BEAVATKOZÁSOK

Arcfiatalítás IPL / ELOS kezeléssel

Mély ránctalanítás, arcfiatalítás lézerrel és rádiófrekvenciával


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 7 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Teljes arcfiatalítás (felületes és mélyránc) érhető el az ELOS készülékekkel
Teljes arcfiatalítás (felületes és mélyránc) érhető el az ELOS készülékekkel

Arcfiatalítás rétegről rétegre


A bőr három rétegű: hám, irha, bőralja. A hámréteget igen jól lehet kozmetikumokkal kezelni (tisztítás, táplálás, hámlasztás, hidratátás, stb.). Folyamatos bőrápolással a hám épségét hosszú éveken keresztül fenn tudjuk tartani. A tönkrement hámot dörzsöléssel, kémiai hámlasztással (peeling), lézerrel el lehet távolítani, újra lehet építeni.

A kozmetikumok az irhába bekerülve fokozatosan lebomlanak. A különböző krémek, ampullák a meglévő rostokat tartják karban és nincs olyan készítmény, mely új rostok képződését segítené elő, de látványos arcfiatalítás nem érhető el velük. A kollagén és elasztikus rostok a 20. életév után minden évben egy százalékukat vesztik el, ezért a folyamatos kozmetikai kezelés szükséges. No de melyik és mikor? Régóta ismert tény, hogy ha a bőrünk súlyosan megég, akkor bármilyen idős is az ember, az új bőr-heg erős, rugalmas, ránctalan és nem látható benne ér. Ugyanakkor a nagy területen megégett, újra termelődött bőr kozmetikailag elfogathatatlan: vaskos, egyenetlen felszínű. Ilyen lenne álmaink bőre?Arcfiatalítás a XX. századbanAz emberi álmokat utolérte a technika: olyan arcfiatalító eljárást tudtak kifejleszteni, amelynél olyan kis ideig (a másodperc néhány ezred részéig) "égetik" a bőrt, hogy nincs sérülés, nincs látható nyom, nincs fájdalom, ugyanakkor az irha sejtjei olyan erős ingert kapnak, hogy újra elkezdenek rostokat (kollagén, elasztikus) termelni. Így az arcfiatalítás egyik hatékony módszerévé vált.

Arcfiatalítás fényterápiával (IPL)

A 90-es évek végén jelentek meg a nagy energiasűrűségű fényt kibocsátó, un. villanófény (IPL) készülékek. A hagyományos lézer állandó fényénél csak az adott hullámhosszú fény elnyelődésére fogékony szövetben történik változás: a pontosan kijelölt biológiai célpont termikusan tönkretehető. Ezért külön hullámhosszú lézerfényt kell használni a szőrtelenítéshez (800-900nm), a ránctalanításhoz, azaz arcfiatalításhoz (700-2000), és mást a kis erek (900-1200 nm), pigmentfoltok (470-980nm) eltávolításához.

Az IPL (Intense Pulse Light) nagy energia sűrűségű, lökésekben (villanásokban) leadott, széles spektrumú(560-tól 1200 nm-ig), nem koherens fényt bocsájt ki. Az IPL technológiája jelentette az első és egyetlen olyan arcfiatalító orvosi beavatkozást, amely a bőrfelületet komplexen kezelte.

Arcfiatalítás a XXI. századbanArcfiatalítás ELOS technológiával


Majd az IPL technikát továbbfejlesztve alakították ki az ELOS (Elektro Optical Synergy) rendszert, melynél a fényenergia (optical energie) jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzásával érik el. A csak villanó (pulzáló) fénnyel működő készülékek tisztán optikai energiával működnek, így erősebben nyelődnek el a bőr pigmentált, barnább részein, a fájdalom erősebbé válik és így nő a megégés veszélye is. Az ELOS módszernél két energia fajta összegződik. A thermolízist kiváltó, a melaninban elnyelődő optikai energiát (IPL) akár 60%-kal is lehet csökkenteni úgy, hogy a fájdalmat nem okozó, melaninban nem elnyelődő rádiófrekvenciás (RF) energiát megemelik, s a két energiaforrás szinergista hatása eredményesebb változást hoz létre a kezelt bőrfelületen. Ezt a kezelési módot használják az erősen barna bőrűeknél, illetve a nyáron történő beavatkozások során.

A technika folyamatos fejlődése lehetővé tette magának az ELOS továbbfejlesztését is. A világ vezető plasztikai sebészei, bőrgyógyászai folyamatosan adják át egymásnak a tapasztalataikat az arcfiatalítás gyakorlatában is. Ennek a fejlődésnek jelenlegi végállomása a FotoFacial RF(villanófény 470-980nm és rádiófrekvencia, IPL+RF). Ma ez a legerősebb hatásfokú rejuvenáló eljárás, mely magában foglalja a felületes ráncok és tág pórusok elsimítását, a barna pigmentfoltok, erek, arcpír eltüntetését is, s így az arcfiatalítás hatékony módszerévé vált.

E kezeléssel egy időben végezhetik el a mélyebb ráncok simítását is a Polaris WR készülékkel (910 nm-es dióda lézer és rádiófrekvencia RF kombinációja), amellyel már látványos és tartós arcfiatalítás érhető el.

Sok nő álma megvalósulhat, hisz az arcfiatalító műtéteket akár 10 évvel is el lehet halasztani a fent említett eljárásokkal úgy, hogy közben az arc saját vonásai megmaradnak.
Kiknek ajánlható az ELOS-arcfiatalítás?

A bőr öregedése a 20. életév után fokozatosan elkezdődik (látványosan a szem körüli szarkalábak), ezért e kor felett mindenkinek ajánlható, hisz a bőr szerkezetét újra építi.
Természetesen a ráncosabb, petyhüdt és dehidratált (idősebb) arcbőr esetén látványosabb eredményre lehet számítani, hisz a mélyebb kötőszöveti régióban is hatásos, amely átstrukturálva a bőr szerkezetét mindenki számára realizálható arcfiatalítást produkál.

Jó eredménnyel alkalmazható az ELOS-arcfiatalítás napfény, túlzott szolárium és környezeti sugárzás által károsodott, és heges bőr esetén is.

Időtartam:Az arcfiatalítás az ELOS módszerrel az adott bőrterület nagyságától függően 20-40 percet vesz igénybe.
Mellékhatás, szövődmény:1-1 pillanatig tartó csípő fájdalom, esetleg enyhe bőrpír a beavatkozás helyén.
Ellenjavallat, kockázat:Az arcfialatítás ezen módjának (ELOS készülékekkel) gyakorlatilag nincs kockázata.
Gyógyulás:Igen gyors, néhány óra alatt megszűnik mindenféle kellemetlen érzés, amit a kezelés után esetleg észlelt.
Eredmény:Az ELOS- arcfiatalítás után már észlelhető a bőr turgorának (feszességének) javulása, de a kezeléssorozat végére az egész arcbőr visszanyeri fiatalos vérbőségét, simaságát és rugalmasságát. Akár 10 évet is fiatalodhat. Ha ezt kiegészíti a helyes táplálkozási szokásokkal és életmóddal, az eredmény több évig is tartós marad.
Érzéstelenítés:Szükségtelen, csupán néhány másodperc időtartamra jeges hűtőmaszkot érdemes feltenni az arcra az arcfiatalítás előtt.
Ellátás:Az ELOS- arcfiatalítás ambulánsan végezhető eljárás.


© 2010 szepsegbroker.hu | Arcfiatalítás IPL / ELOS kezeléssel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. debrag77   Augusztus 04, 2011
Senkinek nem ajánlom a lézeres arcfiatalítást, főleg az ELOS típusút, hazugság az egész. nekem 3 hétig nedvedző sebeket ejtettek az arcomon ami bepigmentálódott és még heges is lett, 50 faktorral kentem pedig. felháborító.
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink