BEAVATKOZÁSOK

Fenékplasztika, fenéknagyobbítás

fenéknagyobbítás szilikongéles implantátummal, fenékimplantáció


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 3 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Fenékplasztika, fenéknagyobbítás 1.kep
40 éves kor felett a fenék bőr- és zsírrétege is megereszkedhet a gyakori súlyingadozások vagy genetikai adottságok miatt. Ha a farizomzat tornáztatása és/vagy egyéb kozmetológiai bőrfeszesítő, alakformáló eszközös eljárások nem vezettek megfelelő eredményre, akkor jelenthet ideális megoldást a fenékplasztika. Amennyiben nagyobb mennyiségű zsírfelesleg található a farpofák bőrrétege alatt, úgy zsírleszívással egészítik ki a beavatkozást a kívánt eredmény céljából.

Az úgynevezett „lapos fenék” esetében implantátum behelyezésével tudnak megfelelő korrekciót elérni. Ilyenkor a farpofák közötti árok felső részén vezetett kisebb hosszanti metszésből helyezik be az implantátumot a farizmok alá, ezzel elősegítve a lapos fenék elődomborodását. A fenék protézissel történő korrekciója során alkalmazott implantátumok minősége megegyezik az emlő implatátumokéval, azonban alakjuk és méretük természetesen eltérő azoktól.

Időtartam:Az alkalmazott technikáktól és műveletektől (pl. zsírleszívás) függően a fenékplasztika 1-1,5 óra műtéti időt vesz igénybe.
Mellékhatás, szövődmény:A szöveti trauma miatt lokális fájdalom és bőrpír jelentkezhet, ami a fenékplasztikát követő néhány órával megszűnik, de néhány napig is eltarthat. Enyhe fertőzés, bevérzés, a bőr érzészavara is előfordulhat.
Ellenjavallat, kockázat:A fenékplasztika után vérömleny, igen ritkán utóvérzés , súlyosabb fertőzés, trombózis, valamint zsírembólia (1%) is előfordulhat. A műtéti terhelést és a kockázatot befolyásolja a leszívott zsír mennyisége. Akut fertőzés ritkán lép fel, melynek helyi és általános tünetei (heves fájdalom, látványos duzzanat, magas láz) már rövid idővel a beavatkozást követően jelentkezik. Ennek megelőzésére antibiotikum védelmet kap a páciens a fenékplasztika előtti héten, ha azonban mégis kialakulna valamilyen súlyosabb fertőzés, azt újabb antibiotikummal, esetleg feltárással és a protézis eltávolításával szüntetik meg.

Tudnia kell, hogy a keringési rendellenességek, légzéselégtelenség, visszeresség, korábbi mélyvénás trombózis, cukorbetegség stb. mind növelik a műtéti kockázatot. Ezért bármilyen egészségügyi problémája van, beszéljen erről őszintén a plasztikai sebészének.

Tény, hogy a fenékplasztika nem egy életre szóló beavatkozás, az eredmény időtartama az implantátum fajtájától, a műtéti körülményektől és a páciens egyéni hajlamától, életkörülményétől is függ. Fontos megérteni, hogy teljesen kockázatmentesen nem lehet protézist beültetni. Az idegen anyag -implantátum- körül a szervezet minden esetben kötőszövetes burkot képez. Ha ez a tok megvastagszik, vagy zsugorodik (un. tokzsugorodás lép fel), a fenék tapintata tömöttebbé válhat. Bizonyos fokú keményedés esetén újabb műtét elvégzését javasolhatják. A szilikon túlérzékenység igen ritkán tapasztalható. Azonban előfordulhat, hogy a fenékplasztika során beültetett implantátum elmozdul és asszimetria lép fel a két farpofa között, amely létrejöhet külső behatás, vagy tokképződés miatt. Különösen jelentős mértékű fogyás esetén is deformálódhat a plasztikázott farpofák. Arra hajlamos páciensnél, a műtéti behatolás helyén vastagabb, ún. keloidos heg képződhet fenékplasztika után is. Kialakulásának lehetőségét nem lehet előre megítélni.
Gyógyulás:A fenékplasztikát általában vénás altatásban végzik. A beavatkozást követően néhány napig folyamatosan csökkenő mértékben kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal, húzó érzéssel számolni. Ez tablettás fájdalomcsillapítással jól mérsékelhető. Jelentős eltérések jelentkezhetnek az egyéni tűrőképességet illetően is. A fenékplasztika után rugalmas kötést kap a beteg, amit néhány hétig kell viselnie. A műtétet követő 14.napon távolítják el a varratokat, és ezzel le is zárul az elsődleges kíméleti időszak. Ezek után az orvos által javasolt speciális nadrág viselése ajánlott. A beavatkozás után 1-2 hétig feszítő érzés észlelhető, az ülés, háton fekvés fájdalmas lehet. A műtött beteget rendszeresen kontrollálják, e vizsgálatok alkalmával beszélik meg az aktuális tennivalókat. A fizikai munkától tartózkodnia kell a plasztikát követő 1 hónapban, ha irodai munkát végez, általában 3 hét után visszatérhet a munkába, ugyanakkor ebben az esetben is fokozottan kell vigyáznia arra, hogy ne erőltesse meg magát, és sokat pihenjen, feküdjön otthon! Testedzés, intenzív fizikai munka végzése /még vezetés is!/ csak fokozatosan javasolt kb. a 4.hét után.

A fenékplasztikát követő hónapokban kerülendő a napozás és a szoláriumozás, mert sebgyógyulási zavart és tartós bőrelszíneződést okozhat.
Eredmény:A látványos méretváltozás már a fenékplasztika után egyből észlelhető, azonban a végleges forma csak hónapokkal később alakul ki. Ugyanis több hónap szükséges ahhoz, hogy a protézist a szervezet körülhatárolja, rögzüljön a beültetés helyén. Ellenőrzés fél évente javasolt!

Fontos azonban megemlíteni, hogy a fenékplasztika nem terjed ki a bőrfelszín alatti réteg elasztin és kollagén rostjainak aktiválására, ezért a cellulitos, márványozott bőr állapota jelentősen nem változik a műtétet követően sem. Ennek korrigálására alkalmasak egyes speciális kozmetikai készülékek, pl. a modern rádiófrekvenciás elven működö (ELOS™, TriPolar™ RF) gépek és különböző cellulit- kezelések (lásd Szaklap: Cellulit vagy cellulitisz? cikkben). Amennyiben implantátumot is behelyeztek, úgy tartózkodjon az erős vákuum-hatással kombinált megoldásoktól!
Érzéstelenítés:A fenékplasztika csak altatásban, általános érzéstelenítéssel történhet
Ellátás:A fenékplasztika után általában két éjszakát kell a kórházban töltenie.


© 2010 szepsegbroker.hu | Fenékplasztika, fenéknagyobbítás
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink