BEAVATKOZÁSOK

Arcszobrászat- a természetes arcvonások megtartásával

Ráncfeltöltés újragondolva, volumenpótlás, arcformálás mikrokanülös technikával


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 11 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Hagyományos ráncfeltöltés szúrási pontjai ( Restylane)
Hagyományos ráncfeltöltés szúrási pontjai ( Restylane)
Az eddig ismert ráncfeltöltés közvetlenül a ránc barázdájának vonalába esett.
Az alábbi ábra szemlélteti a hagyományos ráncfeltöltés szúrási és feltöltési irányait.
Az utóbbi 5 évben igen színessé vált a ráncfeltöltő hatóanyagok piaca, ezek közül is több mint egy tucat hialuronsav módosulat érkezett a szépség szolgálatába a bőrgyógyászok és plasztikai sebészek fegyvertárába. A hialuronsav biztonságos és igen látványos ráncfeltöltő hatásáról már minden szakember meg van győződve.
A szélesedő ráncfeltöltő paletta lehetőséget ad arra, hogy a felületesebb, apró ráncokba kisebb tűvel, alacsonyabb koncentrációjú hatóanyagot injektáljanak be a szakorvosok, míg a mélyebb barázdákba vékony kanüllel juttassák be a magasabb koncentrációjú, keresztkötésekkel ellátott hialuronsavat, vagy a hialuronsav hatását utánzó egyéb felszívódó (pl. PolyEthylenGlycol di-acrylate, Calcium-hydroxylapatite, Poly-L-Lactid acid) és nem felszívódó vegyületeket (Polyacrylamid).


Fiatalosan telt arcvonások
Fiatalosan telt arcvonások

A ráncfeltöltés legújabb trendje a volumenpótlás/ arcszobrászat/ arcformálásA ráncfeltöltő hatóanyagot speciális szúrási technikákkal (pl. szendvics, lepke, stb.) egy a tűnél vékonyabb, rugalmas mikrokanüllel injektálják be a páciens bőrének megfelelő rétegébe, amellyel a páciens visszanyerheti a természetes, fiatalos arcvonásait.

A 2010-es párizsi esztétikai (IMCAS-International Master Course on Aging Skin) kongresszusának egyik legnépszerűbb előadásán arra hívták fel az esztétikai gyógyászok figyelmét, hogy ne egy-egy ráncra, hanem az egész arc fiatalos volumenének visszaállítására koncentráljanak. Mivel ezzel a technikával helyreállítható a páciens eredeti, 8-12 évvel fiatalabb, természetes arckaraktere, elnevezték

arcszobrászatnak.

Mivel az eddigi mennyiségeknél jóval több hialuronsavat kell bejuttatni, ezért volumenpótlás néven is ismertté vált, illetve a teljes arcra is kiterjedhet a feltöltés, így arcformálás néven is emlegetik.

Hazánkban azóta már többen is elsajátították ezt a "ráncfeltöltő" technikát. Lásd Itt a KÉK keretben, fent JOBBRA a "Szakember keresése" ablakban!

Visszakaphatja az eredeti, fiatalos arcvonásait


Arcszobrászat: előtte-utána/ Dr. Papp Ildikó
Arcszobrászat: előtte-utána/ Dr. Papp Ildikó
Ha megnézünk egy fiatal arcot, akkor azt látjuk, hogy kerek és szépen kitöltött. Egy fordított háromszöget alkot az áll és a két arccsont. A két arccsont az alap. Az öregedési folyamat kapcsán ez a háromszög megfordul és az alap alulra kerül. Vagyis „nehézzé" válik az arc a bőr megereszkedése miatt. Először az arc középső részén jelentkezik a volumenhiány, ami egy fáradt kinézetet kölcsönöz az arcnak. Az arcszobrászat feladata ennek a háromszögnek a visszafordítása, hogy a lecsúszott hangsúlyt visszahelyezzük az arc középvonalába. Ezért kell elsősorban ott volument pótolni, tehát ki kell emelni a felső arccsontot! Én a volumenre, a harmóniára fokuszálok és nem az apró ráncokra. Minden, ami számit, az a forma. Nagy hiba, ha nagyítós tükörben vizsgáljuk magunkat! A tükörtől két lépést hátra kell lépni és az un. szocializációs távolságból (hisz kb. két lépésre állva kommunikálunk egymással) kell az arc harmóniáját megfigyelni és törekedni kell annak megvalósítására.

A leggyakoribb kérés az orr-ajak redő feltöltése. Eltérően az eddigi ráncfeltöltési gyakorlattól, én ezt töltöm fel legutoljára. Először megemelem az arccsontot, azzal megemelkedik az állcsonton lógó bőr is és valamelyest simul az orr-ajak redő is, tehát a természetes arcvonások érdekében volumen visszaállítást végzek el. Majd megnézem az alsó arcfelet, az ajak és az áll régióját és az esetlegesen kontúrját vesztett állat megformázom, vagy a lógó szájzugot megemelem..
Ráncfeltöltsé újabb trendje: ARCSZOBRÁSZAT előtte-után
Ráncfeltöltsé újabb trendje: ARCSZOBRÁSZAT előtte-után
A másik leggyakoribb probléma a karikás és beesett szem. Ha oda is adok egy kis volument, akkor a karikás, fáradt, nehéz alsó szemhéj is megfiatalodik. Időközben a szemhéjplasztika is forradalmi változásokon esett át, már a plasztikai sebészek sem az összes fölösleges bőrt vágják ki az alsó szemhéj esetében, hanem először sajátzsírt töltenek vissza a beesett szem alá . Ha egy szőlőszemből az öregedés folyamán mazsola lesz, ha kivágjuk a ráncos bőrt róla, akkor az még mindig csak mazsola. De ha visszatöltünk volument, akkor visszanyerheti az eredeti formáját a szőlőszem is.

Az arcszobrászat technikájának lényege, hogy a teljes arcra kell fokuszálni és nem a részletekre. Az orvosnak fel kell mérnie a páciens arckarakterét, hogy mitől nézne ki az fiatalosabbnak. A forradalmian új technika azzal az előnnyel is jár, hogy nem fáj a hatóanyag beinjektálása és nem keletkeznek bevérzések a szúrás pontjában. Egy flexibilis, tompa végű kanüllel, legyező alakban megemelve az arcot elkerülhetjük azokat a kellemetlen mellékhatásokat, ami eddig a ráncfeltöltéstől visszatartotta a pácienseket. Az arcszobrászat akár érzéstelenítés nélkül is kivitelezhető, még az ajakfeltöltés során is. És nem kell utána órákig várni, hogy az érzéstelenítő hatása elmúljon.


Időtartam:A páciens arckarakterének felmérése, majd a hialuronsav hatóanyag beadása kb. 30-50 percet vesz igénybe
Mellékhatás, szövődmény:Minimális arcpír, fájdalom nélküli ráncfeltöltés
Ellenjavallat, kockázat:Az arcszobrászat csak az aktív bőrgyulladás, kifejezetten aknés bőr esetén nem ajánlott
Eredmény:Már a beavatkozás után látványos arcfiatalodás tapasztalható a természetesen fiatalos arcvonások megjelenésével. A hatástartam az arcszobrászat során beinjektált hatóanyag minőségétől és az egyéni eliminációs tényezőktől függ. Az arcszobrászat után min. fél évig nem ajánlott rádiófrekvenciás, vagy egyéb mélyhőhatást eredményező lézeres arckezelésen részt venni.
Érzéstelenítés:Nem igényel, esetenként érzéstelenítő krém használata szükséges.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Arcszobrászat- a természetes arcvonások megtartásával
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink