BEAVATKOZÁSOK

Benőtt köröm végleges műtéti megoldása

Benőtt köröm, gyulladt körömágy


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 2 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Benőtt köröm végleges műtéti megoldása  1.kep

A benőtt körömA benőtt köröm jellemzően a nagylábujjakon előforduló probléma. Kialakulásának oka, hogy genetikailag szélesebb köröm nő a nagylábujjakon, mint maga a körömágy, és valamilyen külső környezeti hatásnak köszönhetően - túl szűk cipő, túl mélyen kivágott körömszél - ez a széles köröm nyomni kezdi a környező szöveteket, és emiatt gyulladás alakul ki. Előrehaladott állapotban a pirosság, a fájdalom és a duzzanat mellett váladékozás is előfordulhat. Minél tovább halogatjuk a benőtt köröm műtéti megoldását, annál nagyobb lesz a fájdalmunk. Ne próbálkozzunk otthoni megoldással, mert csak súlyosbíthatjuk a fertőzést, és végleges megoldást úgysem tudunk otthoni eszközökkel elérni.

A benőtt köröm végleges műtéti megoldása / Mátyásföld KlinikaDr. Stehlich Gábor eredményesen végez végleges megoldást nyújtó benőtt köröm műtétet a Mátyásföld Klinikán.

A szakorvosi vizsgálatot követően, helyi érzéstelenítés mellett kivágják a benőtt körömszélt. Ezt követően kémiai úton kiirtják azt az állományt, melyből a köröm kinőtt. Ezt a sejtcsoportot Co2 lézerrel is el lehetne ölni, azonban mélyebben történő elhelyezkedésük miatt inkább kémiai úton, sejtméreggel állítják le ezen sejtek működését. Vegyszeres gézdarabokat helyeznek a frissen kivágott körömszél helyén létrejövő nyílt sebbe, és kb. 2 x 2 percig hagyják hatni az oldatot. Az eljárás sikere kb. 85%.

A benőtt köröm műtétet követően a köröm véglegesen keskenyebb formában fog nőni, így nem fogja már irritálni a környező szöveteket.

Időtartam:A benőtt köröm műtéti beavatkozásának időtartama az érzéstelenítő hatóidejével, és a kötözéssel együtt kb. 45 perc.
Gyógyulás:A szükséges otthoni kötözésről és utókezelésről a műtétet követően részletes tájékoztatást ad a szakorvos.
A műtétet követően esetleg utóvérzés, vagy gyulladás előfordulhat, ezekről minél hamarabb értesíteni kell a beavatkozást végző orvost, ugyanis ezek a szövődmények jól kezelhetők.
A teljes gyógyulási idő a benőtt köröm műtét előtti állapotától függően kb. 4-6 hét között van.
Érzéstelenítés:Helyi érzéstelenítés, lidocain injekció.
Ellátás:Ambulánsan.


© 2010 szepsegbroker.hu | Benőtt köröm végleges műtéti megoldása
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink