BEAVATKOZÁSOK

Érkezelések- hajszálértágulat, seprűvéna, visszér - hosszan pulzáló Nd-YAG lézerrel
Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Érkezelések- hajszálértágulat, seprűvéna, visszér - hosszan pulzáló Nd-YAG lézerrel 1.kep

Értágulatok lehetséges okaiAz értágulatok – akár arcon, akár a lábszárakon jelennek meg – rendkívül zavaróak lehetnek esztétikai szempontból, hiszen nehezen rejthetők el. Az életkortól függetlenül jelenhetnek meg, hátterükben genetikai tényezők állhatnak vagy hormonális okokra visszavezethetően alakulhatnak ki. Az értágulatoknak több típusát különböztetjük meg:

Hajszálértágulat: felszínesen elhelyezkedő, vékony, max. 1 mm átmérőjű kitágult érszakasz jellegzetesen bíboros, lilás-vörös színben. Leggyakrabban az arcon, elsősorban az orr körül, az állon és az orcákon láthatóak, de időnként az alsó végtagon is megjelenhetnek.

Seprűvéna: az alsó végtagon, elsősorban a lábszárakon figyelhetőek meg. A klinikai képe rendkívül jellemző: egy pontból sugárszerűen vékony erek ágaznak szét.

Visszerek: az alsó végtagon jelennek meg elsősorban, mégpedig azokon a területeken, amelyek fokozott hidrosztatikai nyomásnak vannak kitéve. Átmérőjük és színük rendkívül változatos lehet: a bíbortól a kékes-zöld színig terjedhet. Szubjektív panaszt is okozhatnak: fáradt-láb érzés jelenhet meg terhelésre. A lézeres kezelés szempontjából a 3 mm átmérőnél nem nagyobb erek ideálisak.

Értágulatok közé tartozik a tűzfolt, haemangioma és a rosacea is.
Érkezelések- hajszálértágulat, seprűvéna, visszér - hosszan pulzáló Nd-YAG lézerrel 2.kep

Nd-YAG lézerkezelés menete:A bőrbe hatoló hosszú impulzusú Nd-YAG lézerfény-nyaláb elnyelődik a hemoglobinban, azaz a vérfestékben. A vérfesték kicsapódva egy stopot (elhalt érfoltot, érszakaszt) hoz létre az érben, melynek megszűnik a friss vér-utánpótlása majd rövid idő múlva a sérült ér felszívódik.
Az Nd:YAG lézer segítségével bármelyik testfelületen kialakuló éreredetű képlet kezelésére nyílik lehetőség: leggyakrabban az arcon és a lábszáron kerül sor kezelésre.

Az Nd:YAG lézerkezelésnek számos előnye van:
nagyon pontosan irányítható, precízen megszabható az alkalmazott energia, így nem károsítja az ép szöveteket és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen.
A kezelés ideje a kezelendő felület nagyságától függ. A kezelés enyhe melegségérzéssel jár, de kifejezett fájdalom nem jellemzi.

Az Nd:YAG lézeres kezelés a hajszálerek tekintetében végleges megoldásnak tekinthető, gyors és látványos eredményt ad: a kisebb hajszálerek már 1 kezelés után eltűnnek, a nagyobbak kezelésről kezelésre halványodnak. Általában 1-3 kezelés javasolt.
Értágulatok Nd:YAG kezelési Árai a HATTYÚ KLINIKÁN
Dr. Kriston Renáta

0 – 100 lövésszám: 15.000 Ft
100 – 200 lövésszám: 18.000 Ft
200 lövésszám felett: 25.000 Ft

Akár meg is NYERHETED az első kezelést FEBRUÁR 11-ig!Időtartam:Egy kezelés időtartama az érelváltozás kiterjedésétől, a kezelendő terület nagyságától függ. Általában 1-3 Nd:YAG lézeres kezelés szükséges az érelváltozások végleges eltávolításához.
Mellékhatás, szövődmény:Viszketés, duzzanat, pirosság: a kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn. Igen ritkán a lézeres kezelést követően bakteriális, gombás vagy virális fertőzés alakulhat ki, pl. a herpes vírus aktivizálódása figyelhető meg. Általában a lézeres kezelések utáni bőrszín eltérések figyelhetőek meg, hisz a bőrben gyulladás keletkezik, mely gyógyulása esetenként túlpigmentálódást, vagy alulpigmentálódást okozhat. A bőrtónus változása pár héttel a kezelés után jelentkezhet, mely később kezelés nélkül is visszahúzódik.
Ellenjavallat, kockázat:- terhesség, szoptatás
- aktív fertőzés, gyulladásos folyamat a kezelendő bőrfelszínen
- kóros hegesedésre (keloid) való hajlam
- cukorbetegség, kötőszöveti, autoimmun megbetegedés, immunszuppresszív kezelés
- epilepsia
- előző lézeres kezelés során fellépő problémás bőrtünetek
- fényérzékenyítő gyógyszerek szedése
Gyógyulás:Az Nd:YAG lézeres kezelést követően a bőr piros, duzzadt és viszkető lehet, mely pár órán át, esetleg 1-2 napig állhat fenn. A terület hűtése, cink-tartalmú, bőrnyugtató paszta alkalmazása javasolt helyileg. A lézeres terápia után fokozott fényvédelem javasolt.
Érzéstelenítés:Általában nem igényel.
Ellátás:Ambulánsan


© 2010 szepsegbroker.hu | Érkezelések- hajszálértágulat, seprűvéna, visszér - hosszan pulzáló Nd-YAG lézerrel
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink