BEAVATKOZÁSOK

Aszimmetrikus mell korrekciója

Poland szindróma megoldása


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Aszimmetrikus mell korrekciója 1.kep
A nők leggyakoribb mellfejlődési rendellenesség az, hogy a két mell alakja, nagysága, formája a pubertáskortól teljesen különbözővé válik. A mellek asszimetriája olyan mértékű is lehet, hogy ruhán keresztül is zavaró, torz hatást kelthet, ami komoly gátlásokhoz vezethet egy fiatal nő életében. A műtét célja az ideális-esztétikus mellformák kialakítása. Az eltérés mértékétől, formájától, mellkas anatómia felépítésétől, a páciens életkorától, valamint személyes kérésétől függően többféle megoldás létezik a mellek aszimmetriájának megszüntetésére. Néha csak az egyik, gyakrabban mindkét mell korrekciójára is szükséges. Előfordulhat, hogy az egyik oldali mell nagyobbítását, és esetleg felvarrását, a másik oldali mell kisebbítésével kell összekötni. Nagyobb térfogati eltérések esetén már olyan speciális implantátumok rendelkezésre, amelyek kettős fallal rendelkeznek, s a külső faluk természetes tapintatú gél-réteg, belül pedig sóoldat van. A belső kamra egy vezetéken és szelepen át tölthető, változtatható méretű. Műtét során a vezetéket és a szelepet a hónalj bőre alá ültetik, majd a sebgyógyulás és duzzanatok megszűnte után egy tűszúrásnyi kellemetlenség árán a hónalji szelepen keresztül növelik meg a mellének a nagyságát. Ezzel a módszerrel lehet a legpontosabb mértékben és arányban korrigálni az aszimmetrikus melleket . Majd egy második kis műtéttel eltávolítható a szelep és a vezeték, az implantátum pedig biztosítja a végleges eredményt.
Ritkább és nagyobb műtéttel, gyakran két műtétből álló sorozattal korrigálható a fejlődési rendellenesség miatt kialakult aszimmetrikus mell. Ezek többnyire azonos oldali felső végtagi, néha borda és gerinc deformitással járnak együtt, s a nagy mellizom hiánya mellett hiányzik a mell teljes mirigyállománya is - ezt Poland szindrómának hívják. Ez a fejlődési rendellenesség más kisgyermekkorban felismerhető, és bár hiábavaló dolog abban bízni, hogy pubertás után „majd kinő a mell”, mégis műtéti korrekció szükséges, amely az egészséges, ellenoldali mell teljes kifejlődése után, 17-19 éves kor körül javasolt. Beültethető bőrtágító, majd implantátum, néha az egyik hátizom elfordításának kombinációjával, altatásban végzett műtétekkel látványosan korrigálható az igen nagy mértékű, a páciensek életét megkeserítő aszimmetrikus mellek állapota.


Mi az a 10 leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz mellplasztika előtt?Olvasd el az ingyenes tanulmányt!
Azonnal megküldöm, ha regisztrálsz és feliratkozol a Mellplasztika ABC-je hírlevélünkre!

Időtartam:1-1,5 óra
Mellékhatás, szövődmény:Az aszimmetrikus mellek korrekciója után kis százalékában előfordulhatnak szövődmények:a műtét után jelentkező fájdalom, bőrpír, duzzanat, mellérzékenység, mellfeszesség, sebgyógyulási zavarok, vérömleny.
Ellenjavallat, kockázat:A seb szétválása, kóros hegképződés. A mell aszimmetriájának korrigálásának nincs olyan rizikója , amely hatással lenne későbbi terhességre, és ami megakadályozná a szoptatást. Valamint lásd mellnagyobbítás beavatkozásnál.
Gyógyulás:Az aszimmetrikus mell korrekciója után egy hétig pihenés és 3-6 hétig speciális melltartó viselése javasolt. A varratszedés a műtétet követő 2. és 3. héten történik. A friss hegek utókezelése minden esetben szükséges. A műtét után kb. 1-2 héttel munkába is lehet állni. Egy hónap múlva a melltartó viselését csak fizikai aktivitás, sportolás alatt szükséges viselni. A végleges mellforma csak hónapokkal a műtét után alakul ki, ugyanis ennyi idő szükséges, hogy a protézist a szervezet körülhatárolja, az rögzüljön benne. Ugyanennyi idő szükséges ahhoz, hogy a beteg a kialakított új helyzetet „megszokja”. Sajnos, az évek múlásával a természetes emlőhöz hasonlóan a mesterségesen megnagyobbított mell is megereszkedhet, ezt azonban nem tudjuk kivédeni. Fontos tudnivaló, hogy a protézis esetleges későbbi eltávolítása esetén a mell nem nyeri vissza az eredeti, beültetés előtti formáját, hisz az időközben megváltozott viszonyok, bőrkitágulás, megereszkedés miatt korrekciós műtétre lehet szükség. Ellenőrzést fél évente javasolt! Amennyiben a későbbiekben mammográfiás vizsgálatot terveznek, a röntgenorvost mindenképpen tájékoztatni kell a protézis jelenlétéről, mert az a vizsgálatkor félrevezető lehet.
Eredmény:Az aszimmetrikus mell műtétje után már látható az eltérés megszünése, de a fent leírtak alapján, néha egy második műtét is szükséges a pontosabb eredményhez. A korrekció végleges, teljes élethosszra szól. További részletet az emlőnagyobbítás beavatkozásnál olvashat.
Érzéstelenítés:Az általában vénás altatásban zajló műtét során a páciens semmit nem érez.
Ellátás:1 napos kórházi tartózkodás szükséges az aszimmetrikus mell korrekciós műtétjét követően.


© 2010 szepsegbroker.hu | Aszimmetrikus mell korrekciója
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink