha a kézháton is találhatunk ún. lapos szemölcsöket, melyek időnként igen nagy számúak lehetnek.

 • TYÚKSZEMEK

 • NAP OKOZTA BŐSÉRÜLÉSEK (un. solaris keratosisok )

 • „IDŐSKORI” BARNA SZEMÖLCSÖK (ún. seborrheas keratosisok): többnyire a törzsön, háton és mellkason, ám gyakran az arcon kialakuló barna, sokszor idővel vaskos, morzsalékony felületűvé váló kozmetikailag rendkívül zavaró elváltozások.

 • FAGGYÚMIRIGY „TÚLBURJÁNZÁS” (faggyúmirigy hyperplasia): Jellemzően az arcon kialakuló sárgásan előtűnő és előemelkedő, többnyire nagy számú elváltozás. Jóindulatú, csak esztétikai panaszt okoz. A lézerek használata előtt csak ún. kauteres megoldás jöhetett szóba, de ezáltal többnyire az égetés nyomaival kellett a páciensnek azután együtt élnie.

 • XANTHELASMA (szem körüli sárga foltok): ún. „zsírlerakódás”, legtöbbször a felső szemhéj mellett a belső szemzugnál. Általában egy kezelés itt azonban kevés, többnyire 4-5 hét után egy második kezeléssel oldható meg a probléma teljesen

 • (AKNÉS) HEGEK

 • A BŐR FINOM EGYENETLENSÉGEI, SZARKALÁBAK, APRÓ RÁNCOK

 • NAP OKOZTA „IDŐSKORI” PIGMENTFOLTOK (lentigo senilis)

 • SZARKALÁBAK, RÁNCOK

Időtartam:A lézeres hámlasztással indulunk, ez 1,5-2 órát vesz igénybe: fájdalomcsillapító gél 20 percig hat, majd kb .1 óra a kezelés. Ezt követően hűtjük a kezelt területet, speciális krémeket rakunk fel és sminkkel engedjük el a pácienst.
A lézeres kezelést követően 2 héttel indítjuk el a hatóanyagos radiofrekvenciás kezelést, mely az arcon 30 percig tart. Hetente 1x végezzük. A kezelés nagyon kellemes, semmilyen szubjektív panasz nem szokott jelentkezni. A kezelést követően minimális bőrpír látható, mely néhány órán belül visszahúzódik. Már a kezelést követően szembetűnő a bőr változása: frissebb, kisimultabb lesz.
A teljes kúra 7 hetet vesz igénybe.
Mellékhatás, szövődmény:A lézerezés után kissé nedvező, felszínes, hámhiányos sebalap marad vissza, mely a következő napokban még nedvezik, majd pörkösödik. Ebben az időszakban gyulladásgátló, antibiotikum tartalmú kenőcsők használata javasolt naponta. A kezelés nem okoz fényérzékenységet, utókezelést nem igényel.
Ellenjavallat, kockázat:Sebfertőzés. Nagy rendszerbetegségek (vese-, szív-, tüdő-, májbetegségek), illetve fényérzékenyítő gyógyszer szedése esetén nem javasolt a kezelés, de egyébként kortól függetlenül mindenki igénybe veheti, aki bőrminőségét javítani szeretné.
Gyógyulás:A ránctalanító kezelés után 1-4 napig, a nagyobb felületű, vagy mélyebben történő kezeléseket követően 1-7 napig antibiotikum+gyulladáscsökkentő tartamú kenőcsös kötést alkalmaznak. A hámosodás kb. 1-2 hét alatt jön létre, majd új, rózsaszín bőr képződik. Ez a másodlagos bőrpír 3-6 hónapig is fennállhat. Nagyon fontos a fényvédelem, ezért a pörkleválás után azonnal magas faktorszámú (több mint 20 faktoros) fényvédő krémet kell használni 2-3 hónapig. A kezelés nem okoz fényérzékenységet, utókezelést nem igényel.
Eredmény:A gyógyulás során a bőr kollagén rostjai újra az elvesztett spirál alakzatukat veszik fel, ezáltal a bőr megfeszül, rugalmasabbá válik, a ráncok kisimulnak. Már a kezelést követően szembetűnő a bőr változása: frissebb, kisimultabb lesz. A gyógyulás után a frissen képződött hámréteg fiatalabb, üdébb, simább lesz.
Érzéstelenítés:A kezelés fájdalmas, emiatt nagyobb területek lézerezése előtt helyi érzéstelenítést kap a beteg. A kezelés közben az érintett bőrfelületen füst képződik, melyet speciális elszívó nyel el.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Arcfiatalítás Erbium YAG lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink