BEAVATKOZÁSOK

Bőrmegújítás frakcionális CO2 lézerrel

Frakcionált széndioxid-lézer kezelés, bőrmegújítás frakcionális lézerrel


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 8 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Kezelés előt ti ráncos, foltos arc- frakcionális CO2 lézer- kezelés utáni bőrmegújulás
Kezelés előt ti ráncos, foltos arc- frakcionális CO2 lézer- kezelés utáni bőrmegújulás

Az ÚJ Frakcionált CO2 kezelés előnyeiAz esztétikai ipar már több éve felfedezte a CO2 lézer bőrhámlasztó hatását, azonban a vastag bőrréteg eltávolítása jelentős fájdalommal járt, ezért csak altatásban végezték el a beavatkozást, és több hét gyógyulási időt igényelt az új bőrfelület kialakulása.
Az ÚJ, FRAKCIONÁLT technológiai lényege, hogy a lézersugár nem az egész bőrfelszínt égeti le, hanem kis pontokat lő a bőrbe, cm2-ként kb. 80-110 darabot (100-400 μm átmérőjű szúrt csatornák). Ezeken a kis pontokon (csatornákon) keresztül bejutó hőhatás a kötőszöveti rostokat megfeszíti, így a ráncokat is kisimítja. Ez a kezelés nem olyan drasztikus, és sokkal gyorsabban hámosodik a bőr, mint a hagyományos CO2 lézerkezelés során, ez utáb csupán 3-10 nap szükséges a kezelés mélységétől függően. A beavatkozást követő napon már végezheti megszokott napi tevékenységét a páciens, sőt, akár sminkelheti is az arcát.

A frakcionált CO2 lézeres bőrmegújítás hatékonysága megegyezik az ismert CO2 lézeres módszerrel, azonban annál sokkal kíméletesebb és biztonságosabb. A kívánt hatáshoz azonban 3-5 alkalom szükséges havi rendszerességgel.
Frakcionált CO2 lézer sugarak behatolása az epidermis rétegbe
Frakcionált CO2 lézer sugarak behatolása az epidermis rétegbe

1. Felületes, finomhámlasztás

A fractionált CO2 lézeres finomhámlasztást kisebb energiával és ritkább pontsűrűséggel végezzük, így minimalizálva a hámsérülést. A gyenge hámlasztás felfrissíti, kisimítja a bőrt, tökéletesíti a megjelenést és jól látható tiszta és friss feszességet kölcsönöz az egész arcnak. A kezelés 20-30 percet vesz igénybe. A kezelés után nem kell átalakítani az életvitelt és szüneteltetni a napi tevékenységet, mivel a kezelés minimális gyógyulási idővel jár, nem szükséges kötés, mert nem történt mélyebb hámlasztás. Nincs szükség hosszú szobafogságra, 1-2 nap múlva folytathatjuk a munkát. A kezelés után bőrvörösség, majd néhány nap után hámlás jelentkezik, mely fedősminkkel elrejthető.
Frakcionált CO2 kezelőfej négyzet területe- a lézernyalábok pontszerű bejutása, apró szúrt csatornákat hoz létre
Frakcionált CO2 kezelőfej négyzet területe- a lézernyalábok pontszerű bejutása, apró szúrt csatornákat hoz létre

2. Mélyhámlasztás

A fractionált CO2 lézeres közepes- vagy mélyhámlasztást nagyobb energiával és magasabb pontsűrűséggel végezzük. Ezzel a módszerrel kíméletesen távolítjuk el a hám nagyobb részét és minden olyan változást, ami bőrnek ebben a rétegében van. A fractionált CO2 lézer a fölösleges sejtsorok elpárologtatásával létrehoz egy egységes szerkezetű, sima felszínt. A kezelés 60-90 percet vesz igénybe. A mélyhámlasztásnál egyszeri beavatkozás szükséges, de miután a hámlasztás mélyebb, a bőr egy ideig nedvedzik, esetleg vérzik, ezért – bár csak 1-3 napra – szükség esetén egy maszkszerű kötést is felhelyezünk.
Frakcionált CO2 kezelés a bőrfelületen/ Fehérhajó Revital Center
Frakcionált CO2 kezelés a bőrfelületen/ Fehérhajó Revital Center

A frakcionált CO2 lézer kezelés hatékony a köv. esetekben:- napfénykárosodott, barnásan pigmentált bőr (arc, dekoltázs, kézfej)
- egyenetlen bőrfelszín
- finomabb ráncok (pl. szarkalábak) és mélyebb ráncok esetén is
- laza, és táskás szemhéjak
- turgorát/ feszességét veszített öregedő bőr
- öregedő, fénytelen arcbőr újrastrukturálása: rejuvenáció
- tág pórusú arcbőr
- pattanásos, postraumás hegek a bőrfelületen (arc, nyak, dekoltázs)

Fehérhajó Revital Center/ Dr. Szabó Gábor Frakcionált CO2 kezelés közben
Fehérhajó Revital Center/ Dr. Szabó Gábor Frakcionált CO2 kezelés közben


A frakcionált CO2 lézerkezelés kisimítja a bőrt
és jól látható frissességet, feszességet, fiatalságot kölcsönöz az egész arcnak.

Frakcionált CO2 kezelés a Mátyásföldi Klinikán

Frakcionális szendioxid lézer kezelés from Mátyásföld Klinika on Vimeo.Időtartam:A teljes arc frakcionált CO2 lézeres kezelése 30-40 percet vesz igénybe. A legjobb eredmény elérése érdekében, havi rendszerességgel 3-5 kezelés is elvégezhető.
Mellékhatás, szövődmény: * Átmeneti bőrpír, pirosság.
* Minimális vagy közepes duzzanat kialakulása átmeneti, ami lézeres hámlasztás esetén természetes reakció.
* Átmeneti vékony pörkösödés.
* Enyhe vagy közepes fájdalom a kezelés alatt és után.
* Fokozott napérzékenység ( minimális mennyiségű napfény is leégést vagy sötét bőrelszíneződést okozhat ).
* Herpesz fertőzés aktiválódása.
* Elhúzódó ( 1 héten túli ) bőrpír és duzzanat.
* Milia, apró pattanásokhoz hasonló bőrkiütések, melyek gyengéden letörölhetők egy törlővel. Megjelenhetnek a lézerrel kezelt felületen a gyógyulási periódus alatt.
* Hyperpigmentáció ( fokozott pigmentáció = a környező bőrnél sötétebb, szabálytalan foltok ) a lézerrel kezelt felületen, mely fehérítő krémmel kezelhető és fokozatosan elhalványodik. Sötét bőrűeknél valószínűbb.
* A hypopigmentáció ( csökkent bőrpigmentáció = a környező bőrnél világosabb, szabálytalan foltok) a lézerrel kezelt felületen, ami sokkal ritkább. Világos bőrűeknél valószínűbb.
* Bakteriális felülfertőzés fordulhat elő, főleg a teljes arc mélyhámlasztása esetén.
* A hegesedés - habár nagyon ritka és szokatlan - mégis előfordulhat lézeres hámlasztás után, mely a bőr túlérzékenységének tekinthető.
Ellenjavallat, kockázat:A frakcionált lézerlezelés kontraindikált a következő esetekben:
* A korábbi lézerkezelés folyamán probléma volt a kezelt felszínnel.
* Kóros hegesedésre van hajlama.
* Aktív fertőzés a kezelendő felszínen.
* Terhesség.
* Bármely kezelés, amely fényérzékennyé teszi a bőrt.
* Immunszupresszív kezelés vagy betegség.
* Epilepsia, főleg melyet a fény vált ki.

Gyógyulás:A teljes gyógyulás csak 7-10 napot igényel. A frakcionált CO2 lézer kezeléseket általában ősztől tavaszig végzik, azonban komoly fényvédelem mellett nyáron is lehet alkalmazni. A kezelések idején a szolárium is kerülendő. A beavatkozás után nyugtató krémeket alkalmaznak.
Eredmény:Minden ránc mélységét egy szinttel csökkenti és a ráncokkal együtt nyomtalanul eltűnteti a bőrelszíneződéseket, a felszíni bőrhibákat. A lézeres hámlasztás természetes úton fiatalítja meg a bőr felszínét és szerkezetét, ismét rendszeressé téve a bőr megújulásának folyamatát. A lézerkezelést követően a bőr nemcsak simább, hanem sokkal rugalmasabb, fiatalosabb, ragyogóbb és feszesebb is lesz.
A bőrfiatalító hatás évekig látványos marad.
Érzéstelenítés:Bőrhűtés.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Bőrmegújítás frakcionális CO2 lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. mistocean   Május 27, 2011
Épp 1 hét telt el a kezelés óta, minden a nagykönyv szerint zajlott (utóhatás már lecsengőben), és meglepő módon már most igen "finom" érzésű az arcom:) A hosszabb távú hatásról, eredményről még nem tudok beszámolni, arról viszont igen, hogy max. professzionalizmussal és hozzá kedvességgel, odafigyeléssel találkoztam. Jó kezekbe kerültem, ezúton is köszönet Pesthy Dénes doktor úrnak és munkatársainak a Körúti Orvosi Centrumban:)
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.
Kapcsolódó galériákGyorslinkek

Szakemberek

Partnereink