BEAVATKOZÁSOK

CT-lézer mammográfia, a káros sugárzástól mentes emlővizsgálat

káros sugárzástól mentes Computed Tomography Laser Breast Imaging System


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


CT-lézer mammográfia, a káros sugárzástól mentes emlővizsgálat 1.kep

CT-lézer mammográfia működési elveAz orvosi műszertechnika és diagnosztika folyamatos fejlődésének köszönhető a Computed Tomography Laser Breast Imaging System, vagyis a CT-lézeres mammográfia is.
Míg a hagyományos mammográfia az RTG sugarak által a mellrák struktúrájának változását jelzi, addig a CT-lézer (Computed Tomography Laeser) a rosszindulatú elváltozás környezetében kialakuló érképződést mutatja ki. A CT-lézer-mammográfiás vizsgálat esetén nincs káros sugárzás, és kiküszöbölhető a kellemetlen emlőkompresszió (emlők összenyomása, a gép két lemeze közé préselése) is. Míg az emlő kompressziója igen nehézkes és fájdalmas is lehet a mellimplantátumot viselő hölgyeknél, számukra a CT- lézeres vizsgálat jelenthet kedvezőbb diagnosztikai megoldást.
( A mellimplantátum leárnyékolhatja az RTG sugarakat, ezért a hagyományos mammográfia esetén speciális beállítás szükségszerű.)

Tudjon meg többet a CT-lézeres mammográfiáról!

RTG és CT lézeres mammográfiás kép 60 éves páciens bal melléről: invasive ductal carcinoma
RTG és CT lézeres mammográfiás kép 60 éves páciens bal melléről: invasive ductal carcinoma

CT-lézer mammográfia előnyei- A diagnosztikai berendezés a szervezetre ártalmatlan lézerfényt alkalmaz – amely nem ionizáló, ezért az egészségre ártalmatlan sugárzás –, és a leképezést komputer tomográf (CT) végzi.
- A vizsgálat kényelmes, fekvő helyzetben történik, így nem jelentkezik kellemetlen emlőkompresszió.
Mellimplantátummal rendelkezőknél nem igényel speciális beállítást, a vizsgálat pontos elvégzését és kiértékelését nem befolyásolja az implantátum jelenléte
- Mindenféle emlőtípusnál, így a sűrű (dense) emlőtípusnál is nagy érzékenységgel tudja kimutatni az esetleges elváltozásokat.
- A vizsgálat elvégezhető 40 év alatti életkorban vagy terhesség alatt is, mivel nincs káros sugárzás.CT-lézer mammográfia, a káros sugárzástól mentes emlővizsgálat 3.kep
Kinek és mikor ajánlott a CT-lézer mammográfia- ha a családban korábban előfordult melldaganat (különösen BRCA- pozitivitás esetén)
- bármikor, ha az emlőben csomó tapintható, ill. az emlőben fájdalmat érez a páciens
- 40 éves kor előtt vagy terhesség esetén
- emlőimplantátummal rendelkező hölgyeknek vagy emlőplasztika előtt
- kevés mirigyállományú, az un. "dense" emlőtípusú nőknek
- akik számára a hagyományos röntgen mammográfiás szűrést nem javasolják

CT-lézer mammográfia, a káros sugárzástól mentes emlővizsgálat 4.kep

A CT- lézeres mammográfiás vizsgálat meneteA komplex vizsgálat három részből áll:
- CT-lézeres képalkotás
- emlő ultrahangos vizsgálata
- szakorvosi tapintásos vizsgálat

Alapár: 31 900 Ft
Engedményes ajánlat + AJÁNDÉK csontsűrűség mérés a szépségbróker oldal olvasóinak - lásd fent is, jobbra!

Az OEP által finanszírozott szűrésektől a módszer eltérő, azért a mammográfiával nem összevethető. A talált elváltozások további utánkövetése emlőcentrumokban történik a MeDoc Egészségközponton keresztül.

A CT technológia segítségével már az igen korai elváltozásokat is kimutatja „dense”-emlőjű nők esetében is. Mindezeket igazolták a nemzetközi centrumok elemzései, vizsgálati adatok: Poellinger A, Martin JC, Ponder SL, Freund T, Hamm B, Bick U, Diekmann F.: Near-infrared laser computed tomography of the breast first clinical experience Acad Radiol.; FLOERY Daniel ; HELBICH Thomas H et al: Characterization of benign and malignant breast lesions with computed tomography laser mammography (CTLM) : Initial experience Investigative radiology 2005, vol. 40, no6, pp. 328-335; Jin QI, Zhao-xiang YE, Xiao-lei XUE. 94th Annual Radiological Society of North America (RSNA) Conference CTLM as an Adjunct to Mammography in the Diagnosis of Patients with Dense Breasts; http://www.auntminnieeurope.com/index.aspx?sec=ser&sub=def&pag=dis&ItemID=605660© 2010 szepsegbroker.hu | CT-lézer mammográfia, a káros sugárzástól mentes emlővizsgálat
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink