BEAVATKOZÁSOK

Firmin féle arcplasztika

A Harmonic Scalpel használata arcplasztikánál


Szakember keresése

A Szépség Bróker adatbázisában szereplő specialistáink közül 0 szakember végzi ezt a beavatkozást.
Szűkítse őket város szerint!


Firmin féle arcplasztika 1.kep
Az ultrahangos vérzéscsillapítás már korábban használatos volt a sebészet területén, a plasztikai sebészetben viszont csak az utóbbi években terjedt el. Előnye a kisebb hőhatáson alapul, emiatt kevesebb a szöveti károsodás, a duzzanat, gyorsabb a műtét és a gyógyulási idő. Az ultrahang nemcsak koagulál (vérzést csillapít), hanem vágni is képes. Ezzel a technikával a sebész nem csak időt takarít meg, hanem jelentősen csökkenti a műtét rizikóját.

A Johnson és Johnson cég a 2000-s évek közepén fejlesztette ki a Harmonic Scalpel-nek keresztelt kézi darabot. 2005-ben a francia plasztikai sebész, Francoise Firmin írta le az új kézi darabbal végzett arcplasztikáinak első tapasztalatait. Azóta a világ számos országában kezdték el használni ezt a biztonságosabb és gyorsabb arclifting módszert. Az újvilágban Randy Robinson vált e kézi darab első számú használójává.
Firmin féle arcplasztika 2.kep
Miben is tér el e kézi darab a korábban használtakhoz, miben is van előnye? A Harmonic Scalpel kézi darab egy kb. 2 cm hosszú, kb. 2 mm vastag, ívelt alakú kecses, kétélű kés. Fejlesztői használata során első sorban olyan műtéti területre gondoltak, ahol – ellentétben a hasi sebészettel – disszekció (szövetszétválasztás) során igen szűk rés áll az operáló rendelkezésére. Így tehát adódott Firmin számára is a lehetőség, hogy arcplasztikáknál kezdje használni. A fül előtti felemelt arcbőr és alatta lévő SMAS réteg felemelése során egy nagyon keskeny résbe pillantunk, és nem önmagával az elemeléssel van gondunk (bár a kétoldali él egy jobbra-balra történő mozdulatsorral könnyebben szétválaszt), hanem az arc ívén a középvonal felé haladva egyre kevésbé látjuk az esetleges vérzéseket, és egyre nehezebben tudjuk a vérereket koagulálni. A Harmonic Scalpel használata során viszont erre nincsen szükség. Ugyanis az új kézi darab egy időben vág és koagulál. Tehát használata mellett egyenletesen haladva sem kapunk vérzést, a preparációt az adott szituációhoz viszonyítva messze a metszésvonaltól is biztonságosan elvégezhető.

Maga a műtét, az arcplasztika maradt a régi, de az új technika segítségével eredményesebben, és biztonságosabban tudunk preparálni. Mivel kisebb a szöveti károsodás (kisebb hőhatás, kisebb necrotikus zóna), kevesebb az utóvérzés, ezért komplikáció mentesebb, és gyorsabb a műtét utáni időszak is. A módszer a plasztikai sebészetben a Firmin féle arcplasztika néven vált ismertté.
A műtét, az arcplasztika maradt a régi, de az új technika segítségével eredményesebben, és biztonságosabban tudunk preparálni. Mivel kisebb a szöveti károsodás (kisebb hőhatás, kisebb necrotikus zóna), kevesebb az utóvérzés, ezért komplikáció mentesebb, és gyorsabb a műtét utáni időszak is. A módszer a plasztikai sebészetben a Firmin féle arcplasztika néven vált ismertté.

A fentiek alapján Robinson nevezte el az általa a Harmonic Scalpelel végzett mellnagyobbítást „Harmonic Breast Augmentation”-nek. A mellnagyobbítás során is kevés hely van a műtéti terület átlátására, a koagulációra, ezért e kézi darab használata nagy előnyt jelent. Az arcplasztikánál leírt előnyöket ebben az esetben is jól érezhetjük. Kevés vérzés, jó szöveti szétválasztás, kevesebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás.

További részleteket lásd ARCPLASZTIKA oldalunkon!© 2010 szepsegbroker.hu | Firmin féle arcplasztika
Minden jog fenntartva! | A weboldal tartalma nem másolható a tulajdonos írásos beleegyezése nélkül.


Hozzászólások:

Nincs hozzászólás...
Ahhoz, hogy hozzászólhass regisztráció és belépés szükséges.

Gyorslinkek

Szakemberek

Partnereink