Szakember keresése
A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!
Az ételintolerancia az emésztőrendszer és az immunrendszer egymásra hatásából kialakuló krónikus érzékenység bizonyos ételekre.
Nem tévesztendő össze az
IgE által mediált ételallergiával, amely igen heves reakciókkal jelentkezik és életveszélyes is lehet (allergiás bőrtünetek, oedéma, anaphylaxiás shock). Ez azonban
a lakosság csupán 1%-t érinti.
Míg
ételintoleranciával (IgG által közvetített) a
lakosság 40%-a küszködik éveken keresztül.
Az ételintolerancia tünetei látszólag minden ok nélkül, de rendszeresen jelentkeznek:
• emésztési zavarok
• irritábilis bélszindróma (puffadás, hasmenés, vagy székrekedés)
• bőrproblémák (ekzéma, atophias dermatisis)
• álmatlanság
• depresszió
• migrén
• ízületi gyulladás
• menstruációs zavar
• jelentős fogyás, vagy hízás.
Egyidejűleg többféle tünet is jelentkezhet, de leggyakrabban semmilyen organikus (szervi) elváltozásra nem derül sor a laboratóriumi vérvizsgálatok, vagy egyéb műszeres vizsgálatok (pl. colonospocia) során. Viszont a szervezet ellenállóképességét jelentősen lecsökkenti és súlyos betegségtudatot alakít ki a páciensnél.
Tehát az ételintolerancia jelentős mértékben rontja a mindennapi életminőséget, de súlyos anyagcsere és pszichés betegségek kialakulásához is vezethet.
Diagnosztizálásához egyetlen objektív, bizonyítható módszer létezik, mégpedig az ételintolerancia teszt.
A legújabb megoldásban egy bizonyos „chip” technológiát alkalmaznak, amely segítségével
egy csepp vérből 1 órán belül 46 féle élelmiszerre képes elvégzi az ételintolerancia vizsgálatot (Food Detective).
Vizsgálat menete: ujjbegyvérből, kolorimetriás mérés, eredmény 50 perc múlva.
A páciensek felvilágosítása szóban illetve írásos tájékoztató alapján történik.