BEAVATKOZÁSOK

Botox-kezelés

Ránctalanítás izombénítással


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 15 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


A BOTOX injekciók (Botox® -Allergan; VISTABEL®-Allergan; DYSPORT®-Beaufour Ipsen Pharma) hatóanyaga a Clostridium botulinum baktérium által termelt Botulinum endotoxin hígított, orvosi felhasználásra alkalmas oldata. Hatásának lényege, hogy az arc- (nyak-) ráncok kialakulásáért felelős izmokat átmenetileg blokkolja azáltal, hogy meggátolja a perifériás ideg-izom közötti ingerület átvitelét. Az izmok nem károsodnak, csak átmenetileg ellazulnak. Ennek mértéke és ideje némileg függ a botox beadott mennyiségtől és a beadás helyétől, azonban 3-4 hónappal a beadást követően megszűnik a tényleges hatása. (A kezelt páciensek ennél hosszabb hatáseredményről is beszámolnak, ennek oka, hogy a kisimúlt arcbőr, csak később válik újra ráncossá, a regenerálódott mimikai izmok újbóli gyűrő hatásának következtében.)

A botox kezelés „minimál invazív” beavatkozásnak számít, megkezdéséhez nem kell feltétlenül megvárni a mélyebb ráncok kialakulását. Alkalmazható a homlokránc, szemöldökök közötti „haragos” ránc, szem széli „szarkaláb” ráncok, orrgyöki „nyuszi orr” ráncok, a „nevető” ránc, az ajakszéli apró ráncok, valamint a „szomorú ránc”, az ajakszéltől nem messze jelentkező „Micky Mouse” ráncok, az álltáji „dacos” ránc és a nyaki ráncok eltüntetésére.. (A melléklet ábra jelzi a lehetséges kezelések helyeit.)

Tekintse meg a beavatkozásról készült videokat :

VIDEO 1


VIDEO 2

Mélyebb ráncok esetén hyaluronsavas feltöltéssel lehet kiegészíteni a kezelést, de csak a botox kezelést követő kb 1 hét múlva, amikor már az izmok gyűrő hatása nem mozdíthatja el a feltöltő anyagot.

Ezen kívül a szemöldökemelésre, nyitottabb szemrés kialakítására, vagy a felső fogíny kivillanásának korrekciójára, ajakformálásra, „tic”-jellegű arcrángások megszüntetésére, arcmimika deformáció korrekciójára, trauma (vagy műtét) után, aszimmetrikus mimikai izomfunkció, behúzódó nyaki redő kezelése, migrénes fejfájást okozó érgöcsök megszüntetésére. A botox hígított oldatát igen gyakran használjuk újabban egy más irányú kezelésre, a túlzott izzadás (Hyperhydrosis) gátlására is.

Botox és botox közti különbségekHazánkban háromféle botox-készítmény van forgalomban, amelyek eltérő egységben tartalmazzák a Clostridium botulinum baktérium által termelt A- típusú toxint. A regisztrált indikációs körükben is némi különbségek mutatkoznak. Ellenjavallataik azonosak (ezekről a kezelőorvos beadás előtt mindig meggyőződik), mellékhatásaik dózisfüggők és leggyakrabban átmeneti jellegűek.

Botox injekciók hatékonyságaA botox kezelés eredményességét 3 tényező befolyásolja:

1.; Mely fajta készítményt milyen mennyiségben injektálnak be, hisz azok botulinum „A” toxin egységei nem azonosak. Ugyanazon hatás elérése céljából más-más mennyiséget kell felhasználni az eltérő gyógyszercégek által forgalomba hozott botox injekciókból.

2; Pontosan mely pontokba történik a botox beinjektálása. Tehát ezen esztétikai eljárás során különös jelentősséggel bír az orvos gyakorlati tapasztalata.

3.; A két botox kezelés között eltelt időtől (minimum 3 hónap!), hisz a túl gyakori vagy a nagy adagokkal történő botulinum toxin beadása antitestek képződését váltja ki, amely gyorsan hatástalanítja (lebontja) a botox injekciót.

A csodatévő botox2002 áprilisában az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) hivatalosan is engedélyezte az injekció kozmetikai célú alkalmazását. Egy orvosprofesszor napjaink penicillinének nevezte a botulinum-toxint, mert olyan sokféle területen tett lehetővé újfajta kezeléseket. Mely esetekben is csodatévő a botox?

- Ránctalanítás-lásd fentebb!
- Kórosan fokozott izzadás
- Hangképzési rendellenességek
- Migrén
- Depresszió
- Kóros hegesedésKíváncsi rá, mennyire hatékony ez a kezelési módszer?
Szeretné tudni, hogy melyik SzépségBróker – partner szakembert tartják valóban jónak a portál olvasói?

Töltse ki Ön is ezt a rövid, kb. 3 percet igénybe vevő kérdőívet, és hamarosan megküldjük Önnek az összesítést!Véleménye anonim marad, adatait harmadik félnek nem adjuk át! Az adatvédelemről részletesen itt olvashat.


Időtartam:Maga a szűken vett kezelés ideje kb.10 perc
Mellékhatás, szövődmény:A botox-kezelés leggyakoribb mellékhatása a beadás helyén jelentkező duzzanat, bevérzés, zsibbadás, múló fejfájás, ritkábban hányinger, esetleg a szemhéj és a szemöldök átmeneti megereszkedése, arcizomgyengeség. Előfordulhat a készítménnyel szembeni allergia is.
Nagyon fontos tényező a kezelő orvos képzettsége, a Botox® injekció beadási helyének, módjának és mennyiségének korrekt megválasztásával a mellékhatások minimalizálhatóak.
Ellenjavallat, kockázat:Az arcmimika megváltozásának rizikója a gyakori adagolások (évi 3 alkalomnál több) vagy a helytelen beadás miatt megnőhet. A Botox® igen gyors és látványos hatásának köszönhetően a páciens fiatalabb, tökéletesebb énképe alakul ki, ami könnyedén, de érthetően pszichés függőséghez is vezethet.
Gyógyulás:A botox injekció utáni enyhe, lokális mellékhatások néhány órán belül enyhülnek. A ritka, de kellemetlenebb mellékhatások közül a szemhéjsüllyedés is reverzibilis elváltozás, 1-4 héten belül megszűnik. Ajánlatos emellett 6 óráig ülő testhelyzetben pihenni, a beadott botox-toxinok gravitáció okozta elmozdulását kontroll alatt tartva. A kezelt izmok mozgatása ajánlott, mert ez elősegíti a botulinum toxin toxinok felszívódását az izmokba, de masszírozni nem ajánlott!
Eredmény:A botox injekció beadása után kb 3-7 nap múlva blokkolódnak a ráncolódásért felelős izmok, tehát a páciens nem tudja ráncolni pl a homlokát. Ebből következően újabb eredmény jön létre, idővel kisimulnak a ráncolás miatti bőr repedések is. Az arcvonások a kb 10 évvel fiatalabb, (a korábbi fényképek által megőrzött) arc jelenik meg. A botox injekció hatástartama függ a beadott hatóanyag hígításától és mennyiségétől, a szúrás pontosságától, valamint a páciens anatómiai felépítésétől és pszichés tényezőitől. Általában 3-5 hónapig igen látványos eredmény mutat. A botox-kezelés igazi előnye, hogy hatásosan lehet segíteni az arcon jelentkező ráncok esetében. Ezáltal igen nagy segítséget tudunk adni az első korjelző ráncok észrevételekor jelentkező „pánik” esetén is, továbbá az idősebb pácienseknek is, mivel jóval későbbre lehet „kitolni” az arcfiatalító műtéteket, illetve azok hatását még fokozni is lehet botox kezeléssel.
Érzéstelenítés:Nem igényel.
Ellátás:Ambulánsan körülmények között.


© 2010 szepsegbroker.hu | Botox-kezelés
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

1. Dr. Boros   December 30, 2020
Nagyon jó cikk! Linkeltem a saját írásomban: https://szemhejplasztika-mindenkinek.hu/botox-kezeles
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink