BEAVATKOZÁSOK

Arcplasztika

face lifting, arc-lifting, arcfiatalítás műtéttel, mini és kiterjedt arcplasztika


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Az arcplasztika vágási vonalai, a bőr-, és a bőr alatti struktúrák húzási, rögzítési iránya
Az arcplasztika vágási vonalai, a bőr-, és a bőr alatti struktúrák húzási, rögzítési iránya
Az életkor előrehaladtával az arc bőrének feszessége, tónusa csökken, jobban érvényesül a gravitáció hatása. A homlok, halánték megereszkedése elsősorban a szemöldökön, illetve a szemhéjakon látszik. A szemöldök lejjebb kerül, a felső szemhéjakon bőrfelesleg alakul ki. Az alsó szemhéjakon táskák jelennek meg (ez esetben szemhéjplasztika is ajánlott). A megereszkedő bőr hangsúlyossá teszi az orrszárnytól a szájzugig terjedő redőt, a nyaki ráncokat, és megjelenhet a toka is. Az arcplasztikát fiatalító céllal végzik, ritkábban az arc előnytelen alkati tulajdonságainak megszüntetésére vagy egyoldali arcidegbénulás korrekciójára. A cél nem a teljes ránctalanság, tökéletesen sima arcbőr elérése, hanem a természetes, fiatalos megjelenés kialakítása, amely megtartja a páciens arckarakterét. Azonban igény szerint az arc formája, karaktere is változtatható implantátumok behelyezésével.
Az arcplasztikát a halántéktáji hajas fejbőrről indulva és a fül előtt haladva kanyarodnak a fül mögé. A futó bőrmetszésen keresztül az arcbőr kiterjedt leválasztása következik, majd a bőr alatti struktúrák és a bőr meghúzása, rögzítése, valamint a fölösleges bőr eltávolítása után varratokkal feszítik meg. Arcplasztika során szükség esetén kiegészítő lépésekre (zsírleszívás, álalatti metszés a tokatáj korrigálására, szemhéjplasztika, orrplasztika) is sor kerülhet .

Arcplasztika történhet endoszkópos eljárással is, amely során a korábbi nagy metszések helyett apró kis metszéseken keresztül, speciális eszközökkel, kamerával történik a műtét.

Az arcpalsztika előtt két-három konzultáció is szükséges, amelyek során labratóriumi és fizikális vizsgálatokkal ellenőrzik a műtéti alkalmasságot. A vizsgálatok altatás estén szélesebb körűek, mint helyi érzéstelenítés során.

Időtartam:Az alkalmazott technika és a szükséges korrigálások mértékétől (zsírleszívás, stb.) függően 2 órától több mint 4 óráig is eltarthat egy arcplasztika.
Mellékhatás, szövődmény:Az arcplasztika leggyakoribb szövődménye (13%ban) a műtéti területen kialakuló vérzés, vérömleny, de időben felismerve és azonnali, megfelelő kezelés esetén a műtét végeredményét nem befolyásolja. Súlyos következmény, de kevesebb, mint 0,1%ban fordul elő az arcideg ágainak részleges vagy teljes sérüléseként érzészavar , de az azonnali ellátással orvosolható a probléma . Részleges sérülés esetén maradéktalan gyógyulás várható az arcplasztika után néhány hónappal.
Ellenjavallat, kockázat:Bonyolult műtétről van szó, amely gondos tervezést, felkészült és gyakorlott műtéti technikát igényel. Még a legkörültekintõbb sebészi beavatkozás esetén is felléphet komplikáció. Gyakorlott plasztikai sebész kezében az arcplasztika nagy biztonsággal elvégezhető műtét.
Gyógyulás:Az arc duzzanata és kisebb bevérzései mindig előfordulnak, általában egy-két héten belül elmúlnak az arcplasztika után. Dohányzó páciens esetén zavart szenved a beavazkozás során felemelt bőr vérkeringése, ennek következménye az elhúzódó sebgyógyulás vagy a bőrszélek területére kiterjedő elhalás. Varratszedésre arcplasztikát követő 10 napon kerül sor. A munkaképesség 10 múlva áll vissza. Óvatos terhelés 2 hét múlva, sporttevékenység csak 3 hét után végezhető. Napozás, szolárium tartósan kerülendő! Az arcplasztika ideális eredményének eléréséhez hozzátartozik a bőrgyógyász-kozmetológus bevonásával irányított műtéti elő- és utókezelés is. Két hónap után látható teljes mértékben az arcplasztika műtéti eredménye.
Eredmény:Az arcplasztika segítségével fiatalos, kipihent arc várható el az arckarakter megtartása mellett. Az arcplasztika azonban nem befolyásolja az ajak körüli függőleges ráncokat, az arcbőr pigmentzavarait, az alsó szemhéj alatti táskákat, és a szemöldökívek magasságát sem. A ráncok kezelésében lehetőség van a lézeres bőrfiatalító eljárásra, a mimikai izmok működését időlegesen kikapcsoló BOTOX kezelésre, a különböző ráncfeltöltő anyagok használatára. A kombinált műtétek akár 8-10 évvel fiatalosabb külsőt eredményezhetnek. Ez az előny hosszú távon is megmaradhat.
Érzéstelenítés:Az arcplasztika mértékétől függően történhet helyi érzéstelenítéssel, de leggyakrabban nyugtató injekció adása után narkózissal.
Ellátás:Leggyakrabban 1 napos monitorozás mellett fekvőbeteg ellátással történik. Részleges arcplasztika esetén ambulánsan történik.


© 2010 szepsegbroker.hu | Arcplasztika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink