BEAVATKOZÁSOK

Csontkovácsolás - gerincproblémák fájdalommentes gyógyítása

Fájdalom terápia, manuálterápia


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Csontkovácsolás - gerincproblémák fájdalommentes gyógyítása 1.kep

Kezelés meneteA csontkovácsolás (manuálterápia) egy hagyományos gyógymód az emberi test egyensúlyba állítására.A helytelen testtartás, ülő munkavégzés, lúdtalp, különböző vázrendszeri betegségek, mint pl. porckorongsérv, lumbágó, stb. elváltozásokhoz és erős fájdalmakhoz vezetnek. A test jelzi, hogy az egyensúly- minden értelemben- felborult. A fájdalom csillapítására különböző módszereket alkalmazhatunk, de amíg az ok nem szűnik meg, a fájdalom is visszatér!
Ha az alábbiak közül csak egy is illik Önre, akkor a csontkovácsolás természetes és hatásos megoldás az Ön számára!
Derék, hát, nyak fájdalom; zsibbadó végtagok; gerincferdülés;lúdtalp; lumbágó, isiász, szülés utáni csípő-hát-derék fájdalom. A csontkovácsolás (manuálterápia, csontrakás) legfontosabb része, amelyet nem lehet kihagyni, az izmok masszázs által történő kilazítása. Ezzel manuálisan ellenőrizhetjük a meglévő állapotot. A csontkovácsolás, azaz a csontok helyre kerülése csak ezután következhet, ez néha hanghatással jár. Sokszor elegendő a kimozgatás és nincs szükség "roppantásra".
A csontkovács kezelés, ill. kimozgatás rendszeres alkalmazása sokszor megelőzésre szolgál, a mozgásszervi problémák kialakulását meg lehet akadályozni. Maga a kezelés nem fáj, a roppantástól való félelemre nincs ok. A hangja furcsa lehet, de sok esetben nincs is szükség erre a mozdulatra, elegendő csupán a kimozgatás.

Készüljön fel a manuálterápiára!

Javasolt akényelmes ruházat viselete, amiben lazán lehet majd mozogni (póló, szabadidő nadrág, stb.) Mivel a vizsgálathoz fehérneműre kell vetkőzni, olyan ruházat viselése javasolt, amiben nem érzi kényelmetlenül magát.

A kezelés előtt 1-2 órával már ne egyen, vagy csak keveset, de igyon megfelelő mennyiségű folyadékot!

Csontkovács kezelés után a nehéz fizikai munka, sportolás kerülendő 12 óráig!


Időtartam:A csontkovácsolás során nagyon fontos az állapotfelmérés, a betegségek, esetleges orvosi vélemények figyelembe vétele, a terápia kialakítása. Az első alkalom ezért akár 1,5 - 2 óra is lehet. 10-20 perc alatt nem lehet csontkovácsolást végezni! Az előzetes kilazító masszázs feltétlenül szükséges, maga a kovácsolás csak ez után következhet. Így egy kezelés 1-1,5 órás.
Mellékhatás, szövődmény:Nincs
Ellenjavallat, kockázat:Lázas állapot, fertőző betegség, rosszindulatú megbetegedés, vérzékenység (vagy azt okozó gyógyszer szedése), menstruáció 1.-2. napja, komoly szív probléma, pacemaker, trombózis, magas vérnyomás, akut visszér gyulladás, csontritkulás, idős, leromlott állapotú beteg, fém implantátum.
Eredmény:A panasz már akár egy alkalom után is megszűnhet, de szükség lehet több kezelésre is. Ha a probléma oka nem szűnik meg, a fájdalom visszatérhet. A kezelést rendszeresen, megelőzésként is lehet alkalmazni. A kezelések eredménye akár évekig is kitarthat, attól függően, hogy melyik testrész, milyen igénybevételnek van kitéve a későbbiek folyamán. Fenntartó kezelésekkel az eredmény sokkal tovább megtartható.
Érzéstelenítés:Nem szükséges.


© 2010 szepsegbroker.hu | Csontkovácsolás - gerincproblémák fájdalommentes gyógyítása
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink