BEAVATKOZÁSOK

Fájdalommentes intim epiláció ELOS technológiával

Az intim régió fájdalommentes, tartós szőrtelenítő eljárása


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 1 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Fájdalommentes intim epiláció ELOS  technológiával 1.kep
Az egyes testtájékok szőrtelensége manapság nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is egyre növekvő elvárás és fontos részét képezi a kulturált, esztétikus megjelenésnek. A hagyományos eljárások (borotválás, gyantázás, szőrtelenítő krémek stb.) hatékonyságának rövidsége, időigénye, eredménytelensége és szövődményei (erősebb szőrnövekedés, szőrtüszőgyulladás, hámsérülés, stb.) miatt a háttérbe szorultak. A piac a tartós szőrtelenséget produkáló eszközök kifejlesztésére késztette a gyártókat. Elsőként az elektromos epiláló készülékek jelentek meg, amelyek szintén sok panaszt és szövődményt okoztak, s ezek után jelentek meg a különböző lézerek. A lézerek fénye egyszínű, egyetlen hullámhosszon sugárzó elektromágneses hullámok, amelyek a fényelnyelődésre érzékeny szövetekben hoznak változást. Így a különböző mélységben más-más fényű lézerfénnyel lehet a ránctalanítást, pigmentfoltok eltávolítását, hajszálerek kezelését és a szőrtelenítést végezni. A lézer kiválóan alkalmas a tartós szőrtelenítés elérésére az intim zónában is, de igen magas áruk miatt ezen a területen egyre inkább kiszorítják őket az intenzív fényimpulzus (IPL =Intense Pulse Light) elvén működő készülékek.

Tartós szőrtelenítés fényterápiás eljárással/ IPLA bőr felszínének esztétikai kezelésére a széles hullámsávú fény, az IPL megfelelő megoldás. Az IPL technológia több fizikai szempontból is eltér a lézertől. A legfőbb különbség az, hogy míg a lézer egy meghatározott hullámhosszon bocsátja ki a fényt, addig az IPL különböző hullámhosszok széles skáláját sorakoztatja fel, s szétszórt, nagy energia sűrűségű lökésekben - villanásokban – adja le szélesspektrumú fényét (560-tól 1200 nm-ig) 2-4mm mélységbe jut le a bőrön keresztül. Ez az eljárás sokrétűbb, kevésbé fájdalmas és rugalmasabb felhasználása ad lehetőséget a bőrtípustól és a test eltérő nagyságú területeitől függően. Az egyéni különbségek szerint a szőrszál különbözhet színben, vastagságban, mélységben is. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (kromofób anyag, fényelnyelésre alkalmas, melanin) tartalmában elnyelődik, és alakul át hőenergiává, és un. fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszők elpusztítja. A fényimpulzus speciálisan összetett a környező szövetekben azonban nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak.
Az IPL villanófénnyel az "anagén", azaz növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudják csak elpusztítani. Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre az úgynevezett az anagén, azaz "növekedési fázisban" a többi pihenő fázisban van és csak később kezelhető. Ezért kell a kezeléseket többször 4-8-szor, bizonyos időközönként (3-6 hetente) elvégezni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hisz a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet egyénenként, ami meghatározza a szükséges kezelések számát.

ELOS- a tartós szőrtelenítés kulcsaA technika folyamatos fejlődésének köszönhető, hogy az IPL technika is tökéletesedjen, így született meg az ELOS (Elektric Optical Synergy) rendszere, amelyben a fényenergia (optical energie) jobb elnyelődését rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzással érhető el. Az ELOS technika (AURORA DSR készülék) az egyetlen olyan fényterápiás szőrtelenítő eljárás, mely az összes bőrtípusnál sikeresen alkalmazható. Sikeresen eltávolítható vele az ősz és a vörös szőrszálak is.

Fájdalommentes intim epiláció/ tartós szőrtelenítés a Wellmed Medical Spa-banAz intim régiót igen vékony kötőszöveti réteg határolja, ezért e területen a vártnál fájdalmasabb lehet az IPL és az ELOS fényterápiás kezelés, mint egyéb bőrfelületen. A Wellmed Medical Spa szakemberei ezért ezt a területet igen hatékony, speciális érzéstelenítő krémmel kezelik le a szőrtelenítés előtt néhány perccel, így teljesen fájdalommentességet tudnak biztosítani az intim régió szőrtelenítése alatt.

Kezelés előtti teendők:• 4 héttel a kezelések megkezdése előtt ne gyantáztasson vagy csipesszel távolítsa el szőrzetét és ne használjon semmilyen epiláló berendezést. Kezelések közt csak borotválkozást javaslunk.

• A hatékony szőrtelenítő kezeléshez 1 mm-e, vagy rövidebb látható szőrzet az ideális, ezért szőrnövekedésétől függően a kezelés előtt 1-2 nappal borotválja le a kezelendő területet.

• A kezeléseket megelőző 3 héten belül ne napoztassa, szoláriumoztassa bőrét!

• 2 héttel a kezelések előtt ne használjon önbarnító, fehérítő vagy szőrtelenítő krémet és bármit, ami irritálhatná bőrét (alkohol, szteroid kenőcs, stb.)!

• A kezelés napján ne alkalmazzon kozmetikumot a kezelendő bőrfelületen, ideértve púdert, krémet, testápolót, vagy sminket.

Az IPL/ELOS eljárás ellenjavallatairól részletesen a Szaklap oldalunkon olvashat!

Szőrtelenítés GARANCIÁVALA Wellmed Beauty & Spa garanciát vállal az ELOS szőrtelenítő kezeléseire!
Amennyiben az ígért kezelésszám után sem ért el a 80% szőrtelenséget az adott testfelület, úgy a további kezeléseket grátiszba kapja!


Időtartam:A szőrtelenítés ezzel a két fajta módszerrel 15-45 perc, függ a kezelendő terület nagyságától és a készüléktől
Mellékhatás, szövődmény:Az intim tartós szőrtelenítés érzéstelenítő krém használatával teljesen fájdalommentes kezeléssé tudják tenni a Wellmed szakemberei.
Ellenjavallat, kockázat:Csak a nem megfelelő utókezelés ( fényvédelem!) esetén fordul elő a barna foltosodás a szőrtelenítés után.
Gyógyulás:Korai bőr reakciókat (enyhe bőrpírt) ne kezeljük! • Ne napozzon, szoláriumozzon! Minden esetben, fél órával mielőtt elhagyná otthonát alkalmazza az SPF30-as faktorú fényvédőkrémet!• 1-2 napig feltétlenül kerüljön mindent, ami irritálhatná bőrét, mint meleg víz, klóros vizű uszoda, krémek, borotválkozás utáni arcszesz, alkoholos kozmetikumok, stb! Ne használjon fehérítő krémet, parfümöt 24 óráig!• Ne használjon önbarnító krémet legalább 2-3 hétig a kezelés után és között!
Eredmény:Mind a lézer, mind az IPL bizonyította, hogy alkalmas tartós szőrtelenítésre fájdalom és komplikáció nélkül. Lényeges azonban az tény is, hogy az IPL technikával csak a sötét színű szőrszálak és világos bőrű egyéneken hatékony és tartós a szőrtelenítés. A vörös, szőke, ősz szőrszálak eltávolítására, illetve a sötétebb, barnább bőrű személyek kezelésére jelenleg az ELOS technika tűnik erdményesebbnek. Lásd Szaklap/ ELOS technikáról bővebben!
Érzéstelenítés:A fájdalommentes intim epilációhoz speciális érzéstelenítő krémet használnak a Wellmed Medical Spa-ban


© 2010 szepsegbroker.hu | Fájdalommentes intim epiláció ELOS technológiával
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink