BEAVATKOZÁSOK

Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel

Lipofilling, zsírátültetés, arcfeltöltés saját zsírral


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel 1.kep

Arcfiatalítás saját zsírral TULIP mikrokanüllelA plasztikai sebészet fiatalító-megújító (regeneratív) ágának legújabb korszaka alig 10 éves múltra tekint vissza. Az arcfeltöltés saját zsírral történő új technikája Sidney Coleman Professzor által kifejlesztett mikrokanülökön alapul. Jelenleg a róla elnevezett „Coleman-technika” a legeredményesebben alkalmazott saját zsírfeltöltéses arcfiatalító módszer. A saját zsír visszatöltési eljáráshoz szükséges műszereket - a világon ezen a területen vezető - Tulip gyár (USA) készíti. A Kelemed Plasztikai Sebészeten kezdettől fogva az aktuálisan elérhető legmodernebb Tulip - kanülöket használjuk.


TUDTA, hogy a TULIP orvostechnikai gyártócég....?...hogy világelső a zsírleszívó alakformáló kanülök fejlesztésében is?

...hogy 25 év kutatás-fejlesztés eredményei valósultak meg a sejtbarát zsírlenyerő mikrokanülökben?

...hogy speciális zsírfeltöltő kanülöket gyárt a saját zsírral történő mellnagyobbítás és fenéknagyobbítás céljára?


A térfogatpótláson alapuló arcfiatalítás lényege


Volumetrikus rejuvenáció

A saját zsírfeltöltéssel végzett fiatalító, úgynevezett anti-aging műtétek lényege, hogy a lenyert zsírsejtek 80-90 %-ban életképesek maradnak a lenyerés folyamata során. Az élő zsírsejteket többféleképpen el lehet választani a károsodott zsírsejtektől és az értéktelen folyadéktól (centrifugálás, mosás-szűrés és ülepítés). A Kelemed Plasztikai Sebészeten először ülepítéssel, majd szükség esetén centrifugálással dúsítunk. Az életképes zsírsejtek visszatöltése a bőr alatti, kötőszövetes rétegekbe/rekeszekbe történik. A visszatöltött zsírsejtek mintegy 70-80 %-ban megőrzik életképességüket. Azonnal látható eredmény az arckontúrok kisimulása, teltsége és feszessége. A zsírsejtekhez kapcsolódó őssejtek bőrmegújító hatása kb. 4-6 hónap múlva, fokozatosan épül fel és észlelhető a bőr felszínén.


A saját zsírfeltöltéssel kapcsolatos gyakori kérdésekMi a különbség a mikrozsír és a nanozsír között?
A mikrozsír egyszer ülepített/centrifugált/szűrt zsírsejtek tömege, mely dzsemszerű állagú szövet. Főként térfogatpótlásra alkalmazzák. Meg kell különböztetni az őssejtekben gazdag mikrozsírtól, melyet speciális mikrokanülökkel lehet a barna zsírban gazdag zsírpárnákból lenyerni. A nanozsír kétszer vagy többször szűrt és válogatott, kis méretű zsírsejtekből álló, hígabb állagú szövet, melyet elsősorban megújításra/regenerációra használunk.

Mi a jelentése a mikrofat grafting és a lipofilling angol kifejezéseknek?
Az angol nyelv az orvosi nyelv, emiatt sok angol kifejezés terjedt el. Mindkét szakkifejezés a zsírtöltéssel kapcsolatos. Mikrozsír szövetrészlet átültetése, ill. szó szerint zsírtöltés a jelentésük.
TULIP mikrokanülök
TULIP mikrokanülök
Honnan nyerik le a zsírt?
A legértékesebb adóterületek sorrendben: 1. csípő, 2. alhas és 3. comb belső fele.

Van-e jelentősége, hogy honnan nyerik le a zsírt?

Igen, van. Tudományos módszerekkel igazolt tény, hogy a csípőtáji zsírpárnák tartalmazzák a legtöbb barna zsírt és legnagyobb számban, sűrűségben itt találhatóak az őssejtek. Az innen nyert zsír tartósabb eredményt ad.

Hogyan szívják le a sajátzsírt?
A felduzzasztott adóterület bőrén ejtett pár mm-es beszúrásból vezetjük be a tompa végű mikrokanült, melyet speciális fecskendőhöz csatlakoztatunk és vákuum segítségével és finom mozgatással 10-15 perc alatt lenyerjük a szükséges mennyiségű zsírt.

Mi a saját zsír feltöltéssel végzendő műtétek menete?
Első lépés a konzultáció. Testre szabott, összetett anti-aging kezelési terv felállítása, mely tartalmazhat műtéteket, kezeléseket is. Az egészséges páciensek esetében - helyi érzéstelenítéses műtét előtt is - indokoltak az előírt laborvizsgálatok. Antibiotikum adása nem kötelező, a kezelő orvos dönt. A műtétre smink nélkül kell érkezni. A műtét kezdete előtt két órával még folyadékot szabad fogyasztani, és a műtét előtt 3-4 órával szabad étkezni. Tilos egész nap éhezve/éhesen érkezni a zsírfeltöltésre. Előtte/utána fotó kötelező.
Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel/ Előtte tervezés +Utána képek/ Kelemed Plasztikai Sebészet
Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel/ Előtte tervezés +Utána képek/ Kelemed Plasztikai Sebészet
Mennyi zsírszövetre van szükség?
Tapasztalatom szerint – átlagos esetekben – 30-50 ml zsírszövet elegendő.

Megváltozik-e az adóterület ( pl csípő) kontúrja?

A közepes, vagy annál jobban táplált páciensek esetében ennyi zsírszövet lenyerése után nem alakul ki horpadás vagy besüppedés. De sovány és nagyon vékony testalkatú pácienseknél ritkán előfordulhat. Ennek elkerülése érdekében mindkét oldalt használjuk zsírnyerésre, ha kicsik a zsírpárnák.

Hogyan történik a saját zsírvisszatöltése az arcba?

Helyi érzéstelenítésben végezzük, oly módon hogy az arcközép mindkét oldalán egy-egy beadási pontot meghatározunk, ahonnan a feltölteni kívánt területek elérhetőek. A beadási pontokon ejtett - bőr alatti érzéstelenítés, gyengéd masszírozás, pár perc várakozás után – tűszúráson keresztül 1.2 - 1.5 mm-es Tulip-kanüllel történik a feltöltés, a műtét tervnek, kirajzolásnak megfelelően. Végül a tűszúrások helyét steril tapasszal lezárjuk.

Mekkora fájdalommal jár a műtét utáni időszak?
Közvetlenül a műtét után elkezdjük az arc szakaszos hűtését. Az érzéstelenítőszer felszívódása után sincs szükség fájdalomcsillapítókra, elegendő a fokozatos hűsítés.


Szükség van-e túltöltésre?

Túltöltésre nincsen szükség. A kellő tapasztalattal, gondosan végzett műtét, valamint a 70-80 %-ban túlélő zsírsejtek természetes eredményt adnak. Nem fordul elő a túltöltésekre jellemző, a karakterhez nem illő kerek, nagyon telt arc, a „kalács képű” állapot.

Mennyi ideig tartós a saját zsírral végzett arcfiatalítás?
A zsírfeltöltés (fat grafting) tartósságát sok tényező és páciens adottság befolyásolja. Fiatal és fiatal középkorú páciensek esetében az autológ mikrozsírfeltöltés akár 6-7 évig is megfelelő eredményt adhat. Idősödő páciensek esetében tapasztalataink szerint 4-5 év várható, feltéve, hogy a későbbiekben komolyabb betegség, testsúlyváltozás nem befolyásolja.
Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel/ Előtte-Utána képek/ Kelemed Plasztikai Sebészet
Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel/ Előtte-Utána képek/ Kelemed Plasztikai Sebészet
Kinek ajánlott a zsírvisszatöltéses arcfiatalítás?
Leggyakrabban az idősödéssel járó állapotok miatt alkalmazzuk. Az arcközép rekeszeiben fokozódó térfogatveszteség és ennek következtében arc kontúrváltozások alakulnak ki. Nagyfokú fogyás után, bármely életkorban. Sérülések, lágyrész gyulladások, betegségek (HIV) következtében létre jövő kötőszövetes hiányok megszüntetésére. Minden esetben alapos arcelemzés történik annak megállapítására, hogy a zsírvisszatöltéses térfogatpótlás önmagában megoldja-e a problémát, avagy más műtéttel (arcplasztika) kell kombinálni.

Az arc mely területén alkalmazható eredményesen a saját zsírfeltöltés?
Az arcot esztétikailag három részre osztjuk. A szemgolyók vonalától az állkapocs vonaláig terjed ki az úgynevezett arcközép. Az esetek nagy részében itt alakulnak ki a legbántóbb állapotok, mivel az arc középső, a megjelenést döntően meghatározó részei érintettek: az orrszárnyi barázda („lógó pofa”), a szájzug – marionett barázda („kutyapofa”), a járomcsont/orcacsont alatti ív („beesett arc” vagy „karikás arc”, az orca centruma akár a fülkagylóig terjedve, az orrhát széle ( „nyuszi pofa”), az alsó szemhéj alatti területében. Ritkább az áll barázda kimélyülése. Viszont gyakrabban fordul elő az ajkak elkeskenyedése. (Idézőjelben a pejoratív jelzők, melyeket a konzultációkon gyűjtöttem össze a panaszos páciensektől).
A szem körüli területek is alkalmasaklehetnek ilyen kezelésre. A fiatal korban jelentkező „karikás szem” általában örökletes tulajdonság. Középkorú pácienseknél a könnyelvezető árok enyhe térfogathiánya is fenn áll, a vékony bőr elszíneződése nagyon gyakori. A mélyen ülő szemgolyó és a felső szemhéj, szemöldök területe is érintett lehet.
Az arc felső harmadában a szemöldök közötti, a homlok és a halántéktájak markáns kontúrhiánya ritkábban előforduló állapot.
Az arc alsó harmadában, a nyak áll alatti területében nem indokolt a beavatkozás, ellenben a dekoltázs regeneratív kezelése gyakran végzett műtét.

A fogyás, illetve a hízás hogyan befolyásolja a sajátzsírral feltöltött terület állapotát?
A zsírfeltöltések tartósságát jelentősen befolyásoló tényező a fogyás. Nagy mértékű súlyvesztéskor az arc zsírpárnájából is veszít a beteg, de érdekes módon nem a visszatöltött zsírszövetből fogy. Ezzel ellentétben a jelentős súlygyarapodás esetén az átültetett zsírsejtek is képesek gyarapodni, hízni.


Tulip kanüllel végzett saját zsír feltöltés, arcfiatalítás Ára/ KELEMED PLASZTIKA
Helyi érzéstelenítés, ambuláns műtét:
• Egy páros arc terület: 90.000 Ft
Teljes arcközép: 300.000 Ft (ha ezt kéri + AJÁNDÉK is jár a SzépségBróker olvasóinak, ITT töltsön le hozzá kupont!)
• Egy ajak feltöltés: 90.000 Ft
• Alsó és felső ajakfeltöltés: 180.000 Ft

Bejelentkezés ITT!

TOVÁBBI RÉSZLET a TULIP mikrokanülös saját zsír átültetésről:Időtartam:Igen változó attól függően, hogy hány arcterületet töltünk fel. Az előkészületekkel együtt 40-90 percig tarthat egy-egy beavatkozás.
Mellékhatás, szövődmény:Kivétel nélkül kialakul kisebb-nagyobb mértékű véraláfutás, duzzanat, bőrpír, kezdeti kisebb fokú aszimmetria, enyhe fájdalom, zsibbadás, stb., melyek 2-3-4 nap alatt nyom nélkül megszűnnek.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő?

A komolyabb helyi és az általános szövődmények előfordulása is nagyon ritka. De előfordulhat kisebb aszimmetria és kontúr szabálytalanság. Vérömleny kialakulása, ér/idegsérülés. Zsírciszta,ill. steril zsírgyulladás, mely csomóképződéssel járhat. A tűszúrás helye elhúzódóan észlelhető maradhat. Nagyon ritka, egyéb, előre nem látható, egyedi szövődmények.
Ellenjavallat, kockázat:Kinek nem ajánlott, ill. milyen esetekben nem végezhető el a zsírfeltöltés?
Nem ajánlott a súlyos betegségben szenvedő betegeknek, pld.: inzulinfüggő cukorbeteg, súlyos magas vérnyomás betegség, komoly szív- és tüdőbetegségek, stb.
Nem végezhető el a rosszindulatú daganatos betegségekben szenvedőknél, az autoimmun betegeknél, súlyos bőrbetegségek esetén, herpes vírus fertőzés fennállásakor, stb.
Gyógyulás:Mennyi ideig tart a gyógyulási időszak? Mikorra rendeződik az arc állapota?
A helyi érzéstelenítés és a betöltési manőverek következtében az arc átmenetileg sokkal duzzadtabb annál, mint amit a térfogatpótlás indokol. Hűtés hatására a „hörcsögszerű” kinézet 2-3 nap alatt fokozatosan megszűnik, a duzzanatok felszívódnak és csak a zsírfeltöltés eredménye látható, többlet nélkül. A zsírsejtek 3-4 hét alatt épülnek be szervesen, ekkortól teherbíróak már, mivel saját vérkeringésük és anyagcseréjük kialakul.

Melyek a legfontosabb műtét utáni utasítások?
A tapaszokat másnap sebbenzines nedvesítéssel el lehet távolítani. Erős rágás tilos. Alvás közben az orcára ráfeküdni tilos 4 hétig. 3 hétig kerülendő a szauna, szolárium, erős testedzés, kozmetikai kezelések, arc masszírozás stb. A műtétet követő napon smink és a szokásos bőrápolás megengedett, hidratálás javasolt. A véraláfutásokra fekete nadálytő krém javasolt. Az első napokban szakaszos hűtés, pihenés, bő folyadék fogyasztás indokolt.
Érzéstelenítés:Milyen érzéstelenítésre van szükség?
A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, szükség esetén nyugtató adásával, fájdalommentesen elvégezhető, önálló műtétként. Természetesen az altatásban végzendő nagyobb műtétekhez kapcsolódóan is elvégezzük. De ilyen esetekben is történik helyi érzéstelenítés, a véraláfutások megelőzésére.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Arcfiatalítás saját zsírral – TULIP mikrokanüllel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink